Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu pe Facebook :

…mă întreb dacă nu ar fi momentul să începem să construim statul de drept! Că, din ce se vede și se spune, una am crezut, alta s-a făcut: stat mafiot! Eu m-am retras când am simțit că nu e în regulă, am suportat vreo șapte ani de invective și minciuni si când am spus ce se întâmplă în statul de ”drept”, repede unii mi-au spus că nu e frumos, dar, acum, actori importanți ai anilor 2005-2014, confirmă cele spuse, inclusiv în carte.
Cine știe mai bine cum e statul decât cel care a fost înregistrat spunând că avem un ”stat mafiot” (confirmând înregistrarea) coroborând cu declarația lui că ar fi ”cel mai bine informat”?!
Ar fi cazul să renunțăm la atâta pudibonderie când vine vorba de instituțiile de forță! Să spui că avem probleme, dar mari, nu înseamnă că susții corupția! Ba din contră, înseamnă să începi să recunoști că avem probleme, de la oameni până la legi, și să începi să construiești un stat de drept! E o harababură in România, creată exact de cei care se dădeau eroii statului de drept și care se dovedesc a nu fi fost.

7 COMMENTS

 1. Cum bre? Citez:””Ar fi cazul să renunțăm la atâta pudibonderie când vine vorba de instituțiile de forță! Să spui că avem probleme, dar mari, nu înseamnă că susții corupția! Ba din contră, înseamnă să începi să recunoști că avem probleme, de la oameni până la legi, și să începi să construiești un stat de drept! E o harababură in România,”’
  Acum te-ai trezit şi vorbeşti în scris? Până acum ai/aţi fost moş martin sau vulpea care fură şi fuge?
  Ar fi mai bine să munciţi zilnic voi politicienii ca să nu mai..muncească alţii în locul vostru! Vedeţi în ce hal s-a ajuns cu atâta chiul şi nemuncă plătită foarte bine în comparaţie cu omul care munceşte zilnic 8 ore pe un salariu mizerabil? Mai rău vă trebuie dacă nu vă duceţi la îndeplinire sarcinile de serviciu! Problema e gravă pentru poporul care îndură, dar nu ştiu cât mai poate înghiţi aceste mizerii rămase în urma voastră leneşilor, chiulangiii politicieni şi numiţi politic!

  • Pai si n-ar fi cazul ca aia care au construit statul mafiot alaturi de basau si n-il vindeau ca reforma si stat de drept sa plece un pic la o munca cinstita si sa nu mai vorbeasca?
   Un pic de decenta doamna…

 2. Pai daca sufletelul ei a poftit pe Elvis (barba-su) la servicii secrete ca sa poa’ sa poarte si el insigna-n budoar si tot ea zice ca a iesit naspa si nu s-au ars caloriile, noi ce sa mai zicem?!

 3. Basescu a reformat statu’, sa dea dracii! Statu’ de drept, cu justitia independenta lasata grea mostenire, si cu toti propagandistii acoperiti infiltrati in partide, in media, in institutii, firme etc. Vai de mama noastra, daca il lasam pe un stramb de capul lui, sa ne fie invatare de minte! Somnul natiunii naste monstre de sticlism.

  P.S. Ie cu monstri, ba! Monstri ai damigeanei! Pa

 4. Cronicăreasa de la Cotroceni isi face publicitate-are, probabil, un nou volum de amintiri sub tiparniță menit s-o albească mai ceva ca CNADTCU pe Koveși. Cred, insa, ca va trebui sa mai aștepte până se termina cu amintirile lui Ghiță ca sa-si încaseze drepturile de autor, grase, cu care s-a obișnuit de la prima ediție. Sau, mai bine, sa amâne lansarea până in 2019 cand va putea adauga povestirile despre Johannis la prețioasele dezvăluiri ale d-sale–o si vad, la braț cu Hellvig, care va fi coordonat si el, daca nu chiar produs prin forțe proprii, un volum pe tema reformei SRI in timpul șederii sale la cârma instituției, ii vad foarte clar pe amândoi străbătând duios târgul de carte de Crăciun, sau de Primavara, dracu’ stie, depinde cine vine presedinte după actualul ocupant al palatului. Madam Săftoiu, in chimonou imprimat cu crizanteme aurii (prefera culorile calde si daca nu va lua proporții intre timp le va prefera in continuare), micuțul Hellvig in redingota, cu ochelarii pe nas zâmbind in toate direcțiile, o minunata stampă japoneza in mișcare, asta zic si eu reprezentare a culturii romane! Mult mai subtil cosmopolită decat prestația anterioară a autorului celebrei broșuri “Pas cu pas”, Klaus Johannis, secondată de același zâmbitor ochelarist Hellvig, care nu-i ajungea nici la cot! Estetica, domnilor, ne omoară!

 5. ” Eu m-am retras când am simțit că nu e în regulă”, Madam Saftoiu, de retras se retrage si o oaie cand vede in fata haul sau mocirla.
  Stiind multe din interior TREBUIA sa iei atitudine, sa faci ceva LEGAL sa expui mafia si neregulile din toate institutiile canceroase, sa FACI PUBLICE informatiile despre furturile si excrocheria financiara practicata in toate sferele de influenta si decizie de la A la Z!
  Toti, dupa ce TARA A AJUNS IN PRAPASTIE -UN STAT MAFIOT, dupa ce romanii au suportat si suferit pe pielea si viata lor si a familiilor lor MIZERIA sociala si economica, toti, acum va dati EROI ca ati facut ceva. NU! nu ati facut nimic, ATI TACUT complice sau de frica.
  Deci lasa-neeeee Saftoiu!

Leave a Reply