Acuzatii grave : axa Barna-Cioloș-Simion indeparteaza România de Occident

Senatorul PNL Alina Gorghiu aduce acuzatii grave axei USR-AUR intr-o postare pe Facebook :

Nu spunea însuși vicepremierul Dan Barna că „AUR este un partid de extremă dreapta.”? Axa Barna-Cioloș-Simion va aduce România mai aproape de Occident? Evident că nu, cât timp USR PLUS se alătură extremiștilor de la AUR la aceeași masă.

Președintele Klaus Iohannis a punctat corect: alianța cu AUR discreditează USR PLUS, este un afront adus tuturor românilor care i-au votat la ultimele alegeri parlamentare.
Liderul grupului RENEW din Parlamentul European (partidul presedintelui francez Emmanuel Macron), europarlamentarul Dacian Ciolos, a reactionat :
Ce face PNL acum, încercând să ne pună o etichetă falsă în ceea ce privește AUR, este o șicanare.
Știm cu toții că nu e vorba de o colaborare între noi și AUR, dar se insistă pe această idee pentru a ne șicana și a ne face să dubităm propriul nostru comportament și propriile decizii.
Nu are nimic de-a face cu realitatea și cu sursa crizei politice și, de aceea, e o minciună, e praf aruncat în ochii publicului. Din păcate, e și un gest lipsit de decență, de genul celor care se regăsesc permanent în politica românească, unde să fii „șmecher” e o calitate și de aceea a devenit singura unitate de măsură. Cred că reîntoarcerea la decență nu este o naivitate, ci un deziderat politic.
Consider că publicul, cetățenii, votanții trebuie să pună presiune pe politicieni și trebuie să îi forțeze să se comporte decent. În lipsa acestei presiuni, vom auzi tot mai multe minciuni și ne vom preface cu toții că ele sunt reale doar pentru că servesc un interes de moment.
În ceea ce mă privește, nu am niciun gând de a renunța la decență în activitatea mea politică, indiferent cât de multe prejudicii îmi va aduce pe termen scurt. Pe termen lung, sunt convins că decența va învinge și vă puteți convinge de adevărul acestor spuse dacă veți număra politicienii români din ultimii 30 de ani care au trecut testul timpului prin spusele și faptele lor. Aproape niciunul.

Leave a Reply