Maria Toghina, fostul presedinte RRA, a postat pe Facebook :

Veste tristă pentru Radioul Public: Gheorghe Verman a plecat dintre noi!
Fondator al reţelei Studiourilor Teritoriale şi Locale din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), al postului Antena Satelor, director general adjunct al SRR, şef al Departamentului Studiourilor Teritoriale şi Locale, Gheorghe Verman a rămas un cunoscut şi preţuit om de radio şi televiziune, graţie miilor de emisiuni realizate cu un ataşament remarcabil faţă de satul românesc de azi.
De-a lungul vremii a realizat nenumărate emisiuni radio si tv, aflate azi în Fonoteca de Aur a Radioului public, în arhiva Televiziunii Române, dar şi în memoria şi inimile ascultătorilor.
Pentru Radio România a realizat emisiunea Iarba verde de acasă şi, timp de peste 20 de ani, a fost moderatorul emisiunii Viaţa Satului, la TVR.
Este autorul mai multor cărţi consacrate civilizaţiei rurale şi spiritualităţii naţionale. În anul 2001, la Editura Gramar a apărut Poartă la sfinţenie (urmată, un an mai târziu de ediţia în limba engleză, Gate to Sanctity) şi Iarba verde de acasă. În 2002, Editura Mirton din Timişoara publică volumul său Reîntâlniri pe uliţa mare, dedicat deasemenea satului românesc, pe care Gheorghe Verman l-a fixat drept reper esenţial al existenţei sale jurnalistice.
Un remarcabil studiu managerial – Radioul public regional, editat în anul 2002 de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, a fost dedicat profesioniştilor din reţeaua studiourilor teritoriale şi, spre studiu, studenţilor facultăţilor de jurnalism şi comunicare.
În anul 2004, Editura Casa Radio i-a tipărit volumul Tărâmul îngerilor.
Profesionalismul, înţelepciunea şi echilibrul de care a dat dovadă toată viaţa rămân adevărate repere pentru generaţii întregi de jurnalişti dar şi pentru toţi cei care l-au cunoscut.
Nu-i vom uita niciodată vocea caldă!

Leave a Reply