Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis vineri, într-o videoconferinţă, că situaţia medicală actuală în România în contextul pandemiei de COVID-19 este una ”destul de critică” şi nu sunt motive care să arate că lucrurile vor deveni ”mai uşoare” în perioada imediat următoare.

Ministerul Sănătăţii organizează o videoconferinţă despre implicarea altor specialităţi medicale în tratarea pacienţilor COVID-19, la care mai participă secretarul de stat Andreea Moldovan şi medici specialişti din ţară şi străinătate.

Potrivit lui Voiculescu, este necesară o adaptare rapidă la bunele practici în domeniu.

“Suntem într-o situaţie destul de critică în acest moment şi nu avem motive să credem că lucrurile vor deveni mult mai uşoare pentru spitale, pentru medici şi, de fapt, pentru toată lumea în perioada imediat următoare, aşa încât avem nevoie să învăţăm şi avem nevoie să ne adaptăm rapid la ceea ce este deja bună practică şi bun tratament al pacienţilor şi protocoale şi respectarea unor reguli şi a unor lecţii învăţate”, a afirmat ministrul citat de Agerpres.

2 COMMENTS

  1. Avand in vedere ca legea prevede “consimtamantul informat” al pacientului, nu e suficient sa vorbesti de “studii medicale” si ” protocoale” trebuie sa le cunoastem si, mai ales, sa vedem cine si le a asumat.
    Daca sunt inalti specialisti in domeniile ATI, epidemiologie, virusologie, pneumologi clinicieni, studii avizate de Asociatiile medicale de specialitate, etc, m asi bucura.

  2. Eu cred ca papagalul ar trebui, pentru inceput, sa ne demonstreze (cu acte in regula, nu cu adeverinta de la bunica-sa ca a avut rosu-n giti) ca e medic, inainte de a vorbi de situaţia medicală actuală în România, care este una ”destul de critică” (o fi in romaneste, n-o fi?!). Ma tem ca, de fapt, individul ne vorbeste despre situatia care e “atit de destul de critica” ca sa intelegem noi de ce nu-si da demisia (pai cum sa lase el tarisoara intr-o situatie “cumplit de destul de critica”??)
    Nu ca situatia n-ar fi chiar critica, de-a dreptul, dar oare numarul de paturi ATI pe care le are Romania in clipa de fata nu e datorat (cauzat, provocat, asigurat) de acest geniu pustiu?
    DEMISIA, Vladut, du-te invirtindu-te! Si raporteaza celor ce te-au trimis (a doua oara) ca ti-au pus o cascheta mult prea mare pentru tartacuta ta mica, in care creierul sta, totusi, foarte relaxat!

Leave a Reply