Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că baza de la Deveselu este “perfect operaţională” şi este totodată un element cheie pentru apărarea flancului estic al NATO.

Reacţia ministrului Mihai Fifor vine în urma afirmaţiilor fostului premier Adrian Năstase, care a declarat că scutul de la Deveselu ar fi depăşit în comparaţie cu echipamentele militare ale Rusiei.

“Am un respect deosebit pentru preşedintele Adrian Năstase. Nu comentez afirmaţiile domniei sale, nu am comentat şi nu am de gând să comentez declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin. Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operaţională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice. Suntem perfect operaţionali în momentul de faţă şi nu cred că, vreodată, s-ar putea pune problema în termenii aceştia. De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaţionale şi eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creştem capabilitatea şi forţa de reacţie a Armatei Române ca partener al unei Alianţe extrem de solide”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Fostul premier şi ex-lider al PSD, Adrian Năstase, a declarat pentru adevarul.ro că “scutul de la Deveselu reprezintă o chestiune depăşită, care va fi probabil preluată la Muzeul Tehnic în viitorul apropiat”.

Ministrul Mihai Fifor a fost prezent, miercuri şi joi, în judeţul Neamţ, unde a vizitat o unitate militară şi staţiunea balneo-climaterică de la Bălţăteşti, aflată în administrarea Armatei.

 

19 COMMENTS

 1. Perfect operationala! Atunci: SA INCEAPA RAZBOIUL ARMATELOR!
  Siktir ba “tembelule”! Numai la executari de ordine straine sunteti buni!
  Dar la concetatenii vostrii,cand va ganditi?
  Din an in pasti,sau, din gand in gand si niciodata?

 2. Nu va enervati! Cand razboiul romano-roman se mai potoleste nato vrea sa asfalteze Romania cu bitum rusesc

 3. Domnule Tudor, Fifor repeta cu indirjire sintagma goala “perfect operational”, prin care nu spune NIMIC. Eu am in buzunar o prastie PERFECT OPERATIONALA, adica pot sa omor vrabii cu ea (vorba vine!) Nu fac referire la scutul de la Debaselu si la capacitatile (daca as fi un simandicos as zice “capabilitatile”) lui, ca nu ma pricep.
  Numai ca, ceea ce zice Fifor nu contrazice ceea ce zice Nastase.
  Adevarul este ca – hai sa nu ne mai mintim singuri – scutul NU NE APARA DE RUSI, asta-i o gluma. Cazona, dar gluma ….

 4. Domnul Nastase practica o ironie fina pe care putini sunt in stare s-o inteleaga, mai ales tinta finala.

  • Cam asta e riscul cind esti exagerat de fin: nu te-ntelege prostimea, adica aia multii.
   In cazul la intelectualul Nastase, care a cam tavalit tara 4 ani cum a vrut muschii lui, nu e nimic prea exagerat in materie de (fina) ironie. Cu cit inteleg mai putini, cu atit mai bine pentru El Insusi. Adica nu mai e risc, e de-a binelea precautie.
   (Batem apropouri despre tinta in casa impuscatului!? Urit!)

  • Il cunosc destul de bine pe Nastase: de multe ori, la el ironia, umorul in general este un scop in sine. Si, ne place sau nu ne place Nastase, umorul e apanajul oamenilor inteligenti; cu atit mai inteligenti cu cit umorul e mai rafinat!

 5. Acest blog ar trebui “studiat” cu atenție. Observ ca jurnaliștii A3 au lipita pe frunte eticheta de “slujitor al coaliției PSD – ALDE”, iar votantul coaliției nu are o gândire critica pronunțată, fiind mare admirator al Rusiei. România nostalgica și săraca, fără prea mari pretenții de la viață în general “dicteaza” participând la viața socială doar prin prezenta disciplinata la vot, restul timpului fiind ocupat cu uitatul la A3 – RTV. De unde și apetenta pentru teorii oculte (statul paralel etc.). I se servește pe tava un pic de adrenalina intr-o viața cenușie, săraca material și spiritual. Vestul e rău, ne transforma în colonie, iar Rusia e buna si are gaze ieftine. As spune “păcat de aceasta țară” dar știu ca nu merita mai mult.

   • Este de apreciat (măcar atat) ca ați publicat mesajul meu. Considerente de genul “ești cam prostut” cel mai bine ar fi sa le păstrați bine ferecate undeva în subsolul gândirii sau sa le emiteti la adresa celor despre care exista certitudinea unui IQ subunitar (cred ca o mare parte din cititorii dvs. Se includ cu succes unei astfel de multimi). Mă arat deranjat de categorisirea dvs. dintr-un singur motiv – m-am saturat ca orice argument “antenist” sa se reducă la “cartierisme” de om needucat. Apropo, ce mai face dl. Badea care-i face prosti pe toți? Tot îi mai este frica atunci când aude un motor pe stradă?

  • Bai, Alex, stiam ca esti prost, dar nu indrazneam sa cred ca esti CHIAR ATIT DE PROST!
   In primul rind, cei de la A3 sint, cel putin 51% dintre ei, anti PSD! Unii, chiar rau de tot!
   Apoi, chiar vrei sa ne explici ca statul paralel nu exista? Ca protocoalele nu exista? Ca amestecul SRI in justitie nu exista?
   Ca vestul nu ne transforma in colonie? (In realitate, sintem chiar mai rau!)
   Cit despre faptul ca “prostii dicteaza”, cum zici tu, ai vreun cuvint fermecat, altul decit MAJORITATEA?
   iar faptul ca tu nu faci parte din acea majoritate dovedeste clar ca tu nu esti prost: esti incredibil de prost! Sau ai uitat sa-ti iei doctoriile…

   • Dle. Radescu va adresez o mica rugaminte: faceți în așa fel încât atunci când va uitați în oglinda sa nu va fie rușine de ceea ce vedeți. As avea multe de adăugat dar n-are rost – sunteți o cauza pierdută (asta în situația în care ați fi reprezentat vreodată vreo cauza pentru cineva).

 6. Pe site ul Ministerului Apararii Nationale, domnul ministru saluta ziua Fortelor terestre, ziua veteranilor, ziua DCISM dar uita arma fara de care nimeni nu poate face nimic in armata: Justitia militara !

Leave a Reply