Fostul premier al României, Adrian Năstase, a vorbit miercuri despre Guvernele  PSD-ALDE, despre Viorica Dăncilă, precum și despre relațiile pe care le are cu Liviu Dragnea.

Într-un interviu acordat Adevărul, Năstase a spus despre Viorica Dăncilă că nu și-a definitivat profilul de premier, ea având doar două opțiuni posibile: ori va deveni un „‘țap ispășitor”, ori „un om de autoritate”.

Este o persoană absolut remarcabilă, un om cald, sincer. Urmează să-şi definească profilul. Poate să devină un ţap ispăşitor sau poate să devină un om de autoritate. Depinde cum se raportează la presiuni”, a spus Năstase.

Referitor la numeroasele guverne pe care PSD-ALDE le-a avut de când se află la Guvernare, Adrian Năstase este părere că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose nu au fost suficient de „obedienți”, ei fiind bănuiți de conducerea PSD-ului că au legătură ori cu președintele Iohannis, ori cu serviciile.

În ceea ce privește relația cu Liviu Dragnea, Adrian Năstase susține că de câteva luni nu au mai comunicat deloc, spunând că în trecut obișnuiau să mai vorbească la telefon.

„Am discutat cu el o vreme. Mă căuta. Dar în ultimele luni n-am mai avut un dialog. Bănuiesc că prezenţa mea la Congres ar fi fost deranjantă, deşi activitatea mea a fost legată strict de interesele partidului. Cred că a fost deranjat strict de scrisoarea lui Bădălău, mai ales că Bădălău m-a consultat. Congresul a fost doar o reglare de conturi. Să o scoţi complet din joc pe Ecaterina Andronescu e o mare greşeală. Dragnea nu a înţeles care e miza acestui Congres sau mai bine spus Congresul a rămas fără o miză”, a mai spus fostul premier.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar fi fost mai potrivit în funcția de premier, Năstase a lăsat să se înțeleagă că da, pentru că acest lucru ar fi însemnat, în opinia sa, că exista o posibilitate ca tensiunile din ultimele luni din cadrul PSD puteau evitate, conform sursei citate.

„Înclin să cred că da. Ar fi existat o singură unitate de comandă. Şi el ar fi vrut să arate o capacitate managerială remercabilă. Frustrările care au urmat au dus la tensiunile interne care au măcinat guvernul. Nu este în ordine ca şefii de organizaţii să decidă Consiliul Naţional nu s-a mai întrunit de nu ştiu cât timp”, a adăugat Adrian Năstase, citat de PS News.ro

 

10 COMMENTS

 1. Ma gandeam ca isi recunoaste greselile facute in perioada lui! Ba nene,asta o vedem,o simtim si noi cetatenii,nu trebuie sa arate,sa spuna cineva aberatiile,le vede si un bebelus care tine tetina-n gurita! Faptele,faptele reale,cand se vor vedea? Peste inca 50 ani?

 2. Astea sunt “marile greseli ale PSD”? Ca Grindeanu si Tudose nu au fost obedienti lui Dragnea si ca Dragnea s-a comportat autoritar la Congres?!

  A vorbit despre greselile lui Dragnea si ca nu face tabla impartirii cu toata lumea, ci doar cu clanul Teleorman! Greselile PSD sunt cu totul altele!

 3. Primul buboi psd=pcr din fsn spart a fost el. De atunci curge peste romani mizeria lasata de praduitorii de partid. Tot ce spune despre gasca lui in mare parte ii apartine. Fara temelia pusa de el belina kadinlar saltanati si lale devri nu erau posibile. Vasilica valide sultan acum plecata la scoala de primavara semneaza la pachet. Daca nastase face eforturi sa nu isi mai aminteasca planurile diabolice de subordonarea romaniei urzite la cornu vasilica o sa incerce sa isi aminteasca ce a semnat. Indiferent pe ce parte le aseaza iese tot marirea de salariu si stenograma de la cotroceni toate pana in 20:20 Daca sirul indian de premieri psd au fost autoesuati din politica el este primul premier autosinucis in politica.

 4. Nastase face un lucru urit mirositor! Pe de o parte, se spala pe miini de PSD, pe de alta baga fitile. Cine stie, poate asa a fost tirgul…
  In plus, e si usor incoerent. Sa spui ca Dragnea, cel care a “pus la cale” congresul, n-a inteles miza congresului, e penibil!
  Pare ca lui Nastase i s-au pus niste atele (imi amintesc ca in puscarie a avut niste vizite extrem de interesante) care nu-l lasa sa fie el insusi, cel pe care l-am cunoscut si pretuit. Pacat!
  Nu-l condamn, doar il regret!

Leave a Reply