Un tren care venea dinspre litoral a fost  blocat pe câmp, în apropierea Capitalei, de mai mult de nouă ore, după ce locomotiva s-a stricat. Printre pasageri se aflau şi zeci de adolescenţi care se întorceau din tabără, de la Costineşti, dar și un grup de copii de 6-7 ani.

Alexandra Dobrescu, mama unuia dintre copii, a povestit la Antena 3 ce s-a întâmplat.

“De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani.

Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului.”

Spre dimineata, un microbuz de transport persoane a ajuns la fața locului pentru a prelua o parte din călători. Microbuzul a fost chemat de un călător, nicidecum de autorități. Un echipaj al SMURD a ajuns, de asemenea, acolo, și a împărțit călătorilor sticle cu apă. La scurt timp după, trenul a plecat, în sfârșit, către Gara de Nord din București, unde a ajuns cu 10 ore intarziere.

Cu un tupeu nemaintalnit, seful CFR Calatori Ovidiu Vizante a inchis telefonul prezentatorului Antena 3 cand a fost chestionat de ce nu a trimis mai repede o locomotiva functionala sau niste autobuze sa preia pasagerii.

Zeci de parinti disperati au incins telefoanele toata noaptea pentru a afla despre soarta copiilor lor abandonati in camp de CFR Calatori. Persoanele care au avut posibilitatea s-au deplasat cu masina la fata locului, in camp,  pentru a-si recupera copiii.

Leave a Reply