Lipsa de empatie, agresivitatea şi lipsa de încredere în ceilalţi sunt trăsături de caracter care dăunează facultăţilor cerebrale, situaţie care se agravează pe măsura trecerii anilor, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Geneva şi menţionat de passionsante.be.

Studiul s-a efectuat pe un eşantion de circa 3.000 de bărbaţi şi femei, care aveau la începutul cercetării în medie 25 de ani. Chestionarul iniţial a pus în evidenţă o serie de trăsături de personalitate, care au fost ulterior reevaluate  periodic.

După un sfert de secol, persoanele respective au fost supuse la teste pentru determinarea capacităţilor lor cognitive, îndeosebi memoria şi gândirea. S-a constatat că trăirile şi sentimentele negative la tânărul adult afectează semnificativ performanţele cognitive ale adultului de vârstă mijlocie, independent de factori precum parcursul profesional, depresia sau evenimentele nefaste ale existenţei. Ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi dăunează relaţiilor personale şi sociale, cu un impact pe termen lung asupra facultăţilor cerebrale.

Dificultatea de a gestiona stresul constituie un alt element semnificativ, la fel ca problemele de autocontrol şi de adaptare. Cercetătorii apreciază că ‘acest lucru sugerează că intervenţii menite să promoveze interacţiunile sociale pozitive la adolescenţi şi adulţii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitivă la o vârstă mai înaintată’, noteaza Agerpres.

4 COMMENTS

  1. În preludiul alegerilor prezidențiale din 2009, PSD s-a retras de la guvernare și guvernul Boc a fost demis prin moțiune de cenzură, la data de 13 octombrie.[5] A fost pentru prima oară, în istoria post-decembristă, când un guvern este demis de către Parlament, prin adoptarea unei moțiuni[6]. Campania electorală a acestor alegeri s-a suprapus peste această criză politică, criză care, alături de cea economică, a constituit principala temă de dezbateri în campanie. Candidatul PSD, Mircea Geoană, a propus în campania electorală o coaliție cu PNL și UDMR cu un guvern condus de Klaus Johannis,[7] dar Traian Băsescu a fost reales cu propunerea sa pentru o guvernare de dreapta.[8][9] Un prim candidat la funcția de prim ministru propus de Băsescu, Lucian Croitoru, fusese respins de parlament,[10] iar candidatura lui Liviu Negoiță era la acel moment înghețată în legislativ.[11] După ce propunerea de intrare la guvernare alături de PD-L adresată PNL a fost refuzată, președintele a mediat o coaliție a PD-L cu UDMR, minoritățile naționale și grupul parlamentarilor independenți. Liviu Negoiță și-a depus mandatul, iar Emil Boc a fost propus pentru un nou mandat de premier și a fost validat la 23 decembrie 2009.[1] Parlamentarii independenți au format mai târziu Uniunea Națională pentru Progresul României, formațiune politică cu orientare declarată de centru-stânga.[12][13]
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Emil_Boc_%282%29

  2. Ce şanse sunt ca politicienii să fie urîţi de absolut toţi românii şi doar din cauza lor? 200% cu brio pentru că împrăştie doar ură şi violenţă prin comportamentul şi glasul lor!
    Care tehnocraţi? Nu se observă că s-a stabilizat mai puternic birocraţia? Nu era destul intensitatea în timpul politicienilor!
    Avusesem în jur de 550 aleşi în ultima perioadă politică, plus adunătura de 25 de ani şi adunăm birocraţii porecliţi tehnocraţi, se ajunge la peste 1500 de nemernici cu indemnizaţii înfloritor de nesimţite! Şi pînă la urmă: cîţi angajaţi reali avem în ţara asta dacă peste 1500 sunt din platoul politic al nemernicilor escroci cu multiple locuri de muncă? Dar cîţi mai suntem ca număr real vii în această ţară?

  3. Din pacate agresivitatea si lipsa de incredere pune stapanire din ce in ce mai mult pe societatea in care traim. Ne confruntam in viata cotidiana cu agresivitatea si lipsa de incredere a semenilor nostri. Daca de graba nu ne vom trata, cu totii ne vom molipsi.

Leave a Reply