Am publicat a 3 a carte a mea la Editura Meteor Press.

Această a 3 a carte reprezintă dorinţa mea puternică de a marca un moment istoric pentru Alianţa Nord Atlantică: 70 de ani de la înfiinţa
În cei peste 27 de ani de când practic jurnalismul am trăit personal cele mai importante repere ale evoluţiei democratice a României.

Fără nicio ezitare pot spune că cel mai important beneficiu al deceniilor de libertate parcurse din decembrie 1989 până astăzi e apartenenţa noastră la NATO. Protejarea populaţiei şi a teritoriului românesc în faţa oricăror ameninţări este obiectivul strategic al unei ţări cu o geografie complicată şi o istorie modernă zbuciumată.

NATO reprezintă cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie. Din 1994 până azi am trăit toate momentele esenţiale aliate cu o voluptate profesională fără egal. Sunt câteva repere trăite acolo, ce merită amintite acum, în 2019: sunt 25 de ani de când am călcat pentru prima oară în sediul Cartierului General, al cărui sediu vechi îl voi păstra mereu în suflet, cu trăiri unice; sunt 15 ani de când drapelul României s-a ridicat la Cartierul General al NATO; de la Washington până la Kabul am traversat lumea în lung şi în lat peste două decenii, întârind cu relatările mele dorinţa de a vedea România membru NATO.
Această imensă realizare politico-militară românească a reprezentat un ideal, un drive care mi-a ţinut spiritul jurnalistic viu şi sentimentul puternic al revenirii ţării noastre în spaţiul civilizaţiei, libertăţii şi democraţiei euroatlantice.

Sper ca şi următorii 70 de ani să ne regăsească tot aici, în spaţiul NATO.

Animus in consulendo liber!

PS :
Cartea poate fi comandata aici :
http://www.meteorpress.ro/carti-1630-NATO._70_de_ani_de_aparare_si_securitate_euro-atlantica.php


#NATO, #Romania, #securitate, #aparare

Multumesc colegilor de la Antena 3 :

https://www.antena3.ro/actualitate/radu-tudor-carte-eveniment-dedicata-aderarii-romaniei-la-nato-515972.html

4 COMMENTS

  1. Domnule Tudor, felicitari pentru succesul celei de-a treia carti, la cat mai multe si interesante si totodata echipei ANT3 premiata la New York si sfatuiesc ca fiecare cetatean sa faca un exercitiu si sa se uite timp de o saptamana la emisiunile ANT3. *;) winking

Leave a Reply