Giurescu

O ţară poate fi împinsă spre destrămare pe mai multe căi: economic, prin acapararea instituţiilor statului de grupuri de interese, prin dezorganizarea învăţământului, distrugerea sistemului public de sănătate şi pierderea celui propriu de asigurări, cât şi prin „conlucrarea“ tuturor acestor factori.

Este cazul României.

După decembrie 1989 a avut loc lichidarea, la propriu, a peste 90% din industria românească, odată cu reducerea masivă a producţiei meşteşugăreşti, în timp ce întreprinzătorii autohtoni par mai curând ignoraţi de forurile de decizie.

În prezent, la ordinea zilei este privatizarea (vânzarea) resurselor minerale şi energetice, însoţită de afirmaţia – nedemonstrată – a independenţei energetice a ţării!

Harta întocmită de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale arată că toate zonele României, inclusiv platoul aferent al Mării Negre, sunt cuprinse în perimetrele de exploatare acordate la 26 companii străine.

Cu ce rămân cetăţenii acestei ţări în urma acestui val de explorări-exploatări? După contractele aflate în lucru, cu foarte puţin şi, în plus, la cheremul celor care efectuează forajele. Adio, independenţă energetică!

*

Sistemul bancar este controlat în proporţie de peste 90% prin sucursalele din România ale băncilor din alte ţări. Recapitalizarea CEC-ului – capital românesc – este refuzată de instanţele europene. Oare se pregăteşte să moară şi cea mai veche bancă populară românească?

*

Prin împrumuturile contractate de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Banca Europeană, asupra cetăţenilor apasă cea mai mare datorie din istoria contemporană a României.

*

Instituţiile statului – atât la nivelul superior decizional, cât şi pe trepte intermediare – sunt direcţionate de reprezentanţi ai cercurilor de interese transpartinice constituite de mulţi ani. Încercările de a repune legea în drepturile ei se izbesc de refuzul net al acestor reprezentanţi, sub felurite „motivări“. Nu au reuşit până în prezent nici încercările de a clarifica şi eventual sancţiona multiplele „combinaţii“ pe seama avuţiei publice. Vorbim însă repetat şi insistent de independenţa justiţiei.

*

Rolul şi menirea parlamentului – bine definite şi formulate în teorie – rămân a fi verificate şi în practică.

*

Ştergerea treptată a identităţii, a conştiinţei apartenenţei la naţiunea română se operează, de mai mulţi ani, direct asupra tinerilor prin învăţământ, mai ales prin disciplinele umaniste – limba şi literatura şi istoria românilor. Operaţiunea se efectuează prin stabilirea curriculei şi a unor tipare obligatorii pentru manuale, care, prin însăşi alcătuirea lor, îndepărtează încet şi sigur tineretul de la disciplinele respective.

Ţelul educaţiei globaliste este astăzi formarea unui om al secolului XXI interesat de valori materiale şi pseudo-culturale, fără identitate naţională. Cu alte cuvinte, un „pălmaş“ modern.

*

Deteriorarea sistemului public de sănătate din multiple cauze a devenit vizibilă iar exodul medicilor şi a personalului sanitar continuă.

*

Încorporarea cetăţeanului într-un sistem de asigurări prin companii internaţionale înseamnă supunerea acestui cetăţean în final unor reguli standard fără legătură cu posibilităţile şi evoluţia ţării respective, în cazul de faţă, România. Procesul este în curs.

*

Asemenea evoluţii sunt limpede influenţate de tendinţele integratoare ale Uniunii Europene conduse de o birocraţie cu reguli proprii. Reglementările succesive – care merg până la reţeta de preparare a „mititeilor“ – ca şi impunerea regionalizării continentale (obligatorie) – duc spre ştergerea identităţii statelor europene.

*

În ultimă instanţă vine opţiunea esenţială a fiecărui om politic român. Câtă voinţă are – dincolo de apartenenţa la un partid – de a păstra şi apăra valorile proprii româneşti – materiale, morale şi culturale? Cât de mult mai este dispus să se plece, repetat, în faţa directivelor, regulamentelor şi grupurilor de presiune din interior şi din afară?

Cu prea puţine semne pozitive, atitudinile oamenilor politici nu sunt încurajatoare. Tendinţa merge spre slăbirea în continuare şi chiar destrămarea statului şi a naţiunii.

*

Apare ca şi cum s-ar dori să nu se schimbe ceva fundamental, ca starea existentă în 2011-2012 să rămână încă o generaţie cel puţin.

Vom merge în continuare spre destrămare sau dimpotrivă spre o redresare – deocamdată greu de întrevăzut?

Încotro ne îndreptăm, Doamne?

(text publicat pe www.cotidianul.ro)

64 COMMENTS

 1. Vom merge spre destramare cu siguranta. Romanii sunt imcapabili sa isi iubeasca tara lor. Multi tradeaza interesele aceste tari amarite si nefericite. Cu 10 milioane de saraci nu se poate face nimic. Cu politicieni mininosi si birocati ai statului corupti pina in maduva nu se poate face mare lucru. Timpul ne va dovedi lucrul asta dar va fi prea tirziu. Romanii sunt foarte corupti si obedienti.

 2. Am un respect deosebit pentru dl. academician, profesor Dinu C. Giurescu, marele adevar spus de d.lui imi sfasie inima.Ce sa ne mai facem noi acum, domnule Radu Tudor?! Ne uitam pasiv la ceea ce ni se intampla, cred ca este un al 3-lea Razboi Mondial, fara arme, ci cu cedare treptata si benevola prin diversi tradatori de neam si tara.In acest “joc” pierdem nu numai cei ce traim acum, pierd generatii de generatii, nu stiu ce vor mai mosteni, de fapt luaseram cu imprumut de la ei aceste locuri sa le transmitem mai departe.Altfel, “ca ieri este ziua de maine/ Ca mani toti anii s-or urma”

 3. Mereu l-am urmarit cu interes pe domnul Giurescu in emisiunile dumneavoastra. Sunt de acord cu tot ce zice dumnealui si cred ca toata lumea careia ii mai pasa putin de ce se intampla cu aceasta tara considera adevarate aceste afiramtii.

  Am observant in emisiunile pe care le faceti ca promovati pro-europenismul si sa fim pro-UE, dar pe blog sunteti mai retinut si spuneti lucrurilor pe nume. UE nu mai este de mult ce s-a vrut a fi(o zona de liber schimb si libera circulatie). Acum se doreste pierderea identitatilor statelor pentru a forma ,,pasalacuri” conduse din vest.

  Oricat as fi de accord cu noua consittutie, nu o voi vota din cauza regionalizarii, nu doresc asa ceva, nu doresc sa mi se impuna de la Bruxel cum sa fie impartita tara pentru a o putea conduce ei mai bine.

  Sper ca pe viitor sa vad mai multa opozitie din partea dumenavoastra cand vorbeste domnul Dragnea despre ,,beneficiile” pe care le va adduce regionalizarea si cum avem noi nevoie de milairdele de la UE, pe care oricum nu le absorbim pe toate. Veti spune ca este gresita aceasta gandire, dar atat timp cat mecanismele de absorbtie sunt dificile si banii ( cum bine s-a vazut) oricum nu ajung unde trebuie, de ce sa ne sacrificam identitatea nationala pentru a fi pe placul ,,barosoului” si a celorlalti.

  Va voi urmari cu interes pe viitor emisiunile si blogul, si sper, cum am spus mai sus, sa aveti o pozitie mai ferma fata de ce vrea UE sa faca din Romania( si nu numai).

 4. Din pacate cei care conduc Romania, elementele fostei securitati comuniste imprastiate, de ochii lumii, in diferite partide, nu urmaresc decat interese proprii sau de clan. Putin le pasa acestora ce se va intampla cu tara si poporul roman, lor le pasa sa-si umple conturile, sa se imbogateasca, sa-si aranjeze odraslele in functii si sa si le casatoareasca cu prieteni ai clanurilor lor, cat mai ancorati in afacerile transpartinice si oligarhiile politic-financiare ! Nu au nicio constiinta, niciun sentiment, sunt cinici si nu au valori morale. Ei reprezinta foarte bine “omul nou” pe care au reusit sa-l construiasca comunistii in Romania. Iata ca sunt tari ca Polonia, Ungaria, tot foste comuniste, dar care au evoluat spectaculos dupa ’89 pentru ca acolo au fost conducatori responsabili si patrioti, iar poporul a fost de asemeni responsabil si cand a votat, si in munca, si in felul de a se comporta in lume ! Incotro merge Romania ? Pai acolo unde o duc romanii si cei care o conduc !

 5. http://www.frontpress.ro/2013/06/ninel-potarca-cere-infiintarea-unei-regiuni-autonome-tiganesti.html Aici se va ajunge printre multe altele.MINORITATIILE VOR AVEA DREOTUL LA ORGANE DE DECIZIE SI EXECUTIVE PRORII.Und din crimele gastii criminalo-tradatoare usl bagata in noua Constitutie.Asta cu regionalizarea e faramitarea definitiva a Romaniei.Totul va dupa o chestie de timp.Analiza excelenta .Gasca criminala CFSN-FSN-PDSR.CDR-PSD-PNL -UDMR astia sant responsabili atat de rezent cat si de viitor.23 de ani de politici de JAF,ANTI-ROMANESTI,SERVILISM ABJECT CATRE EXTERIOR .Rezultatul Un stat mafiot cu institutii cangrenate de mafie,o tara supta de bogatii,popor salbaticit,debusolat.

  • MarineluJB,i-ai uitat pe PD-isti sa-i asezi in aceeasi oala,pentru ca niciunii din ’90 incoace nu au facut nimic pentru tara si popor,decat jaf si tradare,in rest …Dumnezeu cu mila…!

 6. Citi oameni ca d-nul Giurescu (%)mai sint in tara?si citi realisti ca D-lui vor mai ramine dupa ?daca si dascalii se preteaza la excrocherii?oameni pusi politic!!!

 7. de disparut ,nu vom disparea.vom ramane pt. multi ani de acum incolo ,alaturi de bulgari etc..fortza de munca ieftina si consumatori ai produselor straine.vom munci din ce in ce mai mult pt. bunastarea celorlalti cetatzeni ai uniunii europene.adica pt occident

 8. sa”multumim” conducatorilor nostri ,caci cu ajutorul lor se intampla toate astea,si in mod special lui BASESCU:((

 9. Nu ne mai îndreptăm, suntem deja îngropaţi definitiv şi irevocabil. Am avut o şansă să ne reabilităm cât de cât şi să fi revenit spre normalitate în 2012 dacă Ponta şi Antonescu şi întreg USL-ul l-ar fi demis pe Băsescu. Da, Băsescu e cancerul aceste ţări şi al acestei naţii. Numai cine nu vrea să vadă asta, n-o vede, sau trompetele băsiste care au fie interese meschine, fie sunt cercopiteci pe care nu-i duce memeaca.

 10. este prea tarziu acum ;unde ati fost nene de 23 de ani? pacat de prostii care au murit pentru tara cu adevarat si vor fi stersi din istorie de NWO care n-are nevoie de nationalism Romania a fost un mizilic usor de manipulat si muls 20 de ani bau bau s-a numit Rusia si probabil vor fi de mult de acum inainte (faza cu UE si NATO in constitutie cea mai mare aberatie posibila practic garanteaza destramarea Romaniei)(daca iese cafteala intre SUA si UE ? ce facem ?) cafteala este deja numai ca noi suntem cam chiori ca Base vezi Nabucco.Probabil Romanica va fi zona de exploatare energetica a UE ca asa-i in tenis ;pacat de geografia pe care o avem mare-munte-delta combinatia pe care nu o au multe tari.Logic ar trebui vanati toti cei care au vandut Romania si viitorul tarii ;vb Dragnea de regionalizare ca sa cica dezvolte tara 🙂 o puteau face din ’90 inainte de “privatizare” ca aveau in toate judetele baza de pornire.Au cumparat prostimea sa nu iasa din casa cu 1 actiune :)) cat de creduli au fost cei de atunci maturi in floarea varstei.Avantajul dezavantajului este ca populatia este mult mai informata decat in 90 dar tin sa spun ca pt Romania ca stat este prea tarziu deja suntem intre pumnul de KO primit si podea sti atunci cand ti se taie filmu’

 11. Ca sa ne punem intrebarea “incotro ne indreptam”,trebuie sa avem o directie anume ca sa putem vorbi de ea. Dar noi,romanii, nu am avut niciodata o directie anume constanta pe care sa ne-o mentinem. Noi am fost niste variabile istorice care ne-am indreptat dupa interesele altor puteri,nu am avut incotro sa ne indreptam.
  Nu exista “ROMANIA” din niciun punct de vedere,exista doar un spatiu,un teritoriu plin de resurse exploatate si consumate de altii de-a lungul timpului. Nu noi,romanii, am beneficiat de ele fiindca rezultatele se vad. O tara care isi administreaza corect resursele, ar fi trebuit sa fie o tara prospera cu oameni fericiti, nu dezamagiti, tristi, saraci, decazuti, sclavi, slugi, fara viitor si fara perspective, cum suntem noi acum.

 12. Academicianul Giurescu ar fi putut sa se retraga linistit alaturi de familia sa in SUA. A preferat sa ramana in tara, sa faca ceva pentru ea, in mod direct in parlament, nu doar ca istoric. Toate acestea,in pofida faptului ca familia domniei sale a avut de suferit in regimul comunist. Concluzia este ca nu trebuie sa clacam, chiar daca trebuie sa recunoastem ca avem multe, mult prea multe cozi de topor in intreaga societate, in general si in randul clasei politice, in special.

 13. “Ultimul mohihan” al neamului, inteleptul satului numit Romania? eu cred ca asa era neamul nostru inainte de venirea unei case regale straine. si acum? ce ne asteapta? numai Dumnezeu stie.

 14. Regionalizarea este primul pas spre RUPEREA ROMANIEI.
  Politicienii NU vad acest lucru sau NU VOR sa vada.
  Vreau ca ce spun acum sa fie ca o condamnare pentru ei daca se intampla ce am spus eu acum.
  Sa dea DUMNEZEU sa nu se intample RUPEREA ROMANIEI!

 15. E o intrebare retorica a d-lui academician Giurescu. Prin analiza facuta, se poate lesne zari calea pe care o urmeaza Romania.
  “Încotro ne îndreptăm, Doamne?” Numai bunul Dumnezeu stie incotro ne indreptam. Numai o minune ne poate indrepta pe calea cea buna dorita de toti oamenii onesti, iubitori de tara.

 16. @Radu Tudor,
  Ma consider o persoana consecventa. In raport cu elemntul INVATAMANT (poate cel mai important din capitolele analizate in articol), ce se mai aude cu “manualul” Istoria Secuilor? Vreo pozitie oficiala din partea ministrului; vreo luare de atitudine practica. Nu ma intelegeti gresit, daca Academia isi da girul si are toate aprobarile oficiale si legale il voi sterge din lista mea de bulversari cu sigla USL-UDMR; inseamna ca totul era in regula si unii dintre noi o luaseram pe aratura.

 17. Ar trebui ca subiectele cu Domnul Guirascu sa fie mai dese, macar unul pe saptamana. Hudrea si toata hahalerele din politica nu merita atata atentie.

   • E vorba de om, dansul este acedemician stie multa istorie si ne mai spune si noua cum sta treaba. Pentru mine personal are efect ca stiu ca spune bine ceea ce spune si eu nu prea cred ca manipuleaza. La fel si domnul Atanasiu spunea adevarul. Asta ar trebui la tv mai multi oameni inteligenti care spun adevarul.

 18. unde ne aflam nu unde ne indreptam…

  sintem sub CIZMA BOLSEVICA AMERICANA… am trecut din dictatura comunista in dictatura bolsevica neoliberala americana care se manifesta exact cum a fost descrisa de catre domnul Giurescu

  • Si guvernul Bulgar de frica a ieftinit gazele si energia electrica.Tonta si Crin si gasca le-au scumpit Romanii la mici si bere.

   • Se fura prea mult in Romania si n-o sa vedem in strada nici macar 100 de oameni, care sa protesteze impotriva vietii “complicate”, a scumpirilor in lant, a maririlor de impozite si taxe,a lipsei locurilor de munca si de perspectiva, etc.
    Saraca tara bogata.

   • bulgarii n-au trecut printr-o dictatura de tip stalinist cum am trecut noi… dar pe fond tind sa-ti dau dreptate… ne-au anihilat securistii orice spirit de revolta

 19. Uitati-va ce se intampla in Europa,caci cel putin teoretic inspre acolo tindem.Ne aflam in faza de destramare a unui imperiu si noi suntem la marginea lui.

 20. Totul este un dezastru. Din pacate, mai sant putini oameni ca d-nul. Acad. Giurescu, patrioti si constienti de starea in care se afla tara noastra. Cred ca vom pierde si teritorii, de ex. Ardealul. Nimeni nu pare sa ii impiedice pe unguri sa obtina asta. Cred ca o noua revolutie ar fi bine venita. Si poate reintroducerea temporara a pedepsei cu moartea pentru toate infractiunile de jefuire a tarii. Si nationalizarea in multe domenii, de ex. energie, deoarece companiile acestea straine ne fura pe fata. Preturile sant tot mai mari la energie, gaze, etc. Nu ni s-au servit decat minciuni si am acceptat sa vindem tara in numele unor lucruri marunte.
  Santem un popor absent din propria tara. Ar trebui sa ne impunem, astfel incat guvernantilor sa le fie teama de popor. Asta e singura noastra arma: revolta. Sa stie ca oricand ii putem rasturna. Poporul este suveran. Santem in secolul 21, nu mai putem redeveni iobagi.

  • Ce revoluţie ? Cine mai iese în stradă ? Lumea-i dezamăgită, resemnată … scapă cine poate. Şi chiar dacă ar ieşi lumea în stradă, ar fi neutralizate imediat protestele … Îţi aduci aminte ce au făcut jandarmii în 2012 doar să-l apere pe Băsescu, da ? A plătit cineva ptr. asta ? De ce n-ar face-o şi acum să-l apere fie din nou pe Băsescu, fie pe Ponta ? Nu mai e nimic de făcut. Suntem deja dezbinaţi, suntem deja învinşi. Ca naţie , mă refer.

   • Daca au sa iasa in strada cel putin 2 milioname de oameni sistemul mafiot din romania un ar mai avea ce sa faca … problema este ce va urma? Ce sistem politic se va instaura! Eu unul imi doresc un regim precum cel sin Singapore 🙂 … ceva asemanatoe comunismului liberal!
    Si cel mai important este recapatarea … nu am vrut sa zic nationalizrea … a resurselor naturale chiar si cele industriale care au fost luate pur si simplu luate cu japca!
    Noi un vom trai niciodata cum traiesc cei din Arabia Saudita chiar daca le-am da si sufletul din noi! GANDITI-VA BINE”

  • Precizez că este FOARTE CORECT PUNCTUL TĂU DE VEDERE, dar … degeaba. Somnul naşte monştri.

 21. Salutari

  Cand vom avea oameni super-pregatiti in toate domeniile de activitate atunci o sa fie bine in Romania!

  Gresit ca avem oamenii pregatiti dar nu sunt lasati sa isi faca treaba,oare?

  Perspectiva mea este:atunci cand avem oamenii care pot depesii bariere (politice,economice,sociologice) prin inteligenta lor si pregatire atunci o sa fie bine.In rest frectie la picior de lemn.

  Vorba unuia o lupta nu se castiga prin mijloace primitive ,o lupta se castiga prin inteligenta si adaptare.

 22. Mai exista cineva in aceasta tara care sa creada in acealsi mod cu d-l academician? Ma refer la cei care conduc Romania?

 23. e, d-aia eram eu nationalist, nu internationalst (precum comunistii de ieri si globalistii de azi) anul trecut
  am luat tzeapa cu USL… asta e.

  stai sa vezi cind se va face relocarea fortata (adica platita) a tuturor tziganilor din Europa (pardon, oficial e populatitia ROMA) in tara lor muma… care sa fie ea? naturlich, ROMAnia!

  se mira cineva ca acum 25% din romani vor sa emigreze? in 10 ani vor fi 50%

 24. In 23 de ani de asazisa democratie,care nu este altceva decat o “demohotie” a clasei politice,indiferent de culoarea si doctrina ei,(apropos de teorie ca teorie,dar “praftica” ne ….)nu s-au facut decat doua categorii de legi: privatizarea ,prin distrugerea economiei nationale,crsterea somajului,pauperizarea la maxim a poporului,reducerea la neoperabilitate a armatei,raportat la suprafata tarii si numarul populatiei,iar a doua categorie de legi:
  protectia tuturor acelora care stiu sa fure mai bine,sa sustina pe cei care fac legi in asemenea fel.
  De aceea se si spune ca cine fura azi un milion este hot,iar cine fura zece miliarde,este om de afaceri.
  Alte legi protectoare pentru ei:nu raspunde nici un ministru pentru pagube de orice fel la nivel national,
  nu raspunde nimeni pentru legile strambe ,facute voit impotriva poporului si colonizarea tarii,prin supunerea ei neconditionat intereselor straine,doar daca guvernantii si politicienii nu au nimic de castigat.
  Trebuie sa luam lectii de la egipteni ,sau turci,unde armata nu face politica,dar ezte garantul integritatii si independentei teritoriale si statale,unde armata are dreptul si mai mult decat atat o si face,de a atrage atentia guvenantilor sa revina la realizarea intereselor nationale si ale poporului in sine. Cel mai graitor exemplu este ultimatumul armatei egiptene catre presedintele Egiptului. Sa vedem ce se intampla dupa ce trec cele 48de ore ale ultimatumului. La noi de ce nu se vrea si nu se face asa? Pentru cz am facut armata inoperabila prin legile ei de a fi in stst si de a functiona. Traiasca imunitatea si neraspunderea guvernantilor de orice fel.

 25. Il asculta cineva pe dl. acad.? Ponta si Antonescu au uitat cine i-a votat si pentru ce au fost votati. Au ajuns niste slugi mincinoase, ca si Basescu. Ponta a reactionat doar atunci cand in Constitutie s-a dorit definirea clara a familiei. Altceva nu l-a interesat, decat sa faca un rau imens acestei natii.

 26. Daca vrem sa ne scriem istoria ca o natiune puternica si demna, nu este suficient sa-l admiram si aprobam pe domnul academician, nici sa stam si sa ne lamentam de destinul impus de conspiratii internationale, nici sa asteptam salvarea de la divinitate. Pentru aceasta exista cai verificate si consacrate de istorie, nu neaparat de istoria noastra.

 27. Politicienii de dupa ’89 au fost creditati cu incredere, dar au dovedit contrariul! In regula cu NATO dar relatia cu Comunitatea Europeana nu trebuia facuta in genunchi, cu oameni ca Basescu, Eba,Macovei,MRU chiar si Ponta. Orice tara isi poate pierde suveranitatea fie prin cucerire fie prin tradare, prin politicul intern avid si lacom. Ar trebui facuta o dezabetere in cateva emisiuni la rand, cu invitati care au avut decizia politica si nu numai, Ion Iliescu, Mugur Isarescu,Nastase, oameni de faceri, sefi de servicii, care au fost tintele, ratarile,costurile, cine are raspunderea morala materiala.

 28. Dupa plecarea in lumea celor drepti a lui Octavian Paler,academicianul Giurescu a ramas ultimul ”batran al satului” iar semnalele pe care le trage domnia sa sunt cat se poate de logice si adevarate.
  Din pacate vorbeste la pereti.Romanii de rand sunt total dezinteresati de acele semnale.De fapt,s-o spunem pe aia dreapta,majoritatea romanilor nu mai au nimic in comun unii cu ceilalti.
  Factorii de decizie nu sunt altceva decat lupi stapani la oi.

 29. Radu Tudor este mai tare decat generalul Turcescu,
  dupa ce a fost facut prim-ministru, a ajuns in rai

  Specialistii in stiri de la Antena 3 l-au facut prim-ministru pe apreciatul jurnalist Radu Tudor,apoi i-au anuntat decesul:

  Ştiri din antena3.ro
  Fostul director SRI Costin Georgescu, despre moartea lui Radu Tudor: Era un om care şi-a meritat funcţia de prim-ministru

  p.s.:
  Nu mor caii ,cand vor cainii !

 30. Sa raspunda cei care au semnat,si inca semneaza distrugerea noastra ca natie si tara.Ei trebuie sa fie constransi sa spuna,pentru ca au fost votati de populatia mintita a tarii,cu promisiuni care le-au uitat si au dat mana cu tradatorii.Am fost pusi la zid,nu mai avem prea multe drepturi,pentru ca prin modificarea legilor ,mai e putin si ne spun ca nu mai avem voie sa respiram decat daca ne dau ei voie.

 31. eu zic sa-l paziti (pazim !!) pe d-l Academician bine, la cit de corect se pare ca intuieste trendul global de inrobire a tot ce mai era odata notiunea de independenta nationala , nu m-as mira sa pateasca ceva …

 32. Viitorul se arată sumbru. Și eu optez pentru un răspuns pesimist…..câte ceva de la toți cei mai de sus…Se vede îngrijorarea…iar analiza domnului profesor este ascuțită ca o ghilotină.

 33. Catre ce ne indreptam ? Catre NWO (vezi mai jos) !

  Illuminati goals are:

  1) Men are inclined to evil rather than good
  2) Preach Liberalism
  3) Use ideals of freedom to bring about class wars
  4) Any and all means necessary should be used to reach their goals as they are justified
  5) Believe their rights lie in force
  6) The power of their resources must remain invisible until the very moment that they have gained the strength so that no group or force can undermine it
  7) Advocates a mob psychology to obtain control of the masses
  8) Promotes the use of alcohol, drugs, moral corruption, and all forms of vice to systematically corrupt the youth of the nation
  9) Seize citizens’ private property by any means necessary
  10) The use of slogans such as equity, liberty, and fraternity are used on the masses as psychological warfare
  11) War should be directed so that the nations on both sides are placed further in debt and peace conferences are designed so that neither combatant retain territory rights
  12) Members must use their wealth to have candidates chosen to public office who would be obedient to their demands, and would be used as pawns in the game by the men behind the scenes. The advisors will have been bred, reared, and trained from childhood to rule the affairs of the world
  13) Control the press, and hence most of the information the public receives
  14) Agents and provocateurs will come forward after creating traumatic situations, and appear to be the saviors of the masses, when they are actually interested in just the opposite, the reduction of the population
  15) Create industrial depression and financial panic, unemployment, hunger, shortage of food, use these events to control the masses and mobs. and use them to wipe out those who stand in the way
  16) Infiltrate Freemasonry which is to be used to conceal and further objectives
  17) Expound the value of systematic deception, use high sounding slogans and phrases, advocate lavish sounding promises to the masses even though they can’t be kept
  18) The art of street fighting is necessary to bring the population into subjection
  19) Use agents as provocateurs and advisers behind the scenes, and after wars use secret diplomacy talks to gain control
  20) Establish huge monopolies towards world government control
  21) Use high taxes and unfair competition to bring about economic ruin by controlling raw materials, organized agitation among the workers, and subsidizing competitors
  22) Build up armaments with police and soldiers who can protect and further Illuminati interests
  23) Members and leaders of the one world government will be appointed by the director of the Illuminati
  24) Infiltrate into all classes and levels of society and government for the purpose of teaching the youth in the schools theories and principles known to be false
  25) Create and use national and international laws to destroy civilization.

  Speaker: Ted Gunderson, a former FBI Agent in charge, born November 7, 1928.

  Recunoasteti cateva dintre problemele cu care se confrunta Romania si societatea ?

 34. Rasu Plinsu. Istoria contemporana a Romaniei mai ales ultimii 10 ani…este si rodul politichiei facuta de niste nemernici dar in mare parte massmedia are meritul ei…pt. ca au fost lasati CITIVA jurnalisti sa zburde in mintile oamenilor mai putini dispusi sa judece cu formate ce au alimentat si naivitatea si prostia. Nu m-as mira ca in cartea de istorie sa gasim contemporaneitatea noasta cu Elodia si Cioaca, importanta covarsitoare a divorturilor Prigoana, sau ce infuenta economica la vocabular a avut certurile Zavorancelor, ca sa nu mai vorbim de cite ori trebuie sa mentionam suferinta femeilor de genul BD ce rezolva problema pensionarilor aratindu-si chilotii… CE DACA PE UNII DIN NOI NE DOARE SUFLETUL DE CE RAMINE IN URMA NOASTRA ?

 35. Am vazut aici cateva intrebari de genul “Ce este de facut ? ” … si iata, ca in ajunul unei zile importante (4 iulie), vine si un raspuns … de pe meleaguri americane. Chiar si ei se confrunta in aceste vremuri cu acelasi tip de intrebare. Un posibil raspuns ar putea fi cel de mai jos:

  “There is no excuse for ignorance today. The unadulterated facts are right at their fingertips, right out in the open air. The stench of criminality and corruption is curling the hairs in their noses and triggering their gag reflex. They know it is there instinctively. The churning in their stomachs tells them it is there. If they do nothing, they do so because it suits them. They do so because to do something tangible, to do something real, is either too frightening for their tiny spirits to handle or too exhausting for their weak bodies to pursue.

  I want to talk about what you can do, right now, to change the course of the future. I want to challenge you to remove yourself from the game. I want to challenge you to stop waiting around for some white knight on a horse to come and save you from the shadows. I want to challenge you to stop waiting around for other people to give you a plan. I want to challenge you to create your own plan, build your own solutions and act as a legitimate individual for the sake of liberty. I want to ensure that you have at least the bare minimum tools you will need to set your own course and determine your own destiny.

  I hear far too much talk lately within the movement of grand schemes, legal schemes, political schemes and activism schemes with no finite goals. These schemes rely on top-down strategies and centralize the energy and efforts of the movement into the hands of a few who in the end may or may not be trustworthy. It is this kind of apathy that put us in the terrible position we now wallow in.

  We must stop waiting for other people, no matter how well-spoken or prominent, to fight our battles for us. With oligarchy and big-government despotism accelerating out of control, it is time for proponents of freedom to make themselves ready or shut-up. Anyone who has not, at the very least, taken these basic steps toward his own survival independence is in no position to complain about the state of the world, for he has done absolutely nothing to make himself ready to do anything about it.

  These are the absolute minimum preparations you will need to fight back against the collapse of our nation and our culture. ”

  Chiar merita sa luam aminte …

  • Pentru a usura intelegerea celor de mai sus si o mai larga accesibilitate, incerc traducerea textului.

   Nu există nicio scuză pentru ignoranță în zilele noastre. Fapte de netăgăduit vă stau la îndemână, la vedere chiar. Duhoarea criminalității și corupției le încrețește părul din nări și le declanșează reflexul de vomă. Știu că există acolo în mod instinctiv. Agitația din stomac le spune că este acolo. Dacă nu acționează, o fac din considerentul că le convine. Ei se comportă astfel întrucât faptul de a face ceva tangibl, concret, este fie prea înspăimântător pentru ca spiritul lor mărunt să facă față problemelor, fie acțiunea li se pare prea istovitoare pentru corpurile lor slabe pentru a putea fi urmărită și dusă la îndeplinire.

   Aș dori să vorbesc despre ceea ce tu poți face, chiar acum, pentru a modifica direcția de deplasare spre viitor. Vreau să te provoc să te extragi din acest joc. Vreau să te provoc să încetezi să mai aștepți în loc vreun cavaler îmbrăcat în alb, călare pe cal, care să vină și să te salveze din zona aceasta întunecată. Vreau să te provoc să-ți făurești propriul plan, să-ți elaborezi propriile soluții și să acționezi ca individ responsabil, de dragul libertății. Vreau să mă asigur că ai la îndemână cel puțin mijloacele minime de care vei avea nevoie pentru a-ți stabili direcția de urmat și de a-ți făuri propriul destin.

   Aud de prea multe ori în ultima vreme în cadrul acestei mișcări de mari proiecte, proiecte juridice, proiecte politice și proiecte ale diverșilor activiști, toate fără vreo finalitate clară. Aceste proiecte se bazează în totalitate pe strategii cu implementare de la vârf spre bază și concentrează energiile și eforturile mișcării în mâinile câtorva, care, până la sfârșit, pot fi sau nu de încredere. Acest tip de apatie este cel care ne pune în situația teribilă în care ne balacim acum.

   Trebuie să încetăm să mai așteptăm ca alții, indiferent cât de buni oratori sau de distinși / eminenți ar fi, să se bată pentru noi în lupta pe care noi înșine o purtăm. Acum, când oligarhia și despotismul guvernului atotputernic iau avânt în afara oricărui control, este momentul ca susținătorii libertății să se pregătească sau să tacă. Acela care nu a făcut cel puțin acești pași elementari către propria independență, dacă nu și supraviețuire, nu este îndreptățit să se plângă în legătură cu starea de fapt în care se găsește lumea în prezent, întrucât nu a făcut absolut nimic care să-l pregătească să fie gata să facă ceva în acest sens.

   Acestea reprezintă minima pregătire de care veți avea nevoie pentru a putea lupta cu succes împotriva prăbușirii națiunii și a culturii noastre.

 36. Domnul Giurescu e foarte interesat de soarta natiunii romane vad. Cand mai aveti prilejul domnule Tudor, intrebati-l care este parerea lui despre o parte a natiunii romane care se afla acum in afara granitelor noastre, si anume romanii basarabeni. Intrebati-l ce parere are despre oportunitatea unei uniri intre Romania si Rep Moldova. Pe dumneavoastra va stiu interesat de subiect. O sa fiti cu siguranta surprins de raspuns (asta daca nu stiti deja pozitia sa…). Ce e interesant e ca acum cativa ani sustinea cu ardoare unirea, in prelegeri la facultate si nu numai. Iar acum as putea spune ca e un fervent opozant…intrebati-l. Oare ce determina asemenea schimbari majore intr-un om?

 37. “Prin împrumuturile contractate de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Banca Europeană, asupra cetăţenilor apasă cea mai mare datorie din istoria contemporană a României.”

  Ca tot ati spus de asta, ieri sau acum cateva zile in urma, Isarescu a spus: “Ba, sariti!”. Azi, Ponta il intreaba: “Cat de sus?”.

  Eu nu-s economist si nu stiu sa rezolv calcule complicate in ceea ce reflecta economia in general sau pe “stock market”. Insa, ma descurc, cat-de-cat, la teorie. Ma gandesc ca si unu’ care nu e “doctor docent” la economie si “market”-ing poate sa inteleaga cate ceva: http://www.michaeljournal.org/plenty40.htm

Leave a Reply