Actorul George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus” a murit azi, la vârsta de 80 de ani.

George Paul Avram a murit, iar odată cu această veste tristă este doliu în lumea teatrului şi a filmului din România. Anunţul trist a fost făcut de soţia regretatului actor din ”Toate pânzele sus”.  George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii.

Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Naţional din Bucureşti precum şi apariţii-cheie în producţii cinematografice cum ar fi „Actorul şi sălbaticii”, „Mitică Popescu” sau serialul de televiziune „Toate pânzele sus”.

„Haralamb a ridicat toate pânzele sus şi, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârşit. A fost actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, până în ziua în care a decis să părăsească ţara, în 1987, persecutat de comunişti. S-a întors în 2005 şi a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetăţean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… „Restul e tăcere”… ”, a scris pe Facebook şi jurnalistul Florin Ghioca.

A murit „Haralamb“ din „Toate pânzele sus“. Anunţul trist a fost ...

Leave a Reply