Chirurgia ginecologică a cunoscut o dezvoltare remarcabilă datorită introducerii opțiunii robotice în tratamentul chirurgical minim invaziv pentru o varietate largă de afecțiuni ginecologice. Chirurgia robotică permite medicului să realizeze intervenții minim invazive prin intermediul unui set ultraperformant de instrumente și cu o vedere tridimensională de înaltă calitate a câmpului operator, cu ajutorul robotului chirurgical de ultimă generație da Vinci Xi.

Platforma robotică pune la dispoziția chirurgului un instrumentar special, multiarticulat, cu șapte grade de libertate, oferind astfel o mobilitate și o precizie net superioară mâinii umane. De asemenea, imaginea câmpului operator este tridimensională, de rezoluție înaltă. Sistemul robotic oferă posibilitatea chirurgului de a aborda chiar și spațiile anatomice greu accesibile, cu ajutorul sistemului video ultraperformant vizualizându-se și cele mai mici detalii ale câmpului operator.

Chirurgia robotică în ginecologie are rezultate remarcabile, de acest tratament minim invaziv beneficiind aproape toate afecțiunile ginecologice cu indicație chirurgicală, inclusiv cancerele ginecologice operabile. Prin intermediul chirurgiei robotice se realizează operații de mare precizie și acuratețe chiar și în cele mai dificile cazuri. Certitudinea indicației și avantajelor chirurgiei minim invazive (robotice sau laparoscopice) poate fi observată în special în cazul cancerului de endometru. În ce privește celelalte afecțiuni oncologice din domeniul ginecologiei, precum cancerul de col uterin sau cancerul de ovar, chirurgia robotică oferă avantajul major de a aborda aceste intervenții complexe mult mai ușor.

Chirurgia robotică permite o acuratețe de excepție a intervenției chirurgicale, cu rezultate postoperatorii foarte bune și complicații mult reduse, ceea ce are un impact benefic semnificativ asupra calității vieții pacientului. De altfel, chirurgia robotică înseamnă spitalizare redusă, mai puține complicații, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, precum și o siguranță sporită printr-o acuratețe crescută a actului chirurgical. P

La Spitalul Clinic SANADOR, pacientele cu afecțiuni ginecologice operabile beneficiază de tratament chirurgical avansat realizat de medicii de obstetrică-ginecologie cu multă experiență, inclusiv prin intermediul sistemului robotic ultraperformant da Vinci Xi, în condiții de maximă siguranță, cu rezultate foarte bune.

 

Leave a Reply