”Cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislației adoptate fără o fundamentare economică prin studii de impact ce le-ar fi putut anticipa. FIC și întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii și ne exprimăm în continuare deschiderea să contribuim la acestea”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Consiliul Investitorilor străini. Reacția investitorilor străini vine la doar câteva ore după ce Liviu Dragnea a spus că majorarea inflației este generată și de aceste companii cu capital străin” care au majorat prețurile când au observat că s-au mărit „veniturile românilor”

Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piață, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România. Investițiile masive anticipate de guvernanți se vor materializa cu dificultate atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâștigată. Conform concluziilor celui mai recent indice de percepție privind atractivitatea mediul de afaceri din România realizat în rândul membrilor FIC în martie 2018 încrederea este la un nivel scăzut, mai arată comunicatul investitorilor străini.

Reamintim că joi, Liviu Dragnea a invocat „zvonuri” care spun „că și în alte zone se lucrează la fel, la asigurări, la bănci. „Importatorii ce au zis, hai să creștem și noi prețurile, dacă guvernul a crescut prețurile, cea mai mare parte hai să o luăm noi”, a spus acesta

Liviu Dragnea a susținut că „sub nicio formă” inflația nu provine din politicile de creștere a salariilor implementate de PSD și a folosit ocazia pentru a ataca din nou politica Băncii Naționale a României de țintire a inflației.

Economia romaneasca se bazeaza in proportie de peste 70% pe investitiile straine. Din cei peste 5 milioane de angajati, peste 4 milioane au contracte de munca in privat.

 

 

 

 

10 COMMENTS

  1. In viziunea lui Dragnea companiile straine trebuiau sa pastreze preturile neschimbate si sa plateasca angajatii din imprumuturi, ca statul roman … ca scumpirea combustiblilor, gazelor, electricitate, trecere de contributii, taxa de solidaritate, studii de impact, modificari de buget, contabili, schimbari de soft, ore suplimentare, modificari de contract, impozite noi, curs euro etc … astea nu costa bani!

  2. Ati uitat de marea gaura neagră a lui Ciolos pe care zicea ca a vazut-o acest teleormanean condamnat definitiv? Astăzi cel mai mare scandal diplomatic generat tot de infractor nu l-ati băgat în seamă cu mutarea ambasadei la Ierusalim.

  3. Domnule Tudor, mintiti! Dragnea nu a spus ca “pune efectele nedorite DOAR în seama unor actori din piață”, ci ca acestia au si ei o contributie, ceea ce e altceva, pe de o parte, si e adevarat, pe de alta parte! Iar umflarea, cel putin in parte artificiala a preturilor face parte dintr-un razboi de gherila declansat de statul paralel impotriva actualei coalitii de guvernare, care le strica socotelile celor care s-au invatat sa conduca din umbra dar discretionar aceasta tara!
    “Ati lovit voi in protocoalele noastre? Va lovim si noi, economic!”
    Razboiul e total, chiar daca e subteran. Si era previzibil, fiindca nimeni nu renunta la puterea absoluta fara lupta. Codlea a dat suficiente avertismente. Cine crede ca au fost vorbe goale, sau ca el e un biet pensionar care joaca table in Cismigiu, inseamna ca are un singur neuron, si acela beat mort!

  4. Care cresteri? Alea din 20:20? Salariatii si pensionarii cu cresteri inca neincasate ? Strainii au marit preturile datorita mesajelor transmise de ministrii si demnitari responsabili cu economia de la daea,olguta dragneaministrii de finante, sanatate, vasilica,statistica meteo firea si pana la isarescu. S-au intrecut in declaratii stimulatoare de cresteri de preturi. Nu strainii se bagau in seama pe la televiziuni anuntand inflatie de mancare si cresteri de consum si bunastare. Dragnea a uitat cand se lauda cu mancatorul de berbeci ca a facut productie imensa de grau,cine anunta ca a facut un mare contract de export cu egiptul si import de cartofi infestati? Mai sa fie! Am inteles ca sunt inculti dar au si memoria scurta. Mai bine sa ne lase fara conducatori iubiti Romania se descurca fara ei. Mai bine sa spuna care straini sunt stapanii lor ca sa stim ce ne mai asteapta

  5. Fiind adanc conectati pietii internationale, guvernantii ar trebui sa sprijine masiv in primul rand mediul de afaceri romanesc in paralel cu cel al investitotilor straini prin legi clare si suple, menite sa incurajeze, nu sa creeze neincredere, haos, in final sa descurajeze. In principal pentru tot ceea ce se intampla in tara, se intampla datorita proastei gestionari a politicului roman in ansamblul ei iar, legile economiei de piata actioneaza si isi spun cuvantul.

Leave a Reply