La doar 41 de ani, Ionuţ Groza, unul din cei mai cunoscuti corespondenti ai TVR, a murit. O voce aparte, o prezenta decenta, o figura binecunoscuta din emisiunile TVR Timisoara.

Absolvent al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Vest, Ionuţ şi-a dedicat întreaga viaţă profesiei.

Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune în 1993 ca redactor la posturile locale din Deva, iar după un an modera la Radio Timişoara.

http://stiri.tvr.ro/s-a-stins-din-viata-colegul-nostru-de-la-tvr-timisoara-ionut-groza_80025.html

Ulterior, Ionuţ a decis să facă pasul către televiziune.

“Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din ‘gloria’ aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria… Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea  mi-a adus maturizarea profesională”, povestea el.

A realizat la TVR Timișoara reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Telejurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate.

A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi.

Din 1995 a prezentat Telejurnalele regionale TVR Timişoara.

Ştirile sunt porţia noastră zilnică de realitate imediată, cu toate aromele pe care le împrăştie în jur… dulci, amare ori derutante. Este, de multe ori, o provocare să le decantez cu sinceritate, dar şi o onoare să vi le prezint nealterate, mărturisea Ionuţ.

Dumnezeu să îl odihnească!

 

1 COMMENT

Leave a Reply