Premierul Sorin Grindeanu a explicat astăzi, la emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3 ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis pe tema bugetului pe 2017.

”Au mai fost discuții și înainte. Noi ne-am menținut punctele de vedere, am venit cu proiectul în Parlament, în marea sa parte a rămas în aceeași formă, era normal și legal să fie înaintat Președintelui spre promulgare. În plus față de ceea ce este la vedere, nu au fost discuții și nu cred că era cazul. Vorbim de un proiect de lege adoptat de Parlament, cât se poate de transparent. Îngrijorarea pe care a transmis-o nu o împărtășesc. E adevărat că e un proiect ambițios, un proiect care cuprinde toate măsurile din programul de guvernare, suntem ambițioși privind absorbția fondurilor europene, spre deosebire de anul trecut” a spus Sorin Grindeanu.

Premierul așteaptă ca președintele să decidă cu celeritate în privința bugetului, deoarece deja calendarul programului de guvernare este în întârziere.

”A spus că mai analizează câteva zile. Să știți că e nevoie să intrăm cât se poate de repede pe un buget aprobat. Toate instituțiile, administrațiile locale, e un întreg lanț. Și așa suntem întârziați ca și calendar. Eu de obicei înțeleg să țin discuțiile care nu sunt publice în acest fel. Am fost la Cotroceni tocmai pentru că îmi doresc să fie aprobat cât mai repede acest buget” a continuat Sorin Grindeanu, care crede că ”e afectată toată administrația, nu pot să funcționeze la capacitatea normală cu un buget de avarie. Administrațiile locale și județene vor ajunge să își aprobe bugetele, probabil, în luna martie”.

Pe lângă buget, Executivul lucrează intens la două dintre cele mai importante proiecte legislative ale anului.

”Am încercat să croim acest buget după programul mare de guvernare. Și acum lucrăm, acești bani care ar finanța aceste programe sunt prinși în legea bugetului, este important să spun că a început să lucreze comisia privind legea prevenției. Au început discuțiile pe legea salarizării unice, de asemenea foarte important” a subliniat Sorin Grindeanu.

14 COMMENTS

 1. Vad ca vor sa-l elimine pe Johannis din procedura de numire a sefilor din procuratura si ICCJ….A mai ramas sa ne elimine si pe noi de tot sa ramana ei cu talharii lor din judete si oamenii din sistem numiti sa jupoaie banul public.Tariceanu pur si simplu si-a pierdut orice urma de ratiune.Elimini tu un amarat care aduni nici 100.000 de voturi pe cel care are in spate peste 6 mil de oameni in numele apararii Statului de Drept ? Bai nene du-te la nebuni,acolo e locul tau.

  • Ok ati inceput toti ca marionetele sa o mestecati pe asta cu 6 milioane.
   Tatucul securist a luat 6 milioane (oare?) de voturi pentru a fi presedinte nu dictator.
   Maine o sa faca echipa de fotbal penru ca hei… a luat 6 milioane.
   Dar capetele voastre seci nu pot face diferenta intre prorogativele pe care le are fiecare functie!

   • Intreaba-l pe tac-tu Ponta de ce n-a facut pragul de 50% si a lesinat subit la 2 procente sub el ?!? Coabitare cu anticipare ? Ia cerceteaza subiectul.

  • :)) Ce ma distrez!
   “Statul de drept”, “talhari”, “corupti”, “tariceanu”, “jos punta”, “copulatia ucide”…
   Si acum repetati, repetati…
   :))

 2. Pana nu se termina sezonul de schi nici ca aproba bugetul . Pai lasa el bunatate de zapada pentru calculele lui Grindeanu ! Azi e miercuri .Mai e joi , ca vineri e pe partie .Acum sincer , cum dracu sa studiezi bugetul in doua zile ? Vorba lui Fache ala , cand ai 6 milioane de voturi in spate, iti permiti sa pleci de vineri in vacanta , si sa-ti bagi picioarele , pardon claparii in el de buget . Sa mai astepte astia din administratiile locale , judetene pana ce el , primul indignat al tarii o avea chef sa semneze . Ce au obosit ? Ghinion .

 3. Asta e ca atunci cand se plange elevul ca a avut subiect greu la bacalaureat,nu a reusit sa-l transpuna pe o singura fiţuică ci pe 3 si le-a incurcat ordinea….Pai bine domnule de aia de Buget,sa se incadreze intre niste limite sa evite risipa si sa ajute la ceva investitii ca de aia iei de la toti ca sa faci ceva cu banii,sa se cunoasca o imbunatatire.Daca iei de la toti si maresti pensiile unora care deja le au mari ori salariile unor trantori de la Stat care si asa nu si le justifica asta se numeste risipa prosteasca nu program de guvernare.

   • Pai daca numa la antena3 il vad…sa nu imi pun intrebari? De ce va rastiti la mine ca serban nicolae la reprezentantul Ministerului public in parlament? Sunteti la fel?

     • Domnule Radu Tudor , agitatul ala de mai sus incearca cu disperare sa va spuna ca se uita numai la A3 , asa ca nu va mai rastiti la el .

    • :)))
     “Mapamodul lauda prostiile romanesti”
     :)))

     Ma apuca mila de viitorul vostru!
     Daca au ajuns sa va incante protestele si inchisorile…
     Au reusit astia sa va indoctrineze… ce nu au resusit propagandistii de prin 40, din ambele tabere impreuna.
     markorvisti mici! :))

Leave a Reply