Unul din cei doi patroni ai firmei private de transport feroviar Regiotrans, cu baza in Brasov, s-a sinucis.
Costel Comana, afacerist român, anchetat pentru fapte de corupție, s-a sinucis în toaleta unui avion cu destinația Costa Rica. Plecase din Brazilia, potrivit DC News.
Jurnaliștii străini au mai anunțat că, potrivit unei femei care ar fi călătorit cu românul, în vârstă de 53 de ani, Costel Comana părea extrem de nervos și s-ar fi dus de mai multe ori la toaletă, în timpul călătoriei cu avionul. La un moment dat, pentru că nu s-a mai întors, femeia, care ar fi o angajată a omului de afaceri, a alertat personalul de la bordul aeronavei, care a spart ușa toaletei.
Costel Comana, 53 de ani, avea probleme cu justiția. Asociatul său, Iorgu Ganea, a fost arestat pentru 30 de zile, săptămâna trecută, în dosarul unor subvențiilor acordate ilegal pentru compania Regiotrans. Și Costel Comana era urmărit în acest caz, fiind acuzat de dare de mită.
Iata ultima evaluare facuta revistei Forbes Romania despre Costel Comana
Nume: Costel Comană
Avere: 13-14 milioane de euro
Varsta: 50 de ani Resedinta: Brașov
Domeniu/Companie: Transporturi feroviare
Pe lângă concurenţa inegală cu CFR, transportatorul feroviar Regiotrans are şi o serie de adversari privaţi pe piaţa transporturilor private. Cele mai importante companii care activează în acest domeniu sunt Servtrans Invest, TFG, Regional, Doritrans şi Ferotrans TFI.Spre deosebire de CFR, companiile feroviare private reuşesc să obţină profituri – mici, ce-i drept –, întrucât reuşesc să îşi optimizeze schema de personal şi folosesc în cele mai multe cazuri un parc de locomotive şi automotoare eficiente energetic. Astfel, în loc ca aceste companii să folosească locomotive clasice, electrice sau diesel, preferă de multe ori să pună în circulaţie automotoarele, mai uşoare şi cu un consum de energie redus. Regiotrans asigură în prezent transportul călătorilor pe 30 de secţii neinteroperabile (din Transilvania, Banat, Moldova și Oltenia), precum şi pe reţeaua de cale ferată interoperabilă, realizând prin trenurile accelerate și personale legătura între cele mai importante oraşe ale ţării.