Schimbarea frontierelor recunoscute international prin actiuni militare hibride reprezinta cea mai mare amenintare de securitate a momentului, alaturi de terorism. Rusia practica aceasta modificare a granitelor prin forta, fapt care pune spatiul aliat, civilizat si democratic in alerta. Separatismul etnic sustinut de forte militare externe e noua reteta a imperialistilor rusi pentru a pune mina pe teritoriile unor state independente. Agresiunea Rusiei este de un pericol fara precedent !

Ministerul Afacerilor Externe condamnă proclamarea, la 18 iulie, de către separatiştii din Doneţk a unui aşa-zis nou stat în estul Ucrainei, denumit „Mica Rusie”. Acest act contravine, în mod flagrant, normelor de drept internaţional şi încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, arată MAE.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au proclamat marţi crearea unui nou stat: ”Mica Rusie” (Malorusia), relatează agenţia DPA.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că România susţine ferm implementarea Acordurilor de la Minsk şi îndeamnă la o conduită în sensul implementării Acordurilor, acestea fiind singurul cadru viabil şi recunoscut, care permite soluţionarea politică a conflictului din Donbas.

România susţine necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional.

”Guvernul Ucrainei a dovedit singur că este un stat eşuat”, au afirmat separatiştii finantati de Rusia, într-o declaraţie difuzată de Agenţia de presă Doneţk, afiliată rebelilor. Ucraina ”şi-a demonstrat actuala şi viitoarea incapacitate de a le oferi pace şi prosperitate locuitorilor săi”, se mai spune în declaraţie.

DPA aminteşte că în două regiuni estice ale Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a izbucnit o rebeliune în urmă cu trei ani, când Kievul l-a alungat pe preşedintele său prorus din acea vreme, Viktor Ianukovici, în contextul unor proteste de masă care făceau apel la strângerea legăturilor cu Occidentul.

Rusia a condamnat înlăturarea lui Ianukovici drept o lovitură orchestrată de occidentali şi a anexat regiunea ucraineană Crimeea (sud), o peninsulă pe care se află Flota rusă la Marea Neagră.

Moscova a susţinut în mod deschis cauza rebelilor proruşi în estul Ucrainei, însă respinge acuzaţii ale Guvernului ucrainean potrivit cărora trimite militari şi armament în acest conflict.

Asta desi dovezi concrete ale sprijinului financiar si militar au fost publicate de presa libera.

Aproximativ 10.000 de oameni au fost ucişi în conflictul armat, potrivit ONU. OSCE, care monitorizează confruntările, a îndemnat ambele tabere să pună capăt băii de sânge.

 

23 COMMENTS

 1. Da, ,,Mica Rusie” este pericol maxim, ca o fac etnicii rusi, dar daca au facut americanii ,,Mica Albanie” in Kosovo nu se pune, ca sunt americani.

   • vai de mine! adica ce fac americanii este periculos?parca au si bombardat serbia cateva luni bune ptr. a sprijini independenta kosovarilor.deci sua si o buna parte din nato au actionat periculos si ilegitim?citesc si ma minunez!

    • Da ca turcia cumpara rachete antiaeriene de ultima generatie rusesti cum se cheama? Stiu. Radu Tudor practica capul in pamant gen strutzul cu creier american. N-o sa comenteze in veci asta, inca nu a primit ordin:)

     • Tu ai impresia ca daca ma faci prost lumea normala crede ca ai raspuns totusi la treaba cu turcia si rachetele din rusia sau o faci din placere si 7 ani de acasa lipsa?:))

  • Domnule Tudor, nu mai colportati aceasta minciuna: Rusia nu a anexat Crimeea, puneti mina si cititi definitia termenului anexare sau scoateti dvs. un dictionar, cu termeni a la R.T.

 2. actiuni periculoase ale rusiei langa frontiera Romaniei??? dl.tudor de la granita de est pana la harkov sunt 700 km!!!ce semnifica ptr. dvs. “langa”?

  • Probabil trebuie intretinuta starea de teama, sa para ca se justifica cheltuirea de 4 miliarde de dolari pe armament. Multi cred ca sunt bani aruncati pe geam, dar nu, reptilienii sunt la granita!

   • reptilienii ca reptilienii dar imperiul klingonian isi trimise toate warbird-urile deasupra Romaniei si e naspa rau.doar patriotul american le vine de hac.

 3. Radu, în emisiunea din seara asta ai dezbătut un procedeu folosit de ”mamuţii” internaţionali care la rândul lor manipulează ”drogaţii, analfabeţii, limitaţii în gândire” şi totul cu mica plată(droguri ţigări şi puţini bani dar minţiţi cras), mai e varianta plicului unde ai 2 variante şi indiferent ce ai vota, iese tot cine trebuie sau ceea ce vor ei! Metoda asta nu prea ţine aici în ţară! Ţine la cei care sunt plecaţi în străinătate şi ori nu au timp pentru informare ori informările sunt invers realităţii! Şi ce mulţi sunt! Amintiţi-vă rapiditatea cu care s-au mişcat pentru adeziuni şi vot pentru dl.Diaconu(de la mine au plecat toate ideile în forţă:pagină de facebook(abia aţi reuşit să-l convingeţi)poşta electronică, curierat rapid, fan curier şi s-au materializat perfect încât nu le venea să creadă celor din jur. La fel(puterea minţii şi gândului pozitiv) plus convingerea spontan cu argumente face-tu-face şi s-a întâmplat la alegeri/am scris că va avea 6-7% şi s-a rezolvat! La noi ţin multe metode dar în niciun caz 100% metoda discutată în seara asta deocamdată. Încă nu avem drogaţii compatibili cu străinătatea şi nici fumători înrăiţi şau din categoria homo-lesbi ori ”mă vând pentru…” sau analfabeţii cu limbă-n gură şi cu diplome. Dacă se continuă cu mizeria în marea masă a poporului din ţară…se va ajunge şi aici!

 4. acelas lucru spun si rusii despre ceea ce se intampla acum in Romania….
  in 2007 NATO spunea ca scutul antiracheta este indreptat impotriva Iranului…intre timp s-au razgandit cand au vaut ca Iumea nu inghide gogoasa cu Iranul…..
  rusii au spus inca de atunci ca NATO urmareste incercuirea ei…si toti sustineati ca sufera de paranoia…

   • Lumea nu e impatita in buni si rai in luptătorii si cavalerii dreptății libertății si drepturilor omului si tirani dictactaturi imperialiste..nu,toti ambele blocuri au dreptate rusia practic e din ce in ce mai injocjurata si hăituit la sol de baza militare americane la mediterana mai au un singur port si
    granițele ei din partea europeană sunt perfect înconjurate mai au si problema cu China care in viitor va devenii un dusman mai rau si mai de temut pt Rusia decat Sua datorită proximitatii si nevoii acesteia de resurse naturale materii prime si spatiu vital.. de asemena si civilizatia europeană aflată la apusul puterii sale va avea nevoie de uriasele resurse piata de desfacere si forta de munca ruseasca extinderea nato catre Rusia dovedeste clar agresivitatea si lipsa de onestitate a nato caci nu au respect nici înțelegerile facut dupa 1990 si nici pe unele de dinainte caci americanii au cam încălcat unele prevederi din tratatul fortelor nucleare intermediare si nu numai dar la fel de adevaarat este ca si rusii au raspuns atacand state suverane rupandu-le teritorii batjocorindu-le suveranitatea nationala,dreptul internațional natiunile unite …anexand teritorii în mod abuziv si creeand enclave statale marionete satelitare ale Moscovei…asa se comporta imperiile domnule Radu Tudor fie el anglo american fie rusesc…sau chinez asta e..asa e lumea asta blestemata în care trăim. …asta e natura umana

 5. Am citit si eu un articol din LA Times pentru a vedea niste reactii (citez cateva)
  LA Times: “Ukraine’s separatists propose a new country: Little Russia. Kremlin denies any involvement. Separatistii ukrainieni propun o tara noua: Mica Rusie. Kremlinul neaga orice implicare. ”

  “The Russian government said it was taken by surprise Tuesday when the rebel leader of a breakaway region of eastern Ukraine proposed the creation of a new nation-state called Malorossiya, or Little Russia.”
  Guv. Rus a declarat ca a fost luat prin surprindere atunci cand un leader rebel ….. a propus crearea unui nou stat numit Malorossiya, sau Mica Rusie.

  “The proposal for Malorossiya was nothing more than a “personal initiative” of the rebel leaders, Kremlin spokesman Dmitry Peskov told reporters.”
  Propunerea pt. Malorossiya nu a fost nimic altceva decat o “initiativa personala” a leaderilor rebeli. -a declarat rep. purtatorul de cuv. D. Peskov

  “The idea should be subject “to reflection and analysis, but we remain committed to the Minsk accords,” he said.”
  Ideea ar trebui supusa “reflectiei si analizei, dar noi ramanem fideli angajamentelor privind acordurile de la Minsk”

  “This announcement does not have any legal consequences,” he told Russian news agencies.
  Acest anunt nu are nici un fel de consecinte legale, el a declarat agentiilor de stiri rusesti.

  “Even the rebel government in Luhansk seemed caught off guard by the proposal to include it in a new country.”
  Chiar si guv. rebel din Luhansk a parut luat prin surprindere de propunerea ca sa fie inclus intr-o noua tara.

  “Luhansk had not been informed of the plans and we are not willing to consider it as something that needs attention,” a representative told the news agency Interfax.
  Luhansk nu a fost informat despre planuri si nu dorim sa le luam in consideratie ca ceva care necesita atentie.-un oficial a declarat agentiei de stiri -Interfax

  “Ukrainian President Petro Poroshenko, however, suggested that Russia was behind the rebel announcement, saying at a news conference in Tbilisi, Georgia, ……”
  Presedintele Ucrainei a sugerat ca Rusia s-a aflat in spatele anuntului…….

  “In Washington on Tuesday, a representative of the State Department who was asked about Malorossiya said: “That is something that’s certainly an area of concern to us, but … beyond that, I don’t want to dignify it with a response.”
  Marti, la Washington , un oficial al Dept. de Stat care a fost intrebat despre Malorossiya a spus: Este ceva ce cu siguranta intra in sfera noastra de preocupare, dar….in afara de aceasta nu doresc sa o onorez cu un raspuns”

  “Republican Sen. John McCain of Arizona released a statement blaming the Russian president, saying that the “ultimate responsibility for this latest flagrant violation of Ukraine’s sovereignty lies squarely with Vladimir Putin’s Russia, …..”
  Sen. republican de Arizona John McCain a emis o declaratie condamnand presedintele Rusiei. “spunand ca responsabilitatea pentru aceasta recenta violare flagranta a suveranitatii Ucrainei revine Rusiei lui Putin……

  Parerea mea, asa mai neavizata 🙂 ….s-a trezit un leader din asta (sau mai multi) ca vrea si el putere totala, putin cam inflacarat la….. cap :), oricum prea multi au fost luati prin surprindere -cel putin asa declara toti.
  Cred ca Putin deja a avut niste discutii cu Trump. Feelingul meu.
  Dept. de Stat american e…. preocupat :), dar nu doreste sa detalieze…sa dea un raspuns (OFICIAL-PUBLIC). Deoarece, poate inca sunt in desfasurare discutiile : Putin -Trump.
  Putin, Rusia are destule sanctiuni pe cap, asadar, vorba clasica a lui Mircea :), “si-au dat aia singuri cu tesla in …..
  Rusii insa nu isi vor da singuri cu tesla in….

 6. Fie turcu cat de mic / tot al lui e Incirlik / fie’n Dacia drum cu plombe / tot se muta niste bombe / Ca yankeu-i ca mujicu / deja-i pute Incirliku / si Iranu cu “razbelu” / ne construi Deveselu / caci nu toti suntem chiar boi: / SUA ne-apara de noi!

Leave a Reply