A murit fostul premier italian Silvio Berlusconi. Avea 86 de ani si suferea de leucemie. In ultimele 2 zile fusese internat pentru complicatii pulmonare.

Patronul trustului de presa Mediaset, liderul partidului politic Forza Italia, om de afaceri de succes dar si controversat, Silvio Berlusconio a generat din nou controverse in majoritatea guvernamentala din Italia, sustinand relatii bune cu Rusia si Vladimir Putin, care savarsesc crime de razboi in Ucraina.

Ultima inregistrare video cu Silvio Berluconi.

Un documentar despre viata lui Berlusconi

 

„Pentru mine Silvio Berlusconi a fost un om drag, un prieten adevărat. Întotdeauna i-am admirat sincer înțelepciunea și capacitatea de a lua decizii echilibrate, lungi de vedere chiar și în cele mai dificile situații. În fiecare dintre întâlnirile noastre am fost literalmente încărcat de incredibilul lui vitalitate, optimism și simțul umorului”, a spus Putin într-o scrisoare către președintele italian Sergio Mattarella.

#Putin a remarcat că în Rusia #Berlusconi „va fi amintit ca un susținător consecvent și principial al consolidării relațiilor de prietenie dintre țările noastre”.

Ca prim-ministru al Italiei, Berlusconi a construit o relație bună cu Putin. S-au întâlnit de multe ori și chiar și-au petrecut weekend-uri împreună în Altai.

La un an după anexarea Crimeei, fostul premier italian l-a vizitat pe Putin în peninsula ocupată. Au băut o sticlă de vin local, vechi de 240 de ani, care era considerat patrimoniu național în Ucraina. La întoarcerea acasă, Berlusconi a susținut anexarea, a criticat sancțiunile UE împotriva Rusiei și a lăudat „calitățile de conducere ale președintelui rus”.

Leave a Reply