Procesul de pregătire a populaţiei pentru apărare şi verificarea listelor şi capacităţii rezerviştilor Armatei Române e în plină derulare. 

MApN a răspuns unei solicitări pentru a vedea care e stadiul acestui proces important pentru o ţară membră NATO ce are cea mai lungă frontiera terestră cu Ucraina, ţară aflată în război de eliberare după invazia Rusiei.

Domnului Radu Tudor

Referitor la solicitarea dumneavoastră, suntem în măsură să vă transmitem următoarele:

 În baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat anual prin Hotărâre a CSAȚ, se desfășoară  exerciții și antrenamente de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, cu participarea unor structuri aparținând :

  • Ministerului Apărării Naționale
  • Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale
  • Ministerului Afacerilor Interne
  • Serviciului Român de Informații
  • Serviciului de Telecomunicații Speciale

    având ca scop verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare și evaluarea capacității structurilor militare, administrației publice locale și operatorilor economici de a planifica, organiza și desfășura activitățile specifice la mobilizare și război.

În anul 2023 s-au desfășurat mai multe asemenea exerciții, fiind vizat întreg teritoriul României, la care au participat aproximativ 4500 de cetățeni români.

Pe timpul acestor exerciții de mobilizare din anul 2023, prezența la activitățile de instruire a fost de peste 90% din cetățenii înștiințați.

În ceea ce privește numărul de rezerviști din evidența MApN și ținta de creștere a acestora, vă informăm că aceste informații sunt clasificate.  

#Romania
#aparare
#exercitiu
#convocare

Leave a Reply