ponta_nastase_ziuaveche_ro_64025900

Fostul presedinte PSD si prim ministru Adrian Nastase a publicat in Jurnalul national o analiza a primului tur ale prezidentialelor din 2 noiembrie. Redau aceasta analiza interesanta, al carei nivel e peste media capacitatii multor conducatori PSD actuali.

Concluzii din alegeriAdrian Nastase

1. Primul tur al alegerilor de duminică a marcat cea mai mare diferenţă între primii doi candidaţi de după 1992 încoace, deci de peste 20 de ani. Un milion de voturi, peste 10 procente – aceste cifre înseamnă foarte mult pentru forţa candidatului de pe locul 2. Dacă pentru candidatul de pe primul loc cifrele sunt relativ normale (PSD a obţinut mereu scoruri mari, între minimul din 2009: 32% pentru Mircea Geoană, şi 41% – obţinut de mine, în 2004), pentru candidatul de pe locul doi această cifra este un mare eşec.

2. Ponta a câştigat alegerile din Republica Moldova, o premieră pentru un PSD-ist. De fapt, obţinerea unui scor decent în Diaspora este un lucru interesant, din punct de vedere simbolic. O primă concluzie arată că, de fapt, acţiunile Guvernului pentru susţinerea Republicii Moldova au produs rezultate, iar moldovenii chiar simt efectele. În perspectiva integrării Moldovei în UE, acest vot este unul foarte important.

3. Ponta a fost votat de aproape jumătate dintre tinerii care au votat pentru primii doi candidaţi, ceea ce este enorm. Este un lucru mai puţin comunicat, dar el combate major teza că tinerii nu votează pentru candidaţii PSD. Poate că isteria de pe Facebook a unei minorităţi agitate a fost suficient de mare pentru a transmite altceva, dar realitatea faptică este greu de contestat.

4. Au venit la vot mai mult intelectualii (70% dintre cei cu studii superioare au participat la vot) şi cei din urban – şi totuşi, PSD-ul a obţinut cu peste 1 milion de voturi peste Klaus Iohannis. Asta spune ceva despre cât de greşite sunt stereotipurile, în prezent. Cu urban mai mult la vot, cu prezenţă mare în Bucureşti, cu mai mulţi intelectuali decât structura lor în populaţie, cu mai puţini pensionari – scorul covârşitor pro-Ponta spune ceva despre faptul că stânga este, în continuare, o opţiune pentru categoriile educate din România.

5. Oamenii au dat o sancţiune importantă unor personaje ca Monica Macovei. Locul 5 este puţin, foarte puţin pentru pretenţiile sale. După o campanie agresivă, mincinoasă şi jignitoare, după isterii nedemne împotriva celor care votează altfel decât ei, după mesaje de-a dreptul fasciste – iată că, totuşi, votul arată că înţelepciunea românilor a prevalat. Un astfel de candidat nu poate fi decât în afara topurilor, iar cei care cred că un astfel de om politic poate avea un viitor cred că se înşeală.

6. Campania, deşi marcată de diversiuni fără legătură cu dezbaterea prezidenţială, a adus la vot cel puţin la fel de mulţi oameni ca în 2009. Dacă raportăm cifra de prezenţă la numărul românilor rămaşi în ţară, constatăm că gradul de prezenţă e undeva spre 65% chiar, ceea ce arată că interesul românilor din ţară pentru alegerile prezidenţiale este încă foarte mare. Mare păcat că legislaţia actuală nu permite calcularea acestui procent de prezenţă la populaţia din ţară (aşa ar fi normal, şi aşa ar fi fost normal şi în 2012). În acest fel, am fi eliminat o parte dintre analizele greşite care continuă să îi blameze pe români că nu se implică şi că nu vor să participe la vot.

7. Isteria legată de fraudarea alegerilor este o temă reîncălzită din trecut. Şi în 2004 s-a vorbit de furtul voturilor cu softul. Atunci, chiar Traian Băsescu a obţinut un avantaj incorect agitând fără nici un fel de bază (cum s-a dovedit) acuzaţii despre fraude. Am povestit pe larg acel episod în cartea mea, “Cele Două Românii”. Aceleaşi acuzaţii le-am auzit sâmbătă, înainte de vot, la o televiziune de ştiri, iar teza fraudării revine în atenţia tuturor, în legătură cu votul din diaspora. Asta, în ciuda tuturor dovezilor că anul acesta au fost mai puţine fraude, au fost mai multe secţii de vot şi au fost proceduri şi mai clare. Dar, mai ales, au fost mai mulţi votanţi decât în trecut în diaspora (argument care, în sine, răstoarnă ideea că celor din afară nu li s-a dat voie să voteze). Sigur, erorile de organizare trebuie rezolvate pentru turul al doilea.

8. România arată similar cu ce a arătat şi în trecut – vot spre dreapta mai mult în Ardeal, vot spre stânga mai mult în Regat. Bucureştiul câştigat, marginal, de stânga. Nu e nimic nou, aşa a fost aproape de fiecare dată. Nu înseamnă diviziune, înseamnă diferenţe de opţiuni şi chiar consistenţa şi consecvenţa în vot. Dacă ani de zile anumite categorii de oameni votează într-o direcţie, şi constatăm că au făcut-o la fel şi acum, acest lucru arată o consolidare a unor repere şi nimic mai mult. Cine trage concluzii despre cum e divizată România din acest motiv este rău-voitor. În fapt, tocmai promovarea ideii existenţei unei astfel de divizări arată incompatibilitate cu valorile pe care ar trebui să şi le asume un preşedinte. În momentul în care cineva care doreşte să ocupe o funcţie atât de înaltă în stat induce în societate astfel de idei preconcepute, chiar el poate deveni un pericol.

9. Diferenţele dintre Românii nu sunt geografice – ci sunt de dezvoltare economică. Iar, aici, harta e mult mai subtilă. Nu avem săracii din Regat şi bogaţii din Ardeal. Avem PIB-ul cel mai mare (mai mare, cu mult, şi decât în Ardeal) în Bucureşti. La fel, avem oraşele mari, care sunt peste tot, nu doar în unele zone – inclusiv Constanţa, Ploieşti, Craiova, Iaşi, pe lângă Cluj, Timişoara sau Braşov. Şi avem multe zone sărace, inclusiv în Transilvania – în zona secuilor, în câteva judeţe cu preponderenţă rurală. Dacă intrăm în discuţii despre cum diferenţele de voturi reflectă diferenţe de dezvoltare dăm dovada de o lipsă de respect faţă de români.

10. Din analiza voturilor, constatăm că, pentru turul doi, vor fi importante atât voturile unor personaje ca Tăriceanu, dar şi cele ale candidaţilor cu iz naţionalist, gen Vadim Tudor sau Dan Diaconescu (care, cumulat, au obţinut aproape 8 procente). Votanţii Elenei Udrea nu par foarte mobilizaţi să mai vină încă o dată la vot şi în turul doi. Iar votanţii Monicăi Macovei sunt în faţa unei disonanţe cognitive – să vină în număr mare pentru a vota împotriva lui Ponta, sau să îşi dea seama că susţinerea pentru un primar condamnat pentru incompatibilitate şi cu probleme încă nerezolvate în justiţie este contrară propriilor discursuri şi păreri. Rămâne de văzut ce va conta cel mai mult în următoarele două săptămâni.

Şi o observaţie finală – când, în 2004, Vadim a anunţat că-i dă voturile lui Basescu, la turul 2, el a fost considerat de unii că este bun; acum, când a anunţat că-l sprijină pe Ponta, aceiaşi îl consideră rău!

 

87 COMMENTS

 1. PARANGHELIA BASESCU-PONTA IESE LA LUMINA

  “conducerea PMP intentioneaza sa se aseze la masa negocierilor alaturi de pesedisti. Chiar daca nu a confirmat informatia, Elena Udrea a dat de inteles ca varianta este luata in calcul. „Vom analiza si vom lua o decizie. Pana acum nimeni nu era interesat de voturile si electoratul lui Traian Basescu si Elena Udrea. PMP ar putea avea un punct de vedere pentru candidatii ramasi in competitie si vom vedea in perioada urmatoare”, a afirmat Elena Udrea. La randul sau, Victor Ponta s-a declarat onorat de sustinerea pe care ar urma sa i-o ofere PMP-ul. „Nu spun nu niciunui alegator. (…) Pe mine ma onoreaza orice vot, al oricarui cetatean al Romaniei si sprijinul oricarui candidat”, a mai spus candidatul PSD.”

  UNDE SINTETI BA ANTIBASISTII LUI PESTE PRAJIT SI FRIPT? A STATI ASA CA VA DESCOPERA OAMENII CA V-ATI BATUT JOC DE EI SI IN REALITATE SINTETI FOSTII BASISTI TRECUTI CU ARMELE PROPAGANDEI IN CURTEA NOULUI BASESCU, PONTA UNIFICATORUL CU FORCEPSUL VIOLULUI

  BA LABE1 SI LA SRITV LOAZELE BASISTE ALE PARASUTEI UDREA TRAG COT LA COT CU PSDISTII SI OTVISTII SA-L FACA PRAF PE OLIGARHUL NEAMT MINCATOR DE COPII CRUZI PE PITA ARDELENEASCA.

  GUTA BAGA O MANEA IN CINSTEA UNIRII TUTUROR RROMANILOR DIN SECURITATE HALELELE HALELELELE SA MOARA SA FACA CEL MAI IUBIT DE PE GALAXIEI IE CONDUCATORUL NOSTRU IUBIT VICTOR VIORICA PONTA URAAAAAAAAA HALELELE HALELELE

  • Dnule T,

   Mi se pare de rau augur pentru Tariceanu ca il lasa pe Ponta sa vina cu mai multe variante pentru prim ministru. El trebuia sa isi negocieze pozitia nu sa il lase pe Ponta sa vina cu variante de rezerva. Ponta trebuia sa vina cu o singura optiune: Tariceanu. Parca vad ca Ponta ii trage clapa duapa alegeri.

   • TEAPA SMENARULUI RROMAN

    LASA CA TARICEANU, ANTONESCU SI UDREA SINT BUNI DE DUS CAFELELE SI MATURA PRIN KISELEFF NR. 10

    AILALATI ARGATI CA GEMENII HUNOR SI VADIM SAU IZMEANA OPREA SI TOMBERON DIACONESCU AU STATUT PRIVILEGIAT DE SMENARI JMECHERI CARE IE PA FELIE CU PSD

    GELU VISAN URLA PE IREALITATEA TV CA LUMEA SA NU PARTICIPE LA PROTESTUL DIN PIATA UNIVERSITATII IN 14 NOIEMBRIE SEARA IMPOTRIVA LUI PONTA 🙂 🙂 🙂

    BA CE INFRATIRE FRUMOASA INTRE UDREA-PONTA-VADIM-KELEMEN-TOMBERON DIACONESCU-IOAN RUS

    HAI CU ANTIBASISMUL SA CINTE ORCHESTRA, BAGA BA VIJELIE NISTE SIMFONIE IN BE MAJOR PE VERSURI DE VADIM SA CRAPE TOTI VOTANGII DE CIUDA, HALELELELE HALELELE AOLEUUU ANTIBASISMUL MEU

    VOTEZ UDREA-ANTONESCU-TARICEANU-VADIM-KING CIOABA PENTRU UNIUNEA NATIONALA INTERGALACTICA SUB FLAMURA LUI PONTAAAAAA UNIONISTUL BASISMULUI CU ANTIBASISMUL

 2. “Vadim a anunţat că-i dă voturile lui Basescu, la turul 2, el a fost considerat de unii că este bun; acum, când a anunţat că-l sprijină pe Ponta, aceiaşi îl consideră rău!”

  CA S-A STERS LA CUR CU CARACTERUL SI ATUNCI SI ACUM 🙂 🙂 🙂

  VADIM UN SUPERB TRAFICANT DE NATIONALISM ROMANESC:

  MR. PÎRȚ ȘI CURVA POPII

  Aţi înnebunit cu toţii?
  Aclamaţi un maimuţoi
  Nu vedeţi că-i cad chiloţii?
  Babette pleacă la război!

  Capul mic, de bibilică
  Pe un trunchi acromegal
  Monstrul, carevasăzică
  L-aţi urcat pe piedestal…

  Astfel de anomalie
  Nu s-a mai văzut pe-aici
  Nu e om, e o stafie
  Şolduri mari şi umeri mici.

  Tata-socru, ce idee
  A pontat la fundul lui
  Nu-i bărbat, dar nici femeie
  Face pofta orişicui.

  lasciv ca o vădană
  Are mersul legănat.
  Cine şi-a făcut pomană?
  Curva Popii – şi l-a luat!

  Ăştia-s mai urîţi ca dracul
  Dar ce aere îşi dau!
  Se reped să ia caimacul
  Numai pe ecrane stau.

  Ea, o boarfă răsuflată
  El, un jalnic poponar
  Ce familie spurcată
  Suportăm, ca proştii, iar!

  O pereche răpciugoasă –
  Asta-i tot ce-aveţi mai bun?
  Şleampăta spălătoreasă
  Şi un procuror nebun.

  vadim poezie ponta Screen shot 2014-11-04 at 6.42.13 PMŢara azi e dirijată
  De la Cabinetul 2
  Dă funcţii la gaşca toată
  Ce-o pupă-n părţile moi.

  Zilnic, face şi desface
  Miniştri, chiar comisari
  (O caută la găoace
  Uneori, nişte curvari).

  E normal, căci cimpanzeul
  N-are puţă, e pe dos
  Dacă scoţi din ei tupeul
  Rămîne un vid jegos.

  Lacomi sînt, pe apucate
  Vizite de lucru fac
  Taie panglici inventate
  Şi anunţă: Cotcodac!

  vadim poezie ponta Screen shot 2014-11-04 at 6.42.24 PMFac spectacole, prosteşte
  Bani publici aruncă-n vînt
  Kim Ir Sen se răsuceşte
  De oftică, în mormînt.

  Într-o ţară ruinată
  Asta mai lipsea: dezmăţ
  Propagandă deşănţată
  Iar pielea vacii e-n băţ.

  Ne conduce iar Mafia
  O boarfă şi-un eunuc.
  Ăştia fac din România
  Cel mai ieftin balamuc.

  Un spectacol de 5 stele?
  Mai degrabă de 5 cruci!
  Sifilitici cu sechele
  Care au în cap doar muci.

  Flamuri roşii precum focul
  Care arde-n iad gudron
  Unde este dobitocul
  Ce l-a uns pe avorton?

  Mister Pîrţ şi Curva Popii
  Prind curaj, confiscă tot
  Strîns uniţi cu interlopii
  Sînge proaspăt au pe bot.

  Lumea, însă, se cruceşte:
  În acea bandă de hoţi
  Nimeni, chiar, nu mai gîndeşte?
  Ori au căpiat cu toţi!

  Nu văd că-s în pielea goală
  Noile caricaturi?
  Abia ce-am scăpat de-o boală
  Şi-avem alte murături.

  Nimeni nu le-a pus oglinda
  Să îşi vadă, cîteodat’
  Cum priveşte porcul – ghinda
  Faţa ca un cur pictat?

  El mongol, ea bulbucată
  El plagiator şi hoţ
  Ea – un sex cît o găleată
  Şi el – un rahat cu moţ.

  Ăsta este viitorul
  Promis de aceşti ciumaţi?
  Au exasperat poporul
  Care i-ar vrea spînzuraţi.

  Fraţilor, intraţi în casă
  Şi-i ascundeţi pe copii
  O pereche sulfuroasă
  După voturi va veni.

  Două paţachine triste
  Imitînd pe Ceauşeşti
  Băgaţi nasul în batiste
  Ca să nu luaţi boli lumeşti.

  Nu credeam că impostura
  Naşte monştri-aşa pitici
  Un refren le umple gura:
  ,,Mîndri că sîntem calici!”

  Corneliu Vadim Tudor
  Pamflet scris în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014

   • BAI AI GRIJA CUM VORBESTI DE NOUL TAU SEF CA ACUM SCUIPA CU FLEGMA PE TINE DE MORI INECAT CA KING CIOABA LA MAL

     • KING VADIM TI-A TRAFICAT VOTUL NU KING CIOABA CA ALA E HOT CINSTIT, NU TRAFICHEAZA VOTURI CONTRA SCUIPATI CI CONTRA COSITOR SI CUPRU

      BAI, QUEEN UDREA SI KING PONTA BA CE FRUMOS, BA CE UNIRE VIOLATA IESE DIN ASTIA DOI, HAI BA CA SINTETI PA ALIANTA MESERIE DE UNIRE TOTALA IN ABSOLUT

 3. “Iar votanţii Monicăi Macovei sunt în faţa unei disonanţe cognitive – să vină în număr mare pentru a vota împotriva lui Ponta, sau să îşi dea seama că susţinerea pentru un primar condamnat pentru incompatibilitate şi cu probleme încă nerezolvate în justiţie este contrară propriilor discursuri şi păreri. Rămâne de văzut ce va conta cel mai mult în următoarele două săptămâni.”

  Fals. Tocmai ca a fost declarat castigator 100% in prima instanta la curtea de la Alba. Este ACUZAT de incompatibilitate in recursul ANI la ICJ nu CONDAMNAT. Domnul Nastase dezinformeaza deliberat avand in vedere experienta si cultura dumnealui.

   • Nu-mi spune ca ii vanzator de copii ca asta ii propaganda si cazul ii unul perfect legal. Inclusiv Iliescu fiind presedinte, nu a dat curs cererilor bunicilor de a sprijini o ancheta penala. Caz clasat.
    Daca e sa vorbim de case acolo poate ar fi ceva de discutat, dar trebuie sa existe dovezi, anchete, nu poze de pe net ale unor imobile. Daca o luam dupa poze, pozele cu proprietatile familiei Ponta ar fi mai spectaculoase si sub semnul intrebarii intarit de acuzatiile aduse socrului.
    Deci fapte si dovezi nu propaganda.

     • Io n-am ce sa-ti dovedesc dar justitia din 90 incoace a facut-o. Si la naiba, nu era justitia lui Basescu ci a PDSR-ului de atunci.
      O sa caut articolul care descrie cu amanunte toata povestea. Asta daca il mai gasesc prin multimea de articole propaganda la o cautare pe google.

    • mai @ovidiu,Iohannis are proces pe rol acum pentru felul cum a intrat in posesia imobilului din Sibiu str. Balcescu 29.ceva cu retrocedare ilegala pe acte false.

   • Există un loc în care n-a ajuns Victor Ponta. Generaţia 18-34, generaţia cu cheia de gât e, azi, dacă vrea să fie, cheia. Tinerii au votat Monica Macovei, intelectualitatea cea care este conectata la internet…la informatia totala …nu conectati la trusturi de presa aservite

    • asa de conectata ce este la informatia totala incat habar nu are cine sunt basistii si ce porcarii au facut si fac ei si toti dreptacii de teapa lor,sunt convins ca sunt putini care au cunostiinta macar despre ce este politica de dreapta sau de stanga.stiu doar ca politica de stanga este de porc iar cea de dreapta este raiul pe pamant.niste ignoranti cu toata informatia la indemana.

     • @paris,

      Nu te lua după loază, totu-i la el plagiat, unineuronalul asta numai asta știe să facă. N-are cum să-ți răspundă inteligibil. Tu, acum răspunzi, de fapt, oficinei băsiste gândul.băs. Pe bune!

    • te referi cumva la aia din discursul celebru al baselului: scoala romaneasca scoate tampiti? probabil ca stia baselu ce stia de ii dadea dreptate celalalt intelectual de soi liicheanu!

   • iata cum dai exemplu de bolovan posesor de leptop,iata castigul cimpanzeului pentru accesul la informatia totala.

   • un”puscarias” la al carui nivel intelectual nu o sa ajungeti niciodata tu si toata hoarda basisto-liberala. nu exista comparatie intre nastase si gangavul vostru johannis.

 4. 1. diferenta dintre ponta si iohannis e rezultatul pomenilor guvernului si pentru ca iohannis e invizibil pentru multi. pr-ul din psd e mai bun.

  2. mesajul nationalist prinde la tinerii imaturi. vadim are , si a avut multi tineri printre sustinatori.

  3. sa mai amintim alte criterii de valoare, pentru care e ales ponta, in lipsa unei imagini clare a lui iohannis: ponta e tanar, iohannis e mut, macovei are pielea lasata, udrea e o curva, iohannis e basist, ponta e mai frumos, iohannis nu e roman…

  4. psd-ul si ponta pierde constant si clar in ardeal si in diaspora , mai apropiati de valorile occidentale. nu e criteriul prosperitatii. sunt oameni care vor sa se simnta liberi, care vor sa respecte niste principii si chiar valori morale.

  5. deocamdata in romania un candidat independent nu are sanse. nu prea crede multa lume ca poate face fata unor structuri de partid.

  6. in mare parte e un vot anti ponta si anti psd, nu se tine prea mult socoteala unor probleme a lui iohannis

  daca vadim sustine un om pe care il jigneste grav cu ceva vreme in urma , e bine , sau e rau, pana la urma ? sau a ramas ca e bine, pentru ca lumea nu a comentat cand l-a sustinut pe basescu ?

 5. Pentru emisiunea de aseara
  va ofer premiu coliva cu multe bombonel !
  Sincere condoleante si amintiri eterne !
  Cu voi romania moare incet dar sigur!
  Daca te mai vad pe strada te scuip in fata boule!

 6. in 2004 lumea a dat vot de blam lui nastase pt a nu se ajunge la o asa zisa dictatura; realitatea ultimelor 10 ani de basism fascisto-portocacaliu a fost un cosmar cum nu isi imagina niciunul din cei care au vrut sa sanctioneze pesedeul in 2004; acum parca nu se mai termina intunericul basisto-fanariot exsitand perspectiva perpetuarii cu un regim fascisto-ciolanist cu un fanariot ce si-a demonstrat “valoarea” distrugand un partid istoric si vanzand basanului voturile celor care au votat peneleul din motive de antibasism

 7. Mihăiță Calimente a fost dat afară de Răzvan Dumitrescu din platoul emisiunii “Subiectiv”, de la Antena 3
  Normal ca-ti sar dracii cand PDL-acii neonazisti incep sa vomite baseala in Romania.

   • BA, TU ESTI UN PEDELAC BASIST SPURCAT MINCATOR DE COPII CRUZI SI TRAFICANT DE ORGANE DE SUFLET PSD-IST NEPRIHANIT

    OLIGARHULE, ZI CA ESTI UN BURGHEZ COSMOPOLIT CARE AI SI TU SASE CASE FURATE NECINSTIT CA NEONAZISTUL ALA DE NEAMT CORUPT

    JOS BASISMUL

    TRAIASCA MAREA ALIANTA DE UNIRE IN ABSOLUTUL ANTIBASIST:

    – VADIM – HUNOR – KING CIOABA – TOMBERON DIACONESCU – ANTONESCU FAT FRUMOS DIN CACARAU – UDREA CU PRASUTA – IZMEANA OPREA – BOSS SOVA – IOAN RUS

    NU A MAI RAMAS ATINS DE BASISM DECIT NEMTALAUL ALA MARE SI INGALAT FRAIER CARE VREA SA NE FURE AJUTOARELE SOCIALE DE LA GURA COPIILOR, SA NE TRAFICHEZE COPII FARA SA NE DEA SI NOUA LOZUL CINSTIT

    INCETATI BAI CU ARESTARILE ABUUUUZZZIIIVEEE

   • Mi se pare normal, da. Tocmai pentru ca ei sunt, cum ai spus, invitatii moderatorului. Deci el are tot dreptul sa ii dea afara daca simte ca a fost jignit.

   • Daca un militian pe nume FALIMENTE devine obraznic la tine in ograda,este normal sa ii faci evacuarea.Bine ca gazda nu si-a folosit spitzul.

 8. Vladimir Putin catre elita occidentala : ,,Timpul jocului s-a terminat…”

  http://burebista2012.blogspot.ro/2014/11/vladimir-putin-catre-elita-occidentala.html

  – Idei desprinse din discursul presedintelui Putin la Conferinta de la clubul Valdai din Soci la 24 octombrie 2014 –

  Cei mai multi oameni din occident nu au luat la cunostinta de discursul lui Vladimir Putin din cadrul conferintei internationale de la clubul Valdai din Soci din data de 24 octombrie. Aceasta se datoreaza Mass-mediei occidentale care a făcut tot posibilul să-l ignore sau să-i răsucească sensul. Exista un motiv serios, poate acest discurs ar fi trezit constiinte in randul maselor occidentale spalate pe creier, care poate inca mai cred ca Rusia sau Alianta Estica doreste razboi si distrugere.

  Adevarul iese la iveala si deconspira cine sta in spatele tuturor conflictelor actuale, actelor teroriste, razboiului biologic impotriva populatiilor diverselor natiuni si cine sunt cei ce incalca zilnic dreptul natiunilor la autodeterminare si existenta. Toate acestea au fost spuse ,,pe sleau” de catre Putin in acest discurs. Indiferent de ceea ce cred sau nu cred unii despre Putin, acesta este, probabil, cel mai important discurs politic de la lasarea “Cortinei de fier” – discursul lui Churchill din 5 martie, 1946.
  În acest discurs, Putin a schimbat brusc regulile jocului. Anterior, jocul politicii internaționale a fost jucat după cum urmează: politicienii făceau declarații publice, de dragul de a menține o ficțiune plăcută a suveranității naționale, dar erau strict pentru spectacol și nu aveau nimic de-a face cu substanța politicii internaționale; între timp, se angajau în negocieri în spatele opiniei publice, în camere secrete, în care cele mai bune oferte reale erau făcute cu ciocanul afară si cu pumnul pe masă.

  Anterior, Putin a încercat să joace acest joc, așteptând doar ca Rusia să fie tratată de la egal la egal. Dar aceste speranțe au fost spulberate, iar la această conferință a declarat că acest joc trebuie să se termine, încălcând în mod explicit tabu-ul Occidentului, vorbind direct către oameni, peste capetele șefilor clanurilor de elită și liderilor politici.
  Mai jos sunt cuprinse cele mai importante puncte din discursul lui Putin:

  1. Rusia nu va mai juca aceste jocuri și nu se mai angajează în negocieri în ,,camera din spate” pe fleacuri. Dar Rusia este pregătită pentru discuții și acorduri grave, dacă acestea sunt favorabile pentru securitate colectivă, sunt bazate pe corectitudine și să țină seama de interesele fiecărei părți.

  2. Toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial acum se află în ruine. Nu mai există nici o garanție internațională de securitate pentru nimeni. Și entitatea care le-a distrus are un nume: Statele Unite ale Americii.

  3. Constructorii Noii Ordini Mondiale au eșuat, după ce au construit un castel de nisip. Indiferent daca va fi sau nu construită o nouă ordine mondială de orice fel, nu este doar decizia Rusiei, dar este o decizie care nu se va face fără Rusia.

  4. Rusia favorizează o abordare conservatoare pentru introducerea inovațiilor în ordinea socială, dar nu se opune investigării și discutării acestor inovații, pentru a vedea dacă introducerea oricăror dintre ele ar putea fi justificată.

  5. Rusia nu are intenția de a merge la pescuit în apele tulburi create de expansiunea “imperiului de haos” al Americii, si nu are nici un interes în construirea unui nou imperiu de către ea (acest lucru nu este necesar; provocările Rusiei se afla in curs de dezvoltare în teritoriul său deja vast). Iar Rusia nu este dispusă să acționeze ca un salvator al lumii, așa cum ea a fost în trecut.

  6. Rusia nu va încerca să reformeze lumea prin propria ei imagine, dar nici nu va permite nimănui să o reformeze prin imaginea lui. Rusia nu se va închide de lume, dar oricine încearcă să o închidă de lume va fi sigur că va culege o tornadă.

  7. Rusia nu dorește ca haosul să se răspândească, nu vrea război, și nu are intenția de a începe unul. Cu toate acestea, azi Rusia vede izbucnirea războiului global ca aproape inevitabilă, este pregătită pentru el, și continuă să se pregătească pentru el. Rusia nu vrea război, dar nici nu se teme de el.

  8. Rusia nu intenționează să aibă un rol activ în contracararea celor care încă încearcă să construiască Noua lor Ordine Mondială, până la eforturile lor de a începe să afecteze interesele cheie ale Rusiei. Rusia ar prefera să stea și să privească la ei, la cât de multe bucăți din capetele lor sărace pot lua. Dar cei care încearcă să tragă Rusia în acest proces, prin nerespectarea intereselor sale, vor fi predati adevăratului sens al durerii.

  9. În exterior, și, cu atât mai mult, în politica internă, ​​puterea Rusiei nu se bazează pe elite, care-și ocupă camera lor din spate, ci pe voința poporului.

  10. Există încă o șansă de a construi o nouă ordine mondială, care va evita un război mondial. Această nouă ordine mondială trebuie în mod necesar să includă Statele Unite ale Americii, dar poate face acest lucru numai în aceleași condiții ca oricine altcineva: sub incidența dreptului internațional și a acordurilor internaționale; abținerea de la orice acțiune unilaterală; cu respectarea deplină a suveranității altor națiuni.

  Pe langa aceste idei de baza mai amintesc cateva idei expuse de Vladimir Putin in discursul său :

  Noi reguli sau un joc fără reguli.

  ,,Cred că această formulă descrie cu exactitate punctul de cotitură istorică unde am ajuns astăzi și alegerea cu care ne confruntăm cu toții. Nu este nimic nou, desigur, în ideea că lumea se schimbă foarte rapid. Știu că acest lucru este ceva despre ce ați vorbit la discuțiile de astăzi. Este cu siguranță greu să nu observi transformările dramatice în politica mondială și economie, viața publică, și în industrie, tehnologiile informaționale și sociale. Este practic imposibil să se evite. Ați avut deja discuții detaliate, dar eu voi stabili punctul meu de vedere. Acesta va coincide cu punctele de vedere al altor participanți cu privire la anumite puncte și diferă față de al altora. Așa cum am să analizez situația de astăzi, să nu uităm lecțiile istoriei.
  Mai întâi de toate, modificări ale ordinii mondiale – și ceea ce vedem astăzi sunt evenimente pe această scară – care de obicei, au fost însoțite nu de război mondial dar de conflicte zonale, și prin lanțuri de conflicte la nivel local intensive. În al doilea rând, politica la nivel mondial este mai presus de toate despre liderul economic, problemele legate de război și pace, precum și dimensiunea umanitară, inclusiv a drepturilor omului. Lumea este plină de contradicții astăzi. Trebuie să fim sinceri în a cere reciproc, dacă avem o plasă de siguranță de încredere. Din păcate, nu există nicio garanție și nicio certitudine că sistemul actual de securitate globală și regională este capabil de a ne proteja de răsturnări. Acest sistem a devenit slăbit serios, fragmentat și deformat. Organizațiile de cooperare internaționale și regionale politice, economice și culturale, de asemenea, trec prin momente grele…”

  ,,… Războiul Rece s-a încheiat, dar el nu s-a terminat cu semnarea unui tratat de pace clar și transparent cu acorduri privind respectarea normelor existente sau crearea de noi norme și standarde. Acest lucru a creat impresia că așa-numitul “învingător” din Războiul Rece a decis să exercite presiune pentru a remodela lumea în funcție de propriile nevoi și interese. Dacă sistemul existent de relații internaționale, drept internațional și verificările și soldurile au stat în calea acestor obiective, acest sistem trebuie declarat lipsit de valoare, depășit și trebuie reformat imediat…”

  ,,… Poate că, nu avem motive reale de îngrijorare, susțin și pun întrebări incomode? Poate poziția excepțională a Statelor Unite și modul în care acestea își desfășoară conducerea lor este într-adevăr o binecuvântare pentru noi toți, și imixtiunea lor în evenimentele din întreaga lume este să aducă pace, prosperitate, progres, creștere economică și democrație, iar noi ar trebui, poate, doar să ne relaxăm și să ne bucurăm? Permiteți-mi să spun că nu este cazul, absolut nu este cazul.”

  ,,A dicta unilateral și a institui cuiva modele proprii produce rezultatul opus. În loc de soluționare a conflictelor aceasta conduce la escaladarea lor, în loc de state suverane și stabile, vedem răspândirea tot mai mare de haos, și în loc de democrație există suport pentru un public foarte dubios, de la neo-fasciști deschisi la radicali islamici. De ce se sprijină astfel de oameni?… Ei au sponsorizat odată mişcările extremiste islamice pentru a lupta cu Uniunea Sovietică. Aceste grupuri au primit experienţa lor de luptă în Afganistan şi mai târziu a dat naştere la talibani şi Al-Qaeda. Occidentul, dacă nu i-a sprijinit, cel puţin a închis ochii, şi, aş spune, a dat informaţii, sprijin politic şi financiar pentru invazia teroriştilor internaţionali în Rusia (nu am uitat acest lucru) şi ţările din regiunea Asia Centrală…”

  ,,… Numai prin înțelepciune actuala conducere egipteană a salvat această țară arabă cheie, de la haos. În Siria, ca și în trecut, Statele Unite și aliații săi au început finanțarea directă și înarmarea rebelilor, permițându-le să umple rândurile lor cu mercenari din diferite țări. Permiteți-mi să întreb de unde acesti rebeli primesc banii lor, de arme și specialiști militari? Cum a reușit Isil să devină astfel un grup puternic, în esență, o forță armată adevărată? 
 În ceea ce privește sursele de finanțare, astăzi, banii nu provin doar din droguri, a căror producție a crescut nu doar cu câteva puncte procentuale, ci mult mai mult, din moment ce forțele coaliției internaționale au fost prezente în Afganistan?…”

  ,,… Trebuie să spun că, chiar și acum, în încercarea de a rezolva criza din sud-estul Ucrainei, OSCE joacă un rol foarte pozitiv. În lumina schimbărilor fundamentale din mediul internațional, creșterea incontrolabilitătii și diverselor amenințări, avem nevoie de consensul global al forțelor responsabile. Nu este vorba despre unele oferte locale sau o divizie a sferelor de influență în spiritul diplomației clasice, sau dominația globală completă a cuiva. Cred că avem nevoie de o nouă versiune de interdependență. Nu trebuie să ne fie frică de ea. Dimpotrivă, acesta este un instrument bun pentru armonizarea pozițiilor. Acest lucru este deosebit de relevant, având în vedere consolidarea și dezvoltarea anumitor regiuni de pe planeta, procedeu care necesită în mod obiectiv instituționalizarea unor astfel de noi poli, crearea de organizații regionale puternice și elaborarea unor norme de interacțiune a acestora. Cooperarea dintre aceste centre s-ar adăuga în mod serios la stabilitatea, securitatea, politicii și economiei mondiale. Dar, în scopul de a stabili un astfel de dialog, avem nevoie pentru a trece de la premisa că toate centrele regionale și proiectele de integrare formate în jurul lor trebuie să aibă drepturi egale la dezvoltare, astfel încât acestea se pot completa reciproc și nimeni nu le poate forța în conflict sau opoziție artificial…”

  ,,… Suntem conștienți de faptul că lumea a intrat într-o eră de schimbări și transformări la nivel mondial, când cu toții avem nevoie de un anumit grad de precauție, capacitatea de a evita măsuri necugetate. În anii de după Războiul Rece, participanții la politic la nivel mondial au pierdut aceste calitati oarecum. Acum, avem nevoie să le memorați. În caz contrar, speranțele pentru o dezvoltare pașnică, stabilă va fi o iluzie periculoasă, în timp ce tulburările de astăzi vor servi pur și simplu ca un preludiu la prăbușirea ordinii mondiale. Da, desigur, am spus deja că construirea unei ordini mondiale mai stabile este o sarcină dificilă. Vorbim despre muncă îndelungată și grea. Am fost capabili să elaborăm norme de interacțiune după al doilea război mondial, și am reușit să ajungem la un acord la Helsinki în anii 1970. Datoria noastră comună este de a rezolva această provocare fundamentală în această nouă etapă de dezvoltare.”

  Acestea au fost ideile si cateva pasaje din discursul fulminant si la obiect al presedintelui Putin. Din punctul personal de vedere, nu am citit pana acum un discurs mai clar si la obiect facut de un sef de stat. Concluzia este una singura : Rusia si in general Alianta Estica nu doreste razboi si distrugere, doreste o lume a pacii, unde fiecare natiune sa se dezvolte, in colaborare cu celelalte natiuni de pe planeta si impreuna, in mod echitabil, sa rezolvam marile probleme cu care ne confruntam. Daca Romania ar fi avut un lider, macar jumatate la valoarea lui Putin, poate aveam sanse sa fim o natiune respectata, cu o economie viabila si profitabila si poporul sa traiasca in siguranta si prosperitate. Dar se pare ca nu a aparut inca acesta…mai ducem sperante…

 9. Dan Diaconescu si Vadim Tudor il sprijina pe Ponta in alegeri.
  Miza e mare: castigarea publicului caruia ii curg bale din gura pe buletinul de vot si care trebuie dus apoi acasa de rude, sa nu se rataceasca.

 10. Scrisoare deschisa catre alegatorii lui Victor Ponta,
  Dragii mei,
  Va rog din suflet sa va duceti cu totii la vot in turul doi!
  In plus, daca se poate, va rog sa luati cu voi si alte persoane cu convingeri similare, despre care stiti sigur ca voteaza la fel, dar le e lene sa se miste afara din casa.
  Daca tot e ca Victor Ponta sa castige, as dori sa iasa cu voturile cat mai multora dintre admiratorii sai. Trebuie sa fie o victorie zdrobitoare, din care nimeni sa nu mai aiba de comentat.
  Si mai ales, trebuie sa stiti ca purtati responsabilitatea pentru ea.
  De-aia imi doresc sa fiti multi. Pentru ca imi doresc ca multi romani sa simta pe propria piele, in urmatorii ani, consecintele deciziilor lor.
  Stiti si voi ca in ultimul deceniu, cam jumatate dintre romanii cu drept de vot ies la alegeri. Dintre ei, un pic peste jumatate decid castigatorul. Adica un sfert din populatie. Restul pot sa fluiere linistiti, cu mainile in buzunar: “nu e treaba mea, nu l-am ales eu!”
  As vrea sa fie treaba voastra. As vrea ca Victor Ponta sa iasa presedinte cu voturile tuturor celor care asteapta ceva de la el. Cu voturile tuturor celor care cred ca Iohannis sau Macovei sau Hunor nu-s buni. Cu voturile tuturor celor care cred ce li se spune la televizor.
  As vrea sa iesiti, sa votati si sa va asumati alegerile voastre. Cat mai multi.
  Pentru ca, peste un an sau doi, cand o sa va intrebam care e treaba cu presedintele vostru, sa nu mai puteti spune, ca de obicei: “nu stiu, nu l-am votat eu, naiba sa-l ia!”
  Multumesc!
  Traiasca victoria! Traiasca si consecintele!
  P.S. Dati mai departe pana la destinatar.

  • Iohannis dorește separarea Ardealului de România. Iohannis nu vrea să fie votat decât de ardeleni, pentru că restul românilor sunt „suboameni”
   “Iohannis nu vrea să fie votat decât de ardeleni, pentru că restul românilor sunt „suboameni” pentru el. Prezidențiabilul ACL, Klaus Werner Iohannis, a făcut o nouă gafă memorabilă înainte de primul tur al prezidențialelor. În cadrul mitingului electoral din Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca, candidatul PNL-PDL a instigat la ură și dezbinare între români, prin transmiterea mesajului că dorește separarea Ardealului de restul României.
   Mai mult, Klaus Werner Iohannis a preluat din nou discursul Președintelui demis Traian Băsescu când a vorbit despre „România noastră și România lor”. Ceea ce certifică faptul că România sub Klaus Iohannis va fi o Românie dezbinată în care unii români sunt superiori în raport cu alții, totul în funcție de regiunea în care te afli.
   Și asta pentru că și în Timișoara Klaus-Ghinion-Iohannis a făcut apel la dezbinare între români și la pornirea unei noi revoluții la fel ca Revoluția din 1989. Iar aceste declarații de separare a Ardealului de restul țării făcute atât în Cluj, cât și în Timișoara au venit după ce Iohannis i-a insultat pe moldoveni pe Facebook, spunând despre aceștia că nu se ridică la gradul de civilizație cu care este el obișnuit.
   Practic, candidatul ACL, Klaus Werner Iohannis, instigă la separarea României, așa cum Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat a dus o politică discriminatorie față de români.”
   Sursa: Starea Natiunii

    • Joahannis cel cu dubla cetatenie *deci dubla comanda* la care din cele doua comenzi raspunde?
     In rest ramai cu tu postac platit cu hotii de la pdl+pmp
     Cat despre spalatii pe creier de la pnl care si-au facut nevoile pe partidul Bratienilor isi merita soata de a fi scuipati de hotii de Blaga, Videanu, Anastase,Igas, Oltean cel cu broasca in gat.
     As vrea sa vad ce se va intampla cand se va fuziona cu pmp si Basescu va fi tatucul lor.
     Din partea mea pentru Johannis si gasca acl-pmp un sincer HUOOOOOOOOOOOOOOO!

   • Iohannis si Tokes au acelasi mesaj.Poate ca romanii ardeleni vor acum sa se “secuiasca” si ei,cine poate sti?

  • @ager,
   Puneți, băi, creierul la lucru(vorbesc și eu prostii, cer omului ce n-are 😀 )
   Plagiatorul unineuronal @ager, la datorie (el își zice când @acer , când @matrix, când @ager)
   Astazi vine cu texte plagiate de la Lucian Mândruță pupătorul de serviciu al stalinistului Brucan și imoralul protevist prins pe centura de paparatzi cu o traseistă.
   În timp, după cum se poate vedea, licheaua la lichea trage . A fost mai intâi Brucan , mai pe urmă Mândruță, și pe aici …ager.

 11. Sa zicem ca vii acasa din concediu cu o zi mai devreme, intri in hol si dai nas in nas cu doi hoti care pleaca cu televizorul.
  Intri in vorba, aia iti povestesc cate probleme iti provoaca ecranul, ca iti strica ochii, ca filmele-s proaste… Bref, emotionat si cucerit de faptul ca iti vor binele, le dai si bani de taxi si schimbati numerele de telefon.
  Vi se pare imposibila o asemenea scena?
  In Romania se intampla totusi la fiecare 4 ani. Cu milioane de oameni.
  Ne intalnim cu hotii la urne si le dam bani nu de taxi, ci de palate, limuzine cu girofar si chei potrivite de la casa, sa vina si maine sa mai ia ceva.
  Nu stiu cum se numeste asta. Ca sa nu jignim pe nimeni cu rermenul “prostie”, il vom folosi pe cel de “hipnoza”.

  • Plagiatorule!!!!
   Tu câți bani ai primit, b[i, de la propaganda băsistă să faci publicitate electorală, plagiind texte ale unor otrepe basiste, personaje dubioase care nu știu cum își câștigă existența. Sau știu, din furat.
   Puneți, băi, neuronul la treabă și scoate și tu, din căputzul propriu, măcar o idee cât o mărgică.

 12. Olguța de la Craiova, vicepresedinte PSD :
  ,,La mine în Craiova sunt 178 de organizaţii (PSD) cu minim 20 de membri. Ei ştiu în fiecare bloc cine votează cu PSD, cine votează cu alt partid, mă îndoiesc că în Ardeal se face acelaşi lucru” –
  acum ai înțeles de ce își doresc o Transilvanie roșie?
  PS: în față își pun tricolorul, în spate e Răpirea din Serai

  • 😀 😀 😀 Până și “PS-ul” este plagiat de la un alt nenorocit și antiromân, Sabin Gherman. Antiromânul la antiromân trage.
   Rușine băi, rușine!
   Aloooo, deratizarea!

   • la ora aceasta sunt 5 texte (consistente) din totalul de 25 (20%)reprezentând publicitate electorală plagiată de licheaua băsistă @ager de pe la diverși nenorociți bășiști care-și spun presă.

 13. Orice analiză pro Ponta sau pro Iohannis nu își are rostul,pentru că ceea ce niciodată nu va reuși să facă este să intuiască gândul românului din momentul când are ștampila în mână!
  Primul tur,a însemnat răzbunarea pensionarilor pentru tăierile lui Băsescu și pentru asigurarea pensiei.PSD și domnul Ponta au început cu desertul în timp ce liberalii și-au mâncat în liniște,cumpătați felul 1.Să începi cu desertul în turul 1 înseamnă să te doară capul în turul doi.Și dacă premierul tot va avea dureri de cap,va primi și una la stomac.Liberalii și Iohannis vor servi felul doi,în turul doi.Și-atunci vă întrebați probabil,când papă desertul?Ei bine,dragilor,desertul noi,cetățenii acordăm celui care n-a foăcut scandal și circ la masă,care a început cu felul întâi și și-a mâncat legumele în turul doi și noi știm acum că la fel de frumos și decent,se vor bucura și de desert fără să se murdărească.Așa că domnul Ponta,va fi șocat să afle că în loc de desert,i se va servi doar ceaiul!

  • Cred ca o sa va ramana leguma-n gat la turul doi.Asta totusi va mai lasa aer sa tipati apoi ca sau furat vre-o cateva miliarde de voturi.

    • @protestez,

     Delincvent, băi analfabetule!
     ”Se vede ce sistem de învătământ avem”. Ți-aduc aminte cu propriile-ți cuvinte când, ceva vreme în urmă, ai nimerit cu oiștea-n gard corectându-mă și făcându-te de râs. Nu mai știai cu ce bolovani să mai arunci în unul și în altul, legându-te de-o greșeală de-a mea făcută in_ten_ți_o_nat. Ș-atunci te-ai ascuns, și n-ai dat replica, și nu ți-ai prezentat scuze.
     May 5, 2014 at 10:09 am
     Așa că ”ce ție nu-ți place altuia nu-i face”

   • Proiectul nostru este pentru toată România şi este un proiect pentru oameni. Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor. Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un român, şi vreau să facem o ţară pentru oameni, nu pentru lucruri. Conform acestui personaj uni nici macar rangul de animal nu il merita .Pe acest om il sustineti radule sa fie presedinte acest individ care sta la masa cu vadim tudor dan diaconescu si gabriel oprea si care da mesaje mai ceva ca nazisti si stalinisti la un loc .Sa compari un om cu un lucru e ceva ce nici hitler nu-i eticheta pe evrei ca lucruri obiect macar hitler le spunea fiinte de rasa inferioara.Nu prea am vazut sa combateti aceasta mizerie inimaginabila spusa de ponta care in vest cred ca te scotea lumea in suturi afara din viata publica.Asta e la noi prostimea nu prea se prinde de grozaviile spuse de acesti politicieni impostori iar presa ascunde aceste derapaje.Dar cand stai la masa cu vadim si dan diaconescu casa fi presedinte nu cred ca mai e ceva de comentat fata de caracterul lui ponta

 14. Cred ca cel mai bun loc pentru o dezbatere finala intre candidatii la presedentie ar fi in orasul Targu Jiu la Masa tacerii.

  Ruxandra

 15. Vânzările OMV Petrom au scăzut în perioada ianuarie-septembrie cu 11%, de la 18,1 miliarde de lei la 16,2 miliarde de lei (3,64 miliarde euro), iar profitul net s-a redus cu 34% şi a ajuns la 2,4 miliarde lei (539,5 milioane euro). Si prostimea pune botul ca economia creste,iar ponta se lauda ca are excedent bugetar intro tara subdezvoltata economic si mai ales o tara fara infrastructura rutiera si feroviara.Sa te bati cu pumnul in piept ca ai excedent bugetar cand pensia medie este de 850 de lei si alocaţia de stat este de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani a copilului ; 42 lei între 2 ani şi 18 ani,inseamna ca esti dus rau de tot cu capul ca premier.Pacat ca nu are cine sa il intrebe aceste lucruri clar si raspicat pe acest cetatean ponta care face aproape 3 ani de guvernare

  • Avem excedent la buget ca santem prea prosti si prea hoti si nu stim sa cheltuim fondurile si ne trezim cu lumea face foamea si firmele se inchid dar ponta are bani care stau degeaba in trezorerie

  • Voi basistii ati luat-o rau dupa stana.Pai este rau si cand Ponta face “pomeni” si cand nu face.Ce dracu,v-ati zarghit?.Uite ca v-a creste pensia minima.Nu-i asa ca-i naspa?Orice este naspa daca nu sunteti voi la “oala cu sarmale”.

   • Tare asta cu infrastructura rutiera si feroviara, care-s vai de mama lor! Ce te faci cu infrastructura maritima care e sublima, dar unde lipseste, ce sa vezi, flota! Basistii chiar au impresia ca nu tinem minte de ieri pana azi, sau poate ca asa li se-ntampla lor. Pai n-a zis betivanul suprem cu gura lui ca romanii n-au nevoie de autostrazi?? Iar infrastructura feroviara ne-o toaca FMI-ul mai repede decat apuca culegatorii de fier vechi s-o fure. Prieteni, ati fost la putere pana de curand, ati uitat? Noi n-am uitat! Si nici n-o sa uitam cu una cu doua!

 16. Radule nu iti este dor de vremurile din 2013 ca de exemplu
  Îndemnul lui Mircea Badea către premier: Ieși afară, Ponta ordinară! sau Numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a agitat apele pe scena politică. Miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii “La Ordinea Zilei”, Radu Tudor a vorbit despre noua securitate din jurul lui Victor Ponta. Sa ajunga azi ponta un fel de semi zeu la mihai gadea in emisiune in platourile antena 3 e ceva de noaptea mimti.

   • Sa speram ca dupa ce se termina campania mai dati si voi drumul la anchetele de tip oana stancu gen afacerile lui sebi ghita de sute de milioane de euro cu guvenul boc si ponta, clanul cosma , bulea stancu,deputatul PSD Mircea Gheorghe Drăghici cu sotia consilier la daciana sarbu ,acest draghici se pare la ar fi un fel de bejenariu in dosarul lui nicolescu de la arges,Sau de sifoanele DNA bejenariu si posibil dan nica vad ca sa lasat linistea. Pe baze acestor turnatori persoane ca andronescu tanasescu si atanasiu sant acuzate de coruptie.Sau sa terminat jaful guvernamental din bani publici de cand e ponta premier?Se bate toba cu acest amarat de claudiu florica cand bejenariu e in prima linie a turnatorilor dna.Si culme psd il tine inca in brate pe bejenariu si dan nica si va intrebati de ce regimul basescu merge ca uns

    • Sa vezi cand o sa inceapa sa cada marii basisti mai ceva ca turturii de gheata iarna in capul trecatorilor.

 17. Monica Cacavrei Resuscitata Gura La Viceversa labeunuteveu’!

  Sincer sa fiu, vazand ce oferta lamentabila a scos struto-camila baseasca ACL din joben, pentru a umple golul lasat de prostia Antonescului, mi-am zis ca nu are rost sa mai invart si eu cutitul in rana teutonului sacrificat in dorinta fierbinte a slugilor basiste de a scapa, prin alegerea lui Iohanis (garantul functionarii justiei-sac!-), de mana lunga a DNA-ului care, igienizat prin vidanjare si odorizare de gestapovistii basescului, este foarte posibil sa invete si ce este aceasta institutie si ce vrea ea si in sfarsit sa doreasca sa vada unde au disparut miliardele din timpul guvernarii Boc.
  Zapand insa telecomanda televizorului imi este practic imposibil sa nu ma rad si cu utilizatorul de drept de hartie igienica de recitalurile date pe diferite posturi de sustinatorii arianului altoit, bun de casare. Si asta deoarce noua lor tactica consta in giumbuslucurile lui Orban, Saftoiu s.a. fosti liberali, actuali numai ei stiu ce, giumbuslucuri ce se vor a fi strategia prin care eventualii lor preopinenti sau moderatorii emisiunilor nu mai pot scoate o vorba deoarece ei turuie mai neopribil decat mitralierele germane in WW2. Si nu turuie oricum, ci pe scenariul inegalabilului si nemuritorului “castravete” caragialesc. Indiferent de ce sunt intrebati, indiferent de personajul pus in discutie, munitia lor revarsata in rafale de mai tot rasul este constituita de cat de rau este Ponta si cum nu trebuie el votat.
  Punctul culminant l-a atins insa Mr. Saftoiu, care intrebat fiind de structura de rezistenta a tesutului moale dintre picioarele Iohanisului si motivului pentru care acesta refuza cu obstinatie orice confruntare cu Ponta, confruntare menita sa-si arate putirinta valkiriana, fostul sef al SIE a declarat nici mai mult nici mai putin ca Ponta nu vrea sa se intalneasca cu Blandu’ Sas si nu invers. Fara comentarii!
  Daca la asta adaugam si zisele ex-prezidentibilei Monica Cacavrei care la B1 TV tipa ca din gura de sarpe ca Ponta plateste la greu televiziunile de stiri si nu numai, cu un plus pentru Antena 3 datorita sechestrului pe sediul acesteia, pentru a-si face campanie pe banii poporului iti poti face o imagine de locul unde iti tin personajele astea de tot rasul boii. In orice caz acasa nu!
  Daca ei cred ca folosind asemenea tactici pot determina electoratul sa voteze in turul II pentru mutulica apai s-o tina tot ase ca noi le multumim!
  Si in toata aceasta tevatura, Iohanis nu se dezminte si la adapostul pulpanelor lu’ Blaga, Videanu, Berceanu & basescu SRL tace, tace si iar tace. Ca de facut nu face nimic. Eventual poate coace ceva si ne-o arata el la sfarsit, cand o lua trenul de Sibiu ce ocazie formidabila am pierdut cand i-am zis “nein,danke !” ‘au pe romaneste “vezi-ti de drum, badie!”
  UpDated: Dupa ce, in lipsa de altceva, l-au facut pe Ponta albie de Ghita pe motiv ca in turul II a acceptat sustinerea lui Vadim (cu toate ca- minune !- si UDMR-ul a achiesat la ideea respectiva), iata ca “toti oamenii lu’ Iohanis” isi freaca acum mainile de bucurie si se scalda in troaca aceluiasi Ghita pe motiv de sustinere promisa de extremistii maghiari din Transilvania care militeaza fatis pentru destramarea tarii. Halal sa va fie, liftelor nenorocite!

 18. Am văzut şi eu harta roş-vânătă a României, pătată de verde-n mijloc. A fost publicată pe un site puţin prietenos, iar comentariile din subsol erau de-a dreptul jignitoare. Ne descriau pe cei din sud ca fiind proşti, flămânzi, puturoşi, ţigani, slugoi roşii ş.a.m.d.
  Nu aştept moşteniri de prin Ardeal, aşa că prima mea reacţie a fost sa le urez vreme buna la Balaton, dar m-am oprit ruşinat de gândul ăsta, pentru ca sunt ferm convins ca postacii respectivi sunt tot atât de ardeleni pe cât a fost şi Deng Xiaoping.
  Mă miram acum câţiva ani de insistenţa cu care mi se cerea să-mi conectez conturile cu reţeaua d-lui Zukumanberg de câte ori vroiam să-mi cumpăr un bilet de tramvai. Mi se părea publicitate aruncată pe apa sâmbetei. Iată cât de mult te poţi înşela-n viaţă! Celulele de militanţi deghizaţi în anarhişti abia aşteptau o atare invenţie, unde să-şi poată declara direcţia. Acum e la modă dreapta, la fel cum la începutul secolului trecut era, la fel de bună, stânga. Asta pentru că ei folosesc stânga sau dreapta doar ca vehicule deturnate în interes strict pecuniar. Toate idealurile lătrate din amvoane au scopul final de a masca lăcomia acestor dejecţii cu faţă umană. În fine, am fost un pic descumpănit de invectivele aruncate în sprijinul democraţiei de către unii care par să nu înţeleagă că democraţia înseamnă pluripartitism, adică tocmai posibilitatea exprimării de opinii diverse. Recunosc că-mi vine greu sa primesc sfaturi de înţelepciune electorală de la unii care, după ce l-au ales pe Funar de trei ori primar, l-au ales pe Boc de două ori. Nici despre onestitate nu-i ascult pe unii care s-au îmbogăţit în număr mare de pe urma Caritas-ului. La fel cum nu-i ascult vorbind despre imparţialitatea justiţiei pe unii cărora li s-a înstrăinat pământul strămoşesc de pe sub nasuri. Şi mi se pare ciudat să fiu numit ţigan de unii dintr-un oraş în care ţiganii s-au împroprietărit cu monumentele istorice. Chiar nu vreau asta „mâine-n toată ţara”! „Mâine-n toată ţara” nu a fost doar un îndemn! „Mâine-n toată ţara” a fost şi-un strigăt de ajutor! Şi noi v-am sărit atunci în ajutor, indiferent cum v-om părea noi vouă, ăştia din sud. Aşa că votaţi cu cin’ vă taie capul şi nu ne mai tot daţi lecţii! Să fiţi sănătoşi!

Leave a Reply