Rezervele de gaze din Marea Neagra reprezinta cea mai mare afacere romaneasca din ultimul secol. Gigantul american Exxon Mobil este compania care a investit deja sute de milioane de euro pentru explorarea perimetrelor unde s-a presupus ca exista rezerve importante. Lucrarile au confirmat ca exista aceasta enorma resursa, de zeci de miliarde de metri cub de gaz, cu incasari estimate de peste 10 miliarde de dolari din momentul inceperii exploatarii.

Romania trebuie sa-si adapteze legislatia pentru explotarile off shore, iar acest demers este intr-o intarziere grava, ce pune serios in pericol afacerea secolului pentru tara noastra. Interese dubioase ale unor parlamentari PSD ce coordoneaza activitatea parlamentara au dus la intarzieri serioase.

In timp ce saluta in comunicate lungi valoarea Parterenriatului Strategic Romania-SUA si asculta ce spun emisarii americani despre marile proiecte energetice romanesti, actuala guvernare si majoritate parlamentara se balbaie si lungeste nepermis aparitia legii privind exploatarile off shore.

Daca la acest demers adaugam si situatia tragica de la Transgaz – cel mai important actor romanesc de stat in afacerea secolului – incepe sa-mi fie aproape clar ca cineva saboteaza exploatarea gazelor din Marea Neagra, relatia cu gigantul Exxon Mobil, proiectul BRUA si alte cateva demersuri ce permit Romaniei sa obtina independenta energetica fata de Moscova.

Este evident ca nu toti si-o doresc…

In guvernarea condusa de inginerul de petrol si gaze Viorica Dancila, in plin avant Transgaz pentru un proiect crucial, la compania de stat activitatea este blocata de controlalele venite atat de la Palatul Victoria cat si de la Ministerul Economiei. Probabil inginerul de petrol si gaze Ion Sterian deranjeaza si trebuie eliminat. Sa vina un cofetar, un lacatus, cineva de talia lui Andrusca sa coordoneze marile proiecte energetice ale Romaniei.

Colac peste pupaza, gigantul Exxon Mobil, probabil pentru a simti gustul Parteneriatului Strategic, se lupta in instanta cu Guvernul sa recupereze TVA-ul in urma investitiilor facute :

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/exxonmobil-cere-daune-anaf-nu-i-a-returnat-timp-tva-1_5b289b78df52022f754856bd/index.html

Concluzie : lentoarea intentionata din Parlament si Guvern pentru afacerea secolului – gazele din Marea Neagra – ma determina sa cred ca unii decidenti pun frana intentionat, in speranta obtinerii unor beneficii personale si de grup care sunt binecunoscute. De cine trebuie

17 COMMENTS

  1. Tariceanu.bombonel predoiu vozganian…. sunt specialisti in vanzari gratis. Mai bine indemnati lumea sa mearga la mare cat nu foreaza astia. Probabil ca atunci vor renova si Cazinoul din Constanta dar il vor vopsi cu negru de fum

  2. Ai rabdare sa termine cu Justitia. Sunt convins ca apoi se va lucra cu la fel de mare zel si la rezolvarea tuturor celorlalte probleme cu care se confrunta tara. Doar stim cu totii ca principalul interes al alesilor este binele tarii si al cetatenilor. Imediat ce ne salveaza pe toti de abuzurile DNA-ului se vor ocupa si de gaze si de autostrazi si de spitale… 😀 😀 😀

    • da, eu prost. credeam ca un guvern are mai multe ministere, mai multi ministri. nu stiam ca guvernul e format doar din ministerul justitiei… cat despre abuzuri, cine nu le vede, e condamnat sa le traiasca…

      • stiti care e chestia. Cand ii vedem pe astia cum se comporta cu tara, lucrurile descrise in acest articol fiind doar o mica parte, si daca exista abuzuri nici nu are cum sa imi para rau ca astia sunt abuzati cand ei se comporta ca niste tradatori de tara. Ce ati vrea sa imi para rau de ei in timp ce ei isi bat joc de gaze, autostrazi, spitale, …?

      • Care guvern, Radule? Guvernul Romaniei e Dragnea! Sa fim seriosi. Eu pot sa pariez ca 95% dintre romani nu stiu sa spuna numele a 5 ministri din guvernul lui Dragnea. Si stii de ce? Pentru ca nu fac nimic. Pentru ca toate resursele PSD-ului sunt concentrate pe subjugarea Justitiei. Restul merge din inertie si merge prost. Cand vreodata a stat Parlamentul sa lucreze pana la 10 noaptea pentru a vota niste legi bune pentru sanatate? Faptul ca intr-un pat de spital dorm 2 oameni si 50 de gandaci nu e un abuz? Sau vorbim de abuzuri doar cand e vorba de politicieni?
        Astept sa fiu si eu arestat de DNA pentru ca am aruncat pe jos un chistoc de tigara. Atunci o sa iti dau dreptate ca exista abuzuri. Cum naiba se intampla ca sunt abuzati fix astia cu averi de sute de milioane de euro pe care nu le pot justifica din salariul de bugetar??? Nu e cam mare coincidenta?

        • Radu Tudor face parte din antena3, propaganda cu “statul paralel” este vehiculata doar la televiziunile cu patroni condamnati sau cu procese…nu vei primi raspunsuri la intrebarile astea, ei sunt implicati alaturi de intregul guvern, parlament, administratie, CCR, IJ, CNCD, in subjugarea justitiei si indepartarea procurorilor sefi curajosi care-i incomodeaza. Ieri a castigat si CTP alt proces cu abuzul mafiei si dictaturii dragnea : paviana ramane!

          • @Radu Tudor

            si asta justifica toate nenorocirile ce le-au introdus ieri in codul de procedura penala? sau tie ti se par in regula modificarile alea?

          • Deci nu am furat nu imi este frica de nici un procuror…ati scos-o din magistratura pe Camelia Bogdan, domnul profesor stie ce face cu ajutorul “dumneavoastra” …fara ajutorul antenei 3 pesedeul nu facea nimic…dar antena3 ajuta ca sa scape doi condamnati: dragnea si voiculescu!

      • Abuzurile Parlamentului, primarilor, ANAF, jandarmeriei si politiei le vedem si le si traim! Doar Antena 3 nu le vede decat pe ale DNA!

  3. Sunt alte prioritati, gazele sa mai astepte si autostrazile sa mai astepte.

    Cam stim cine ar fi interesat sa nu facem afaceri cu acele gaze dar sa nu ne gandim la prosti.

  4. Am auzit ceva urat despre romanica marii negre,imi mai trebuie cateva informatii(nu din tara)si socul va fi mare!

  5. Ei cred ca Exxon o sa stea in asteptare ani de zile sa-si faca ei mai intai plinul ca ulterior sa dea drumul legilor. N, gigantul economic te lasa balta si merge in alta parte. Dar nici sa nu mai auda de Romania, s-ar putea ca asta sa aiba influenta negativa si asupra parteneriatului cu USA, Exxon este un gigant mondial nu doar in USA,au un cuvant de spus si la Casa Alba. Nu au timp ca andrusca & dancila, aceste desene animate care ne baga in mormant, sa dea semne de viata. Spunea cineva aici de Justitie. Pai cu o Justitie independenta sigur ca acesti viermi care ne capuseaza n-ar avea atat tupeu si un apetit distructiv atat de mare. Coruptia este inamicul numarul 1 a oricarui investitor serios iar situatia de acum intre Exxon vs Guvernul Dancila este un exemplu in plus.

  6. Iata un interviu cu un om destept ce ar putea ajuta Romania, cum au ajutat-o, pana la Base, Gabriel I. Nastase si Mihai Ionescu, oameni cu facultati si doctorate mai multe decat degetele de la 2 maini, carora le datoram, prin planurile lor economice, dublarea in timp a PIB, desi lumea ii vede pe altii la TV, Problema la C.Georgescu e ca a intrat in aceste structuri oculte periculoase ca intentii. Cineva spunea ca, altfel, nu ar fi putut patrunde in lumea stiintifica si ca, si de acolo, ar putea sa ajute. Ce parere aveti cu totii ?

    Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. Din 2013, Georgescu este preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. Clubul de la Roma este o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi aspecte referitoare la viitorul planetei. Organizaţia e compusă din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. Din România, un alt membru cunoscut este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat pentru funcţia de priemier în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. De asemenea, Georgescu a lansat, împreună cu actorul Dan Puric manifestul mişcării „Motivaţia: România“, mişcare naţionalist-ortodoxă. Adevărul: Domnule Georgescu este expert în dezvoltare durabilă. În prezent, sunteţi directorul executiv al Institutului ONU pentru indicele global al sustenabilităţii, cu sediul al Geneva. Ce faceţi mai exact la ONU? Călin Georgescu: Noul institut şi-a propus schimbarea bursei la nivel mondial printr-un indice extrem de bine marcat mathematic, precis, cu privire la modul în care mai avem capacitatea de a consuma resursele planeteti. Omenirea este într-o puternică derivă, iar problema ei fundamnetală va sta în consumul de resurse. Acest indice va opri jaful produselor naturale produs de marile corporaţii, arătând cauza. Cele mai importante 200 de corporaţii ale planetei sunt mai importante decât cele 1.500 de state la un loc. La 7 miliarde de locuitori, 2 miliarde de oameni suferă de lipsă de oameni, 1 miliard suferă de lipsă de hrană, iar 4 miliarde suferă de malnutriţie. Oceanul planetar la nivel de 2048 va rămâne gol, doar cu plastic. Pe fondul jufuirii resurselor de apă, în 2020 va fi o criză teribilă de apă şi de hrană. În marile cancelarii se discută un singur subiect: securitatea proprie. Planeta Pământ poate să ne acopere pe toţi, dar nu poate să acopere lăcomia noastră. Noi, ca ţară, consumăm extrem de mult. Este un consum permanent de lucruri de care nu avem nevoie. Peste 85% din alimentele pe care românii le consumă azi sunt importante. Estre o temă care trebuie discutată în CSAT. România este ţara care poate să-şi producă singură toate nevoile de hrană. Importăm nu doar pentru că se doreşte înrobirea ţării, ci pentru că se doreşte profitul. Cetăţeanul român nu mai este binevenit pe piaţa românească. Asta este legea colonialismului. Tot ce avem este important, iar asta e foarte grav. Când a fost altfel? Înainte de 89. Da, dar înainte de 1989 lumea trăia prost. Trebuie să luăm şi partea plină a paharului de dinainte de 89. România, înainte de lovitura de stat, producea aproape tot ce avea nevoie. Dar nu ajungea la cetăţeni. Asta este altceva. Dar de 25 de ani Românai se învârte într-un sens giratoriu. Noi nu am defrişat doar păduri, am defrişat trunchiuri de suveranitate. România est ca o mină: scoţi, scoţi, dar când nu mai ai ce scoate, se închide. O să se scoată până când n-o să mai fie. Şi cum am ajuns aici? Dintr-o ignoranţă absolut totală şi din cozile de topor care şi-au văzut visul erotic după 1989 şi n-au făcut altceva decât să-şi vândă ţara. S-a vândut tot. Flota românească, de peste 300 de nave, circulă sub alte pavilioane. Hrană-apă-energie este soluţia României pentru refacerea ei. Hrană ieftină care să fie vândută în Europa. Hrană produsă natural. Nu poţi să compare nicio roşie crescută pe pământ românesc cu legumele din Occident. România nici nu există pe piaţa din Occident, deşi ar putea fi unul dintre cei mai mari exportatori. Touşi, am avut câteva obiective de ţară: NATO şi UE sunt printre ele. UE şi NATO sunt un mit. UE şi NATO nu au fost proiecte. Fals au fost considerate obiective. UE este doar un mijloc prin care tu te poţi dezvolta. UE este o corporaţie cu nişte acţionari care răspund la apelul celor care au fondat-o şi care o susţin. UE este un mijloc, nu o cale. România nu a negociat nimic, doar s-a împăunat. Dacă noi nu avem grijă de noi, cum să avem grijă de ţară? Bolile toate pleacă de la hrană. Acesta este adevărul din această lume. Pacea nu este doar lipsa războiului. Pacea este prezenţa adevărului. Medicina ar trebuie să fie doar medicina de intervenţie. Trebuie mai întâi să ne înţelegem pe noi spiritual şi să comunicăm energetic noi cu noi. Abia apoi voim înţelege ce putea face şi pentru ţara noastră. Gândim violent, gândim negativ şi nu ne face bine. Dezvoltarea ţării înseamnă în primul rând pace. Cine suntem noi în lume? Ca ţară, noi nici nu mai existăm pe harta lumii, pentru că nu producem nimic. Am regresat istoric. Noi nu existăm nicăieri. Preşedintele şi premierul comunică cu oamenii prin Facebook. Cum e posibil aşa ceva? E o jignire. Du-te domnule şi şterge-i lacrimile de pe obraz ţăranului care ară cu plugul de lemn! O problemă imensă o reprezintă avorturile. Au fost peste 15 milioane de avorturi, adică încă un popor. Cum e percepută în afară lupta anticorupţie? Imaginea cătuşelor în media românească face un rău imens. Nu este nicăieri în lume aşa ceva. În puşcărie intră doar scalvii. Sunt doar interesele grupului. Adică marii politicieni sunt sclavi? Da. Sclavii cui? Aveţi impresia că băieţii aceştia au intrat în puşcărie pentru trei ferestre? Ce mai putem face? Trebuie să ne unim. Fiecare trebuie să lucreze cu el însuşi. Altfel n-ai cum să-ţi ajuţi ţara. Trebuie să reconstruim ţara. E bine că avem monedă proprie şi de ea trebuie să ţinem cu dinţii.

Leave a Reply