Profesorul de istorie si academicianul Dinu C Giurescu a murit azi la 91 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca !

14 COMMENTS

  • Dumnezeu sa-l ierte! Itr-adevar un istoric adevarat si necesar neamului romanesc.

   Intrebarea care se pune acum este: unde sunt istoricii nostri de azi? In afara de dnul Vlad Nistor pe care penibilii din PNL l-au scos de pe liste si deci din parlament, nu vad pe nimeni.
   Sigur de-astia sovaielnici si neconditionat slugarnici sunt la kg dar istoricii adevarati unde sunt?

   • A murit intr-adevar singurul mare istoric patriot Dinu C Giurescu.

    Mai avem cativa jurnalisti buni, chiar si cativa politiceni dar istorici de avenrgura si patrioti ?
    Tot felul de ciudati care iti vorbesc ca noi n-am facut de fapt nimic in istorie (Boia) ca i-am urmat pe altii ca ungurii nu au drepturile promise (V Stan) samd.
    Si o generatie tanara sorosista care ne spune ca sistemul asta neo-securist facut de basescu si continuat de klaus e foarte european….

 1. O veste f. trista! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! L-am vazut de nenumarate ori la emisiunile dvs. d-le Radu Tudor si stiu admiratia si pretuirea pe care i-ati purtat-o de-a lungul timpului.

 2. Cu ce am mai ramas? Ce punem in locul acestui mare “ctitor”al istoriei si limbii romane? Dctorii honorius causa la hectar: merkel,primarul timisoarei,fost al brasovului,izmanarul,sfanta icoana,liiceanu,amicul de pahar basescuanian,2 la numar:mahalagiul si sexologul,+++?!
  Pacat ca dupa revolutie,cei 28 ani trecuti, nu a fost prezent permanent pe micile ecrane!
  Ramane o urma adanca in sufletele celor care au inteles scrierile si vorbele celui care a trait 91 ani,dl. Giurascu!
  Sa-i fie tarana usoara!

   • Si voi cu protocoalele secrete ale lui basau-dna-sri. “Justitia” stalinista care va place voua atat de mult.
    D-aia voteaza lumea cu Dragnea ca alternativa voastra de pupatori idioti de securisti e ingrozitoare nu ca ar fi Dragnea o mare minune. Dar e greu de priceput…

 3. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Un om de o eleganta rara! Ne rămân cărţile sale si vorbele sale memorabile! Mi-au ramas in minte cuvintele sale memorabile din decembrie anul trecut rostite la Antena 3 la anuntul decesului Regelui Mihai: ”La 23 august 1944, Regele Mihai a salvat România. A scos-o dintr-o situație imposibilă și a alăturat-o Națiunilor Unite. Putem spune că Regele Mihai a fost salvatorul și întregitorul României, fiindcă gestul lui a dus la reîntregirea Transilvaniei. Regimul comunist s-a temut de Regele Mihai”, a declarat atunci Dinu C. Giurescu.

 4. Dumnezeu sa-l ierte! Un om de cultura si din familie cu traditie culturala. Ca om a avut o atitudine controversata de semeni: soptitor cultural,pupator de moaste comuniste, fara curaj in in apararea principiilor manifestate in carti. A fost membru în Consiliul Științific al Institutului Revoluției Române care este care nu este si nu a spus nimic concret desi stia. Un fricos care la 90 de ani a avut o zvacnire de curaj pentru Romania si s-a opus printr-un interviu regionalizarii lui mustafa. Probabil guvernul ,,o sa” nu o sa acorde atata importanta pe cat arata pentru babaciunile foste vedete cantarea romaniei. A murit un comunist venit din monarhie convertit la democratie ca majoritatea generatiei din care face parte. Odineasca-se in pace!

 5. Academicianul Dinu C Giurescu, un om extrem de sensibil, un mare patriot care ar fi avut multe sa ne spuna despre Centenar si nu numai. Dumnezeu să-l ierte!

 6. Regret ca nu am posibilitatea de a-i exprima condoleante familiei pentru pierderea suferita, gandul meu se indreapta catre D-na Anca Giurescu, sotia si vaduva din pacate,. D-na Giurescu mi-a fost profesoara (lector Universitar) de Lingvistica Romanica, o materie destul de complicata pentru noi studentei in anul 2.
  Cordiala, afabila, o buna divulgatoare, lucrurile cele mai complicate explicate in modul cel mai direct, corect, la indemana cursantilor. Fara sa mai adaug simpatia si caldura umana pe care o avea in raportarea cu noi profani in ale lingvisticii.
  Pe Domnul Giurescu am avut prilejul sa-l cunosc mai bine in trasmisiunile DVS.
  Acasa in schimb am “Istoria Romanilor” scrisa de Constantin Giurescu.
  Dumnezeu sa-l odhineasca, suntem mai “saraci” de o persoanalitate de inestimabila valoare profesionala, umana si un adevarat Roman, unul din cei cu care ne putem mindri pe veci.

Leave a Reply