Antena 3 a prezentat în exclusivitate primele imagini de la accidentul feroviar produs noaptea trecută pe ruta București-Constanța.

Unul dintre trenuri era încărcat cu fier vechi, iar celălalt, cu ciment. În urma coliziunii, o parte din încărcătură a ajuns pe calea ferată iar circulația trenurilor a fost blocată timp de câteva ore bune.

Din primele informații se pare că mecanicul unuia dintre trenuri a adormit și a intrat în celălalt tren, care era staționat.

Potrivit ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin înainte de miezul nopții.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a declarat la Antena 3 ca acest accident foarte grav, care a blocat si intarzie mult trenurile spre/dinspre Litoral in plin sezon, ar fi fost cauzat de probleme grave ale unuia din conductorii de locomotiva :”Inteleg ca a adormit in timpul mersului si ca ar fi fost sub influenta bauturilor alcoolice. E foarte grav ce s-a intamplat”.

„Cu siguranța feroviară nu are nimeni dreptul să se joace. Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Concluziile sunt următoarele: operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță. Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță. La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora. Vineri, am convocat la minister reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați”, spune, joi, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă

Leave a Reply