Stiripesurse.ro publica un mesaj al Petrom catre Guvern : cum sa incaseze mai multi bani la bugetul de stat.

Liberalizarea prețului la gaze trebuie să fie însoțită de măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili. Cea mai bună soluție pentru aceștia este să beneficieze de o schemă de ajutor separată, nu să fie protejați prin plafonarea prețului” – Declarația a fost făcută astăzi, la o conferință de profil, de directorul de Afaceri Publice al OMV Petrom, Alexandru Maximescu.

În cadrul aceluiași eveniment, Maximescu a arătat că OMV Petrom apreciază deschiderea arătată de Guvernul României înaintea adoptării Ordonanței de Urgență 19, prin care a fost modificată OUG 114. Un semnal important dat de compania care, în decembrie 2018, a criticat dur lipsa de transparență și dialog arată de Guvern înaintea adoptării OUG 114.  ”Cred că piața din România nu este atât de matură pe cât ne-o dorim, dar se afla pe un făgaș bun. Măsura de a reintroduce consumatorii industriali pe piața liberă este un pas în direcția bună.”

Potrivit estimărilor companiei, eliminarea plafonării prețului gazelor pentru consumatorii industriali va aduce la bugetul de stat aproximativ 1,6 miliarde RON, din taxarea suplimentară a producătorilor. ”Acești bani pot fi folosiți pentru sprijinirea consumatorilor vulnerabili. Sunt necesare investiții în rețele. Avem nevoie de stabilitate pentru a putea lua decizii referitoare la investiții. Consumatorul este primul care beneficiază de pe urma acestor investiții”, a mai spus directorul de Afaceri Publice al OMV Petrom.

Declarațiile oficialului OMV Petrom apar în contextul în care comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Arias Miguel Canete, a cerut săptămâna trecută statelor membre să renunțe la prețurile reglementate, în paralel cu introducerea unor măsuri de protecție a consumatorilor vulnerabili.

Leave a Reply