O stire PSNews.ro vorbeste despre modificari cruciale in functionarea Curtii de Conturi. Lideri ALDE au declarat ca sunt foarte deranjati de aceste modificari facute de PSD fara consultarea partenerilor de guvernare. Alte masuri din trecut luate prin acelasi mecanism al neconsultarii, plus faptul ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu sta mult mai bine in sondaje decat Liviu Dragnea in perspectiva prezidentialelor raceste relatia dintre liderii celor doua partide aflate la guvernare

Iata stirea PSNews.ro :

Pe fondul unor inițiative legislative care mvizează mofdificări aduse legislației ce reglementează funcționarea și organizarea Curții de Conturi, potrivit unor surse ale PSNews.ro, PSD pregătește un set de amendamente gândite în tandemul Liviu Dragnea – Mihai Busuioc, șeful instituției, astfel încât, întreaga putere să poată fi concentrată în mâinile președintelui.

Amintim că Mihai Busuioc este recent votat la conducerea Curții de Conturi, pentru un mandat de numai puțin de 9 ani, fiind unul dintre cei mai apropiați liderului PSD, Liviu Dragnea, loialitatea șefului instituției față de șeful social-democraților fiind dovedită chiar în răfuiala cu fostul premier Sorin Grindeanu. Fostul secretar general al Guvernului Mihai Busuioc a refuzat atunci să elibereze postul, prin contrasemnarea deciziei premierului Sorin Grindeanu prin care era eliberat din funcție, pentru a împiedica numirea lui Ponta la șefia SGG.

Astfel, potrivit surselor noastre, cea mai importantă modificare pe care o dorește tandemul Liviu Dragnea- Mihai Busuioc, vizează modificarea uneia dintre atribuțiile fundamentale ale Curții de Conturi, și anume: soluționarea dosarelor rezultate în urma controalelor. Dacă până acum, decizia în orice dosar se lua prin vot colectiv în board, dacă schimbările vor trece, aceasta va rămâne exclusiv atributul președintelui, Mihai Busuioc, ceilalți membri ai board-ului rămânând cu un rol pur decorativ.

De asemenea, printre modificările dorite s-ar afla și faptul că nicio angajare în Curtea de Conturi, fie ea și la cabinetul vreunui consilier, nu s-ar mai face fără avizul președintelui Mihai Busuioc.

Amintim că din board-ul Curții de Conturi fac parte: președintele, vicepreședinții și consilierii aleși de Parlament. Board-ul se întâlnește o dată pe săptămână pentru gestionarea celor mai importante decizii.

 

4 COMMENTS

 1. Mai ceva ca la piata,asa se negociaza arabii si turcii, doar ca in cazul acestor doi indivizi plus cativa,este vorba de propriile interese care nu favorizeaza sau ajuta tara si cetatenii traitori in tara! Au reusit sa tensioneze prpriul electorat si nu va fi bine pentru coalitie! Chiar,ce a facut coalitia de cand a castigat alegerile? Personal nu am gasit nicio schimbare,ba mai mult,scandalurile si plangaceala de neputinta insotite de manevra cu salariile si pensiile,manipulare mincinoasa pentru marea parte a cetatenilor traitori in tara!

 2. Ba nenicule,mai toti va plangeti de gunoi dar niciunii din cei care ati vizitat tari civilizate,nu ati bagat in cap ce inseamna reciclare gunoi menajer! Va enumar pasii pentru a putea lua masuri:
  1.societatea trebuie sa aiba sacii inscriptionati cand ii scoate la vanzare in spatiile comerciale.
  2.sacii menajeri trebuie sa contina doar gunoiul menajer(pungi de plastic)care se topesc pentru fabricarea altor produse,depozitati separat intrun container.
  3.gunoiul eco,trebuie in alt sac menajer(se depoziteaza in alt container verde),se transforma in energie verde prin industrializare.
  4.cartonul inclusiv cutii goale de lapte sau tigari,ori cutii de bomboane,ambalajul de carton de la oua,se leaga pachet si-l preia odata pe luna masina societatii.
  5.hartia,bonurile de casa,facturi,plicuri, se leaga pachet si se preda odata pe luna la masinile colectoare.
  6.sticlele si borcanele,bidoanele si ambalajul de plastic se depoziteaza la supermarket in spatiile amenajate.
  7. Cutiile si ambalajul de tabla,la fel,se depoziteaza la supermarket.
  Toate aceste actiuni au succes doar daca primariile si societatile respective au angajati seriosi si legea e lege pentru oricine fara ocolisuri! Pana si containere pentru imbracaminte si incaltaminte,pentru ulei ars,ulei motor,pentru branzeturi exista in tarile civilizate! Daca platesti taxe si impozite la primarie,ce facilitati sau ajutor pentru tine ca om sau locatar al comunitatii iti ofera? Nucio sansa! Doar incaseaza banii si in rest,fiecare se descurca cum poate! De asta e si harababura uriasa in toate domeniile!
  Ce procent din aceasta expunere gasiti pus in practica in romanica?

 3. să fim realiști, dl Tăriceanu anticipează “performanța” Guvernului.
  este o chestiune de timp până când ALDE trece în opoziție.

 4. Dragnea si-a pus omul la Curtea de Conturi, acum vrea sa ii dea puteri sporite si sa le ia din ale plenului si inspectorilor. Vrea ca datele sa treaca pe la presedinte inainte de ANAF sau DNA/DIICOT si vrea ca reduca din masurile punitive ale Curtii pentru a controla primariile si CJ-urile.

  Ce e asta daca nu jaf la drumul mare cu legea in mana? Nu trebuie sa fii ALDE/Tariceanu sa te supere schimbarile astea dorite de PSD!

Leave a Reply