Academia Romana, sub conducerea lui Ioan Aurel Pop, lanseaza azi un fake news de proportii, ce demonstreaza ca si un for atat de respectabil poate cadea in plasa manipularilor atat de frecvente in zilele noastre.

Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care ţara noastră analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

“Atragem atenţia că expunerea populaţiei la radiaţia de radiofrecvenţe de mare putere în Europa şi, implicit, în ţara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea ştiinţifică la nivel mondial. Astfel, oamenii de ştiinţă avertizează că viitoarele staţii 5G vor genera câmpuri electromagnetice de circa 100 de ori mai puternice decât cele ale generaţiilor deja în funcţiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiaţii milimetrice de înaltă frecvenţă (30-300 GHz), cu imens potenţial de risc, pe termen mediu, asupra vieţii”, precizează Academia, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit acestui for, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului şi alte autorităţi medicale internaţionale au clasificat câmpul electromagnetic produs de radiofrecvenţe ca posibil carcinogen la om.

Problema este ca atunci cand verificam ce spune “Prezidiul Academiei Romane”, Organizatia Mondiala a Sanatatii spune exact pe dos. Ca nu exista nici o dovada stiintifica a faptului ca retelele 5G afecteaza sanatatea. De altfel, acest fake news de proportii a fost utilizat pe scara larga de cosnpirationisti si laboratoarele de produs si lansat stiri false pentru manipularea populatiei.

Iata ce spune OMS :

https://www.who.int/westernpacific/news/q-a-detail/5g-mobile-networks-and-health

5 COMMENTS

  1. Academia Romana s-a facut de ris (ridere in latineste, nu radere) atunci cind a DECIS, samavolnic si stahanovist, ca trebuie sa scriem cu i din a pentru a demonstra astfel originea latina a limbii romane.
    O masura care nu are la baza niciun argument stiintific si care a fost votata de un plen de ingineri, doctori, filosofi, cosmonauti si tot felul de alte meserii onorabile, printre care si 2-3 lingvisti rataciti.
    Adica daca scriem “pasalac” in loc de pasalic, limba romana va deveni mai … latina? Manz in loc de minz?Branza in loc de brinza?
    Rau in loc de riu (latineste rivus)?
    Am argumente pina miine dimineata impotriva acestei ineptii prin care Academia Romana si-a dat cu stingul in dreptul, patind un blazon pe care, cindva, l-a meritat.

  2. Adica nu ai gasit in tot grupul Intact, nici macar un individ capabil sa calculeze lungimea de unda functie de frecventa? Ai fi constata ca, de exemplu, la 60 GHz, care e in standardul 5G, lungimea de unda e de vreo 5 mm. Pentru comparatie, axonii nervului sciatic ajung pana la 1 m lungime. Ce zici, daca radiatia aia e prinsa de o antena de doi bani din telefonul tau mobil, o fi existand macar suspiciunea ca poate avea interferente cu transmiterea semnalului nervos?. Nu te bag in chestii mai complicate, precum cresterea coeficientului de atenuare a semnalului cu frecventa, ca te pierd. Da poti gasi la prietenii tai de la STS unul care sa-ti explice ca nu e cazul sa te faci de cacao si sa-i lasi pe academicieni in pace. Chiar asa, astia de sunt absolventi ai Academiei de Informatii invata de la primele cursuri ca nu e cazul sa se ia de baietii mari, ca sa n-o incaseze…Tu ai lipsit la cursurile alea? Erai la vreo sedinta la fundatia SMURD?

Leave a Reply