Fostul comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloş, care a lucrat cu actual premier Viorica Dăncilă, a declarat că aceasta era ‘o persoană decentă’, care ‘încerca să facă ceea ce poate’, ca membru în Comisia de agricultură a Parlamentului European.

Cioloş a adăugat că nu vrea să comenteze activitatea din prezent a premierului Dăncilă, pentru că nu cunoaşte circumstanţele în care a acceptat această funcţie, dar a adăugat că, în general, un premier trebuie să-şi asume răspunderea în acţiunile sale.

‘Cu doamna Dăncilă n-am discutat de când a fost numită prim ministru. Nu ştiu contextul în care a fost numită. A fost membră în Comisia de agricultură a Parlamentului European şi, fiind vorba de România, am interferat. Eu acolo am cunoscut-o ca pe o femeie decentă, la locul ei, care cu cunoştinţele pe care le avea, nefiind din domeniul agriculturii, încerca să facă ceea ce poate. Şi astăzi nu ştiu care au fost resorturile numirii dânsei, care au fost resorturile care au determinat-o pe dânsa să accepte această funcţie, mie, sincer să vă spun, dincolo de doamna Dăncilă, după ce am trecut de această experienţă şi responsabilitate de prim ministru, mi se pare puţin bizară asumarea acestei poziţii de prim ministru a celor trei, de la Sorin Grindeanu încoace’, a declarat Cioloş la Digi FM.

El a menţionat că nu a avut ocazia să fie prim ministru având în spate un partid, dar a arătat că un şef al Executivului îşi asumă ‘nişte lucruri’.

‘Ai în spate un partid, un guvern pe care îl conduci, ai o majoritate parlamentară, dar fiecare are locul lui în societate şi în procesul decizional. Şi, când tu eşti prim-ministru, tu eşti cel care îţi asumi lucrurile astea, nu preşedintele partidului care te-a pus acolo. Deci partidul sau majoritatea te-a pus prim-ministru şi după ce tu ai fost numit prim-ministru, ca putere clară, separată în stat ca putere executivă, tu eşti cel care îţi asumi nişte lucruri. Şi am impresia că aşa cum au funcţionat lucrurile până acum, nu ştiu în ce măsură aceşti prim miniştri chiar au avut libertatea politică să-şi asume ei, ca persoane, faptul că sunt prim miniştri’, a argumentat Cioloş.

Potrivit acestuia, când un premier nu acţionează independent de partidul său are o slăbiciune, pentru că omul din faţa lui ‘simte că nu prea are ce să discute’ cu acesta. A

10 COMMENTS

   • Autoritatile de la Pitesti ar trebui sanctionate. Au incalcat “Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului”, Art. 27: aliniatele 1-4, mai ales 4).

  • Pai Dancila a fost si ea o socialist-europeana, a votat pentru “politica agricola comuna” cu Ciolos, a votat pt drepturile gay cu socialistii europeni, a votat pentru primirea imigrantilor cu socialistii germani, a votat multe legi UE, cine stie ce mai descopera presa contrar cu ce spune Dragnea sau face PSD in tara.

   Acum ca a venit la ordinele lui Dragnea acasa, s-a schimbat foaia!

 1. O bila alba pentru Ciolos. Este primul care recunoaste ca vine tot de pe corabia salvatorilor comunismului. Arca lui Ilici salvatoarea naufragiatilor si esuatilor din comunism Cine se aseamana se aduna fie in comisii fie la partide sau la Bruxelles

 2. Sa fim seriosi,asta se da pe langa madam,vin alegerile si trebuie sa castige! Dupa,incepe balacareala!

 3. pe doamna prim-ministru refuz să o critic / imi provoacă milă, doar milă.
  în schimb dl Cioloș trebuie să explice opiniei publice ce a făcut pentru România atâta timp cât a fost comisar european?!

 4. “…am cunoscut-o ca pe o femeie decentă, la locul ei…” suna ca si cum ar descrie o gospodina de la scara vecina restantiera la intretinere

 5. misto subtil sau, poate, umor involuntar: “A fost membră în Comisia de agricultură a Parlamentului European […] o femeie decentă, la locul ei, care cu cunoştinţele pe care le avea, nefiind din domeniul agriculturii, încerca să facă ceea ce poate.”

  oricum, problema cu tanti nu e referitoare la decenta, ci la inteligenta… astfel, dl Ciolos e un titan al gindirii si al vorbirii pe linga cooperatoarea respectiva

Leave a Reply