Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu conducerea Băncii Naţionale a României, reprezentată de guvernatorul Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, context în care a subliniat că independenţa BNR în deciziile de politică monetară este esenţială şi că atât Executivul, cât şi BNR trebuie să evite abordările concurenţiale.

‘În cadrul discuţiilor, a fost analizată situaţia macroeconomică existentă, context în care preşedintele României a subliniat că este esenţială independenţa Băncii Naţionale a României în legătură cu deciziile de politică monetară, aceasta fiind o condiţie fundamentală pentru un stat membru al Uniunii Europene’, arată Administraţia Prezidenţială.

Referitor la problema coordonării politicilor economice, şeful statului a apreciat că aceasta nu înseamnă ca politicile unor autorităţi să fie subordonate obiectivelor altora, însă ansamblul politicilor economice trebuie să asigure, prin toate măsurile care se impun, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului macroeconomic.

‘Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că atât Guvernul, cât şi Banca Naţională trebuie să evite abordările concurenţiale, astfel încât cooperarea instituţională să fie una eficientă, în condiţii de echilibru şi responsabilitate faţă de interesele economice ale României’, precizează Administraţia Prezidenţială citat de Agerpres.

 

12 COMMENTS

 1. Asta,robotul imbaret,stie ce inseamna mediator? Acum e jucator politic ca base,in niciun caz mediator! El nu are nicio treaba sa se bage in finante/banci,trebuie sa medieze tot ce inseamna conflict politic! Cred ca nu este nimic politic in aceasta zona! Se baga precum musca dar pute rau!

  • L-am vazut pe Klaus comentand pe marginea drumului langa bicicleta, spunand ca si Basescu ce nasoi sunt altii.
   In locul lui Firea l-as fi intrebat ce a facut el ca Romania sa intre in Schengen. De-aia l-au votat romanii sa isi foloseasca relatiile la Bruxelles pe langa Merkel a carei limba o vorbeste pentru ca Romania sa intre in Schengen. Ca le-am platit milioane de euro firmelor nemtesti pentru securizarea frontierelor. Sau poate am intrat intre timp in Schengen si noi nu stim . Sa ne spuna cu subiect si predicat ce a facut el timp de 4 ani de zile pentru Romania pe acest subiect.
   Atata l-as fi intrebat.

 2. Ce-a spus Iohannis:”Nu va mai certati!”/ “BNR trebuie sa fie independenta pe politica monetara”. De parca PSD-ului ii pasa! Or sa dea vina in continuare pe BNR.

  Daca ar putea Dragnea l-ar schimba si pe Isarescu! Doar ca ar iesi scandal prea mare si nici nu are un om de incredere pentru ca Georgescu si cine mai e pe acolo sunt din tabara Ponta/Nastase iar Voinea e genul Grindeanu/Tudose.

 3. Johannis ia totul la modul personal și, dacă a văzut ca guvernul—suspectat de el ca fiind “umbra lui Dragnea”—se repede cu coarnele reformelor la Isarescu, s-a gândit sa-i mai tragă un șut, din zbor, odiosului sau dușman situându-se de partea bancherului. Așa cum a făcut și cu Kovesi, a luat-o in brațe pentru a-i arata “așa-zisului” profesor de drept, Tudorel Toader (întâmplator, ministru al Justiției) ca e un idiot manipulat de Dragnea (sau Tariceanu, tot un drac). Degeaba se ostenește Toader sa explice ca revocarea procurorului-șef Anticoruptie nu se datorează propriei antipatii fata de muierea care conduce direcția—Johannis se suie pe bicicleta și o salvează mintenaș aruncând in treacăt și niște grosolanii pour la juste mesure (intenția lui Macron de a propulsa lb franceza la rang de limba universala mi se pare demnă de urmat, m-am saturat de barbarisme americane pina-n gât). Helas!

 4. Banca Națională este „națională” doar cu numele. Ea nu apără interesele românilor ci ale celor de pe urma cărora opține venituri și anume băncile, și cum majoritatea băncilor sunt străine ghici ciupercă ale cui interese apără această instituție!

 5. Kukta in care fierbe mamaliga romaneasca a ajuns la presiune critica si azi supapa a fost bnr. Saptamana care vine este vizita vasilicai la livada cu portocali si 1mai ziua eroilor pcr….mai un bac o admitere.si vine vacanta de vara .Mai fierbe la iarna de centenarul cantarii romaniei cand se vor intrece in sforaieli si logoree televizata. Inca putin si ne apuca 20:20 Mustafa vrea 20:40 parca bnr ne certa pe noi nu guvernul care doar a promis nimic. Ioha poate vrea mediere bnr si guvern cu romanii. Noroc ca am trusa anticutremur promisa si ca blocul este tinut de polistirenul din reabilitare doar asa am curaj la cutremurul din seara asta

 6. DESTĂINUIE IOHANNISTO-ELECTORALA

  “DE NU M-AȘ PLIMBA O ZI,
  M-AȘ USCA, M-AȘ OFILI” ,
  MAI RAPID EU AȘ VORBI,
  ȘI MAI MULT, PĂI,… AȘ BÂRFI .

  (DE TRAIAN ASANAT)

 7. Pai asta-i mediator, care pleaca de la ideea ca BNR trebuie sa-si vada de misiunea lor, indiferent de consecinte? Care mediator, dom’le, asta-i MEDITATOR!
  Bomba e ca Dancila a sters cu el pe jos. Bravo, Viorico, fii barbata!

Leave a Reply