Academicianul si marele profesor de istorie Dinu C. Giurescu implineste azi 90 de ani. 

E un privilegiu urias pentru Romania sa-l poata sarbatori pe acest roman unic. Prin competenta lui, prin dragostea lui de tara, ferma si decenta, fara stridente, cu mii de randuri scrise si vorbite pentru istoria ei curata.


Am avut privilegiul urias de a face peste 20 de emisiuni pline de substanta cu acad. Dinu C. Giurescu la Antena 3. Nu ezita nici acum sa spuna ca aceasta televiziune e ca a 2 a lui familie. Niciodata n-am fost abordat in toti acest ani de presa pentru vreun invitat asa cum s-a intamplat pentru Dinu C. Giurescu. Sute de oameni m-au intrebat ce face, cum se simte, cand va reveni in studioul emisiunii.


Ma apasa regretele domniei sale, revolta pe care i-o simt mereu in glas cand vorbim in legatura cu modul in care functioneaza tara asta si cum va arata in 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.


In acelasi timp, simt ca nici la 90 de ani speranta nu l-a parasit, dorinta de a vedea o Romanie prospera condusa de politicieni decenti, nehrapareti, obsedati de realizarile pe care trebuie sa le lase in urma lor.

Dinu C. Giurescu, la 90 de ani, crede in Romania cum putini o fac. Entuziast, critic, patriot, exigent si plin de intelegere. Unic, intr-un cuvant.

Pe 1 decembrie 2018, imi doresc sa fiti emblema Romaniei decente si valoroase la tribuna oficiala, in timpul paradei de Ziua Nationala, la 100 de ani de la Marea Unire. Tara va datoreaza macar atat !

Felicitari pentru aceasta superba varsta !

Sanatate si Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca !

Multi ani sanatosi, domnule profesor Dinu C. Giurescu !

20 COMMENTS

 1. Tin minte ca acum 3 sau 4 ani cand tot la dvs. pe blog am afirmat, cu aceeasi ocazie, ca dl. Dinu C. Giurescu este unul dintre ultimii patrioti pe care-i mai avem. Imi mentin afirmatia. Un patriot echilibrat, foarte bine ancorat in realitate de la care in continuare mai avem multe de invatat.
  Stima!

  • Ne cerem scuz e domnule academician ca la varsta dumneavoastra ati ajuns sa traiti aceste vremuri tulburi! Tineretul sper ca v-a dat speranta ca suntem un popor de luptatori! Vom invinge stati linistit!

 2. La mulți ani, domnule Academician Giurescu!
  Am, totuși, o întrebare pe care mi-am pus-o de multe ori și n-am găsit un răspuns al dvs. în cei, poate, 5(cinci) ani în care v-am tot urmărit la Antena 3. Eu știu răspunsul, răspunsul meu, răspunsul dvs,, cu toată deferența, care este la întrebarea : De ce dvs. nu v-ați îndreptat către un partid istoric, pnț-cd, sau pnl ci ați ales oferta de a lupta pe baricade alături de PC, alături de PNL care astăzi e ALDE, alături de PSD?
  Vă mulțumesc, anticipat, pentru răspuns!

 3. La multi ani dnle Giurescu! Sa va dea Dumnezeu sanatate si viata indelungata, avem nevoie ca de aer de oameni ca dvs care ne spun adevarul.
  Dle Tudor mutumim pentru emisiunile cu marele istoric si roman Dinu Giurescu!

 4. În primul rând: La mulţi ani, maestre!
  Restul provocărilor se intensifică pe zi ce trece…pas cu pas dar acum vedem şi simţim tot ce s-a semnat fără să ştie populaţia României! Nici un referendum pentru barem o mică şi minusculă modificare făcută pe plan internaţional în ce priveşte patria mamă România, încât, suntem puşi asupra faptului împlinit fără nicio problemă!
  Şocante au fost dezvăluirile de aseară din sistemul pe care-l apără mitingii de la Victoriei deşi mulţi dintre conaţionali îl simţise pe piele lor cu mult înainte! Amintiţi-vă de ardeleanul care în emisiunea voastră vorbea de mafia bine înţelinată după care…în arest definitiv! Şi încă nu e totul dezvăluit! Mafia se învârte ca titirezul precum birocraţia numirilor politic, împrăştiindu-se în toate domeniile(are deja vechime ca carte de muncă numai bună de pensionare/cacofonia e la locul ei)!
  Observaţi o acţiune care ia ochii tuturor: UDMR-istul vor să introducă o lege tocmai când simt că nu se mai pot mişca 🙂 🙂
  🙂 🙂 credeţi că o să fie votată?
  …ghinion: nici gând, nici când!

 5. La Mulți Ani maestre , încă 190 de-acum încolo , de acord ? 😉 Într-o Românie sperăm noi mai normală
  Sunt extrem de dezamăgit de premierul Grindeanu.Nici până astăzi nu ne-a explicat sursa de finanțare pentru bugetul ambițios
  Bănuiesc că o posibilă sursă de finanțare e din furturile pe care PSD le-a comis de peste tot , în ani , dar chiar și așa nu știu dacă va fi de ajuns.Și cum să fie ? Când Cioloș a fost pierde vară , a cheltuit și n-a produs nimic ?
  Fraților ! Născociți o explicație , cât de ciudată o fi ea , dar să fie o explicație , ca următorul guvern să nu aleagă argumentat să taie salarii și pensii din noupe motiv de lipsă evidentă de bani !
  Alegătorii PSD n-au votat ca de mâine , de-odată să plouă cu bani ci oamenii așteaptă o creștere mai degrabă a nivelului de trai într-o economie care crește încet dar să fie stabilă
  Schimbați-vă strategia de imagine , veniți cu ceva , cu orice ca să fie credibil măcar pe hârtie la prima vedere

 6. De ce trebuie să demisioneze ocupantul principalului scaun al ţării?
  Aveţi de citit o documentare şi să trageţi concluziile fiecare!
  ””’Dosar Cotidianul
  Klaus Iohannis, beneficiar de case și proprietăți naziste””’
  http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-beneficiar-de-case-si-proprietati-naziste-296186/
  🙂 🙂 pace tuturor!
  🙂 🙂 şi duhului tău 🙂 🙂 🙂 sfântă icoană… dna!
  Nimeni nu se sesizează cu o plângere pentru individul ”proprietar”?

 7. SANATATE MAXIMA SI VIATA CAT VA VREA DUMNEZEU , Romania de asemenea Oameni are nevoie, ptr ca se afla in mare suferinta .

 8. La Multi Ani domnului academician.
  Tot astazi trebuie amintit si marele inaintas intru invatamant, 166 de ani de la nasterea parintelui invatamantului romanesc modern Spiru Haret.

 9. Multumim d-le Radu Tudor pentru acest frumos si emotionant mesaj. Pacat ca nu sint din Bucuresti, m-as fi dus in genunchi la usa d-lui Giurescu sa-i urez La Multi Ani si sa-i duc un buchet de trandafiri….Va rog sa o faceti dvs. d-le Radu Tudor, din partea noastra, telespectatorilor Antenei 3 pe care d-l Giurescu o iubeste si stimeaza…Nu-mi ramine decit sa-i trimit d-lui academician un trandafir virtual si multa iubire si sanatate… TARA are nevoie de EL….

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/86/b0/29/86b02954b493a2055f5a8fe9a94f9ffa.gif

 10. Va felicit domnule Radu pe dumneavoastra cat si echipa antena3 pt ca dezvaluiti foarte multe abuzuri savarsite impotruva unor oameni nevinovati, incalcari abuzive de lege la nivel inalt, asta demonstreaza faptul multi ar vrea sa va distruga, dar adevarul este mai presus de orice chiar daca la multi nu le convine asta, nu stiu unde o sa ajunga tara asta atata timp cat lumea este tot in stada,presedintele lungeste criza, daca parlamentul ca institutie care trebuie respecteta cu sfintenie pentru ca este esenta democratiei,PNL si USR,si-au permis sa faca circ, chiar sa doarma in parlament,iarasi presedintele atunci cand sa dus in parlament si pur simplu si-a batut joc de presedinii camerei deputatilor si senatului,asta chiar intrece orice masura,fiecare cu ideile lui fiecare cu parerile lui dar exista o constitutie unde scrie clar orice lege, si este revoltator faptul ca pana acum nu am vazut vreodataDNAul sa cerceteze o ordonanta data de guvern sau mai ales sa cerceteze ministri pt asta, sincer aduce aminte de securitatea lui Ceausescu, ne ingrozeste lucrul asta, presedintele tarii,jura cu mana pe constitutie {jur sa respect constutia si legile tarii sa apar integritatea si suveranitatea tarii} incalcarea acestui juramant ar trebui sal destituie urgent, va multumesc ca existati si nu in ultimul rand un sincer La multi ani distinsului domnului academician Dinu Giurescu

Leave a Reply