Un moment cultural inedit in Romania : concert de opereta la cimitir, in organizarea Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane….

Iata detaliile :

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, ii invita pe bucuresteni, sambata, 16 mai, la un concert unic, “Dolce Vita”, pus in scena de artisti ai Teatrului deOpereta si Musical “Ion Dacian”.

Evenimentul, organizat cu ocazia “Noptii Muzeelor”,va avea loc in Cimitirul Bellu, incepand cu ora 21.00.

Vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă și musical.

Astfel, Irina Baianț, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour și Cătălin Petrescu, acompaniați de Orchestra și Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, îi vor încânta pe cei prezenți cu arii din spectacolele de operetă: ,,Contesa Maritza” , ,,Silvia” și ,,Prințesa Circului” de Emmerich Kalman, ,,Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez,  ,,Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum și melodii din musicalurile ,,Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, ,,Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, ,,Notre Dame” de Riccardo Cocciante, ,,Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar și din cea mai recentă premieră a instituției celebrul musical ,,Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.
Evenimentul beneficiază de participarea pianistului Ștefan Doniga care va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian și orchestră compuse de W.A. Mozart.

Dolce Vita, un spectacol i
n premiera

Fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Muzeul Bellu fac parte din spectacolul ,,Dolce Vita” pus în scenă de Dragoș Galgoțiu, ce va avea premiera în luna iunie 2015 la Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”.

De la ora 19.00, pana la inceperea spectacolului, ajutati de ghizi, bucurestenii vor avea posibilitatea sa cunoasca istoria personalitatilor din Cimitirul Bellu, dar si a povestilor mai putin cunoscute ale unor lucrari din ansamblul muzeal. Printre acestea se numara: Doamna cu umbrela, Fratii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman.

Intalnire cu Joe Black

La ora 22.30,  dupa concertul de exceptie al Teatrului de Opereta, bucurestenii sunt invitati sa vizioneze filmul artistic ” Intalnire cu Joe Black”, ai carui protagonisti sunt Anthony Hopkins si Brad Pitt. Filmul este o pledoarie pentru viata, de care moartea insasi, intruchipata de personajul Joe Black(Brad Pitt), se indragosteste. Povestea fantastica ofera o alta viziune asupra mortii, aratand ca, daca moartea s-ar intrupa, ar fi un personaj cu emotii pozitive, care ar testa capacitatile oamenilor de a se bucura si ar putea aprecia viata.

In fata capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasata o scena si un ecran iar pe aleea principala vor fi montate scaune. Intrarea va fi libera.
Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti continua seria evenimentelor unicat organizate in Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucuresteni au vizitat mu
zeul, piesa de teatru ” Viata de cimitir”, regizata de Rodica Popescu Bitanescu fiind foarte apreciata de public. 

Noaptea Muzeelor este un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

3 COMMENTS

    • De la rromii cu grătare și manele în cimitire s-a trecut la operă în cimitire. Nu sesizezi nici prostul gust, nici primitivismul și nici ridicolul, nu?
      .
      Dar, desigur, românii vor să intre în Schengen…

  1. Unicele panouri publicitare care nu se înlocuiesc sunt cele care conţin*La capătul pămîntului* şi sunt cel puţin 2 panouri în fiecare oraş. Nu mă miră ineditul, că indiferent de inteligenţă, tot acolo ajungi.

Leave a Reply