Agenturilii e de vina

www.catavencii.ro

Cînd iese în public și face declarații, Dragnea ar trebui să-și fixeze cu niște scobitori pleoapa ochiului stîng, care se zbate necontrolat, încercînd să transmită activului de partid mesajele pe care nimeni nu mai vrea să le dea mai departe nici prin viu grai, nici prin fax, e-mail sau prin sms. Căci faxul, e-mailul și sms-ul pot fi interceptate legal pe mandate de siguranță națională, iar viul grai fie poate fi înregistrat ambiental, fie poate apărea prin dosare sub formă de mărturie a unui denunțător plin de zel. Doar clipitul șmecheresc din ochi e mai greu de dovedit, par a fi decis specialiștii în comunicare non-verbală ai PSD, specialiști care, totuși, nu sunt totdeauna la curent cu miraculoasele capacități extrasenzoriale ale procurorilor.

Cînd zice Dragnea că PSD nu va scoate în stradă membrii de partid, în mod organizat, șefii de organizații urmăresc zabterile pleoapei și încep deja să sune adunarea. Cînd spune că Iordache a acționat de capul lui, Dragnea ar dori ca pleoapa să stea liniștită la locul său, dar îl trădează exercițiul îndelungat al subliminalității.

Doar atunci cînd vorbește despre amestecul multinaționalelor în proteste, Dragnea nu simte nevoia să clipească, fiindcă spune ce crede. Deja departamentele partidului au primit însărcinarea să strîngă dovezi despre implicarea companiilor în manifestațiile de stradă. Așa au început să apară știri despre multinaționalele care dau liber pentru proteste, despre șefii de marketing care nu se mai concentrează pe mutatul paleților, ci pe scrierea sau comandarea de sloganuri către agenții, sau despre șefii de bănci care ies în stradă ca să lupte cu hoții. Semn că nu doar lumea a iești în stradă în număr la fel de mare ca în 1989, dar și șefii partidului și-au amintit de perioada respectivă, dezgropînd agenturili drept unic țap ispășitor.

Totuși, deja prea celebrul domn Van Groningen și alți bancheri veniți să susțină protestele nu de corupție sunt idniganți, ci de concurența neloială pe care o practică în domeniu guvernul.

31 COMMENTS

 1. Toti sunt cu capul in telefoane sa-si ia instructiunile, nu-l baga nimeni in seama pe dnu’ bancher cu oferta…

 2. intersant e ca olandezu are si aparatul foto cu el

  ce lume nesigura, domnule! unde am ajuns… pai daca nici rapoartele informative nu mai sunt crezute decit daca sunt sustinute de probe…

  e, vedeti de unde trebuie noi sa luam egzemplu de democratie, libertate si securitate? Plata meditatiilor se poate face in natura, sa zicem portul Constanta pentru prima luna de proteste…

 3. De-ale “Catavencilor”:

  “Sîmbătă, la 12, coaliția de guvernare își planificase o consultare de avarie. Urmau să participe Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu și liderii cei mai importanți din PSD. Cifrele manifestațiilor în serie din Piața Victoriei arătau sumbru și în cele două partide începuse să adie șovăiala. Urma, de asemenea, să fie evaluată posibilitatea unei contramanifestații după ce șefii din teritoriu ar fi prezentat efectivele disponibile la o adică.

  La sediul PSD era o atmosferă încărcată, un amestec de frică, frustrare și trădare. Cei mai mulți pesediști ar fi vrut să scape de presiune și să renunțe la ordonanță, în ideea de a păstra măcar puterea. Cîțiva, puțini, cereau luptă pînă la capăt, fără să știe ce anume putea fi acel capăt.

  Grindeanu se lăsa așteptat și, după ce s-a făcut 12, s-a făcut 13, apoi 14, 15, 16, 17, 18 și premierul nu se arăta. Mai mult, nici nu răspundea la telefon. Nici nu avea cum, avînd telefonul închis. Pe la 19 abia și-a deschis telefonul și a spus ceva de genul: “O, scuze, am fost cu soția la o cabană și am uitat”. Peste o oră și jumătate, Grindeanu făcea anunțul retragerii ordonanței. Mirosea a trădare, dar nu existau dovezi. Pesediștii bănuiau că premierul căzuse în sfera de gravitație a Cotroceniului și că, după o ciocnire secretă cu clădirea, picase la învoială cu Iohannis.

  Pe perioada țepei, cînd Grindeanu era de negăsit, un pesedist mai conectat a avut inspirația să-l sune pe Pahonțu, șeful SPP. “Știi ceva de premier?”, a întrebat pesedistul. “E în viață”, a venit răspunsul.”

 4. Eh. Acum dupa o chirie platita lunar la casa din Sibiu, ce mai conteaza si o poza de sustinere din piata…

 5. D-le,

  Eu cred ca nu s-a inteles prea bine! Van Groningen si alti bancheri au iesit in strada pentru ca vor sa lupte cu coruptia de la noi din tara d-le, si cu hotia de la noi! Vor sa lupte impotriva coruptiei, clar! Ce dreac…

  P.S. Iohannis Ghinion sa ne spuna cu ce bani si-a luat alea 6 case, pe care zice el ca le-ar fi facut din meditatii la fizica! Sa termine cu aburelile si cu prostiile! Basescu Sticle la puscarie, langa frate-su Mircea ala inchis pentru trafic ordinar de influenta! Basisti opariti “de dreapta”, la munca tatae, nu la asteptat sa va dea Dragnea pensii si salarii umflate si voi sa ii cereti demisia-n strada! Era sa inchei cu derbedeilor ce sunteti, dar nu pot ca ma baneaza! Respekt

 6. De 27 ani pesedeul isi bate joc de tara asta impreuna cu media aservita. Pesedeul trebuie scos in afara legii pentru favorizarea infractorilor, pentru incurajarea la furt, pentru invrajbirea populatiei, pentru sibminarea economiei, pentru nepotism, pentru ca a renuntat la meritocratie, pentru aroganta . Fara pesede in tara va fi liniste , prosperitate, grupurile de interes vor disparea, invrajbirea se va evapora, iubirea dintre semeni va progresa iar linistea se va asterne peste poporul zdruncinat mai ales din 2012 cand justitia a reusit sa ia atitudine de politicienii imbuibati din banii publici! Acum acesti condamnati si urmariti penali se zvarcolesc ca niste sobolani actionand la miez de noapte ca adevaratii hoti destabiliazand, calcand cu bocancii peste milioane de romani care au facut mandra Romania again!

 7. Geniali astia de la catavencu. …… not. Sa se inspire din piață unde am văzut mostre evidente de umor nebun. “Jos babele de pe Iohannis” și “Forțe inculte vor destabilizarea tarii” sunt superbe. Idee pentru dl. Echidistant Radu Tudor: faceți un top mesaje care v-au plăcut din piață :))))))). Glumeam.

  • Priceperea în mânuirea tehnologiei denotă dexteritate, cel mult specializare. Noi avem cultură, voi nu mai citiți și asta se vede. Respectul pentru cei în vârstă a apărut ca un status quo rezonabil între generații. Tinerii tind să uite că vor îmbătrâni la rândul lor și nu cred că viața e cea care (de)formează. Faptul că unii oameni ajung înaintați în vârstă este demn de respect în sine, unii tineri nu vor reuși această performanță.
   Memento mori, dragilor. Faptul că vă place să vă mângâiați pe moleculare, nu e o dovadă de cultură. Nici de dragoste.

   • E ca și cum în timpul “Occupy Wall Street” demonstranții ar fi fraternizat cu bancherii și ar fi aclamat NYPD.

 8. După decizia CCR de ieri, efimițele corporatiste vor avea preocupări în plus, legate de achitarea creditelor în franci elvețieni, contractate ca să-și pună poze din Haiti pe feisbuc.
  Liberi ca pasărea cerului!

 9. Ma gandeam ca nimeni nu-i de vina pentru iesirea in stada a puhoiului ci doar spiritul civic dezvoltat al unora.si in anumite circumstante. In continuare padurile Romaniei dispar in mod “oficial”, in institutiile statului sunt aceleasi fete iscusite care duc tara la pierzanie, nu se face nimic trainic in tara, asta da spirit civic. Zbaterile de pleoapa a mai marelui psd ar trebui sa inceteze si sa se gandeasca de data asta cu capul ca in tot acest “razboi” ar trebui sa coopteze si “batrani generali” ai partidului care stiu cum e la “razboi”.

  • Mai, NA3, clipul e fain, prezinta niste tineri nascuti dupa 1989 bucurandu-se de viata. Chiar daca sustin pe altcineva decat ce-i care-ti plac tie, sunt frumosi si veseli. Ar trebui sa ne mandrim cu ei. Euronews-ul nu cred ca e cumparat inca de Iohannis &co si eu chiar ma mandresc ca prezinta si altfel de romani, pro-occidentali pana in maduva oaselor.

 10. Ca ies in strada toti bancherii, directorii corporatisti e treaba lor insa ce ne facem cu gramada de directori si directorasi de la “stat” care se comporta ca niste adevarati patroni (de joasa speta) … la stat ?

 11. Mai crede cineva care a participat la revolutia din ’89 , ca era chiar revolutie ?
  Parchetul insusi se indoieste si l audiaza pe Iliescu…
  Mai crede cineva ca Maidanul era…spontan ?
  Copii astia care au iesit sincer, in piata Victoriei, cred ca totul a fost dezinteresat ? ( inclusiv facilitatile puse la dispozitie de unele firme, care in mod obisnuit ii tin peste program la serviciu).

 12. Implicarea serviciilor de informatii in răsturnarea unor regimuri sau guverne de pe tot mapamondul a fost recunoscuta si confirmată de la salvador alliende la Moubarak, in Guinea de asemenea s-a intamplat,in Italia chiar un prim-ministru a recunoscut intr-o declaratie publică în 1990 ca CIa impreuna cu serviciile de informatii italiene au fost implicate timp de 40 de ani in politica italiana-operațiunea Gladio,de asemenea si in asasinatul lui aldo moro si insecenarea de atentate teroriste care se fi fost comise de partidele destânga lucru total neadevărat ,si menit doar sa distrugă la acel moment stânga italiana,atentie ,stânga ales democratic in parlament.
  Hai sa nu mai pomenesc si de regimurile tiranice sustinute de CIA ,MI6 si alte astfel fe agentii de bine……
  DECI da Ceausescu avea dreptate.

  • Ce am scris mai sus e doar un rezumat din lunga lista de lovituri de stat si picturi recunoscute oficial ,sau ajunse in spațiul public prin scurgeri de informatii,lista de tentativa si lovituri de stat a muuult mai lunga

  • Sigur ca Ceausescu avea dreptate. Daca ar fi mentinut trendul economic si politic din perioada 1964-1979 ar fi murit de batranete si nu asasinat. Din pacate ia dat cu virgula dupa ce s-a reorientat. In afara de nebunia lui pentru propria imagine a vrut cu tot dinadinsul sa scape de datoria provocata de industrializarea masiva a tarii (ce in esenta a fost un lucru bun), facand sa sufere milioane de romani. Sunt multe de spus.
   Mai adauga pe lista si lovitura de stat din decembrie ’89 de la noi. Asa se practica aici, lovituri de stat, tradare si asasinate incepand de la Burebista.

   • Corect a fost si greseala lui Ceausescu mai ales in unele privinte economice si in ceea ce priveste drepturile omului cel ptuni din cata istoria stiu eu,nu l-am prins,am doar 21 de ani.
    Pe lista ar fi multe lovituri de stat,nu am adăugat lovitura de stat organizata tot de cos in Guatemala in 1954 cand un guvern democratic ales a fost răsturnat printr-un puci militar lovitură de stat din iran 1953 tentativele de asasinat la adresa lui Castro…
    Unele lovituri ca cea impotriva lui trujilo au fost bine-venite dar majoritatea au fost doar parte din atrocitățile comise CIA si occident.
    Nu trec si loviturile de stat orchestrate de odioasa urss pentru ca aici vorbim de tema cu agenturile straine din occident si cum ca aceasta idee ar fi doar conspirații ieftine dar,nu nu sunt

    • Nici eu nu am prins perioada de glorie ’64-’79 mai precis ’78 pana la periplul lui Ceausescu prin tarile comuniste asiatice si in mod deosebit Coreea de Nord. Eram copil la sfarsitul anilor ’70 dar stiu cum era atunci de la parintii si bunicii mei. Kent-ul si Whiskey-ul se vindeau in tutungerii si respectiv in restaurante la tara sau in orase, benzina era 25 de bani tinand cont ca salariul minim era daca nu ma insel de 800-1000 de lei (erau bani!!). Un concediu la mare isi permitea oricine fara sa-si faca nici cea mai mica problema de bani sau altceva. Situatia s-a schimbat radical in anii ’80, cand eram adolescent. S-a inrautatit considerabil dar oricum nu a murit nimeni de foame sau frig si nu dormea nimeni pe strada. Cu toate acestea generatia mea s-a simtit atunci mai libera si mai respectata decat acum. Romanii erau respectati de catre ceilalti!

Leave a Reply