Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 247 de persoane, a declarat joi dimineața, Protecția Civilă italiană, citată de agenția France Presse (AFP).

Noua evaluare a bilanțului victimelor a fost comunicată mass-media cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecințele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio și 57 de decese în regiunea Marche.

“Ministerul Afacerilor Externe anunță cu tristețe și profund regret decesul unui al doilea cetățean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. MAE transmite sincere condoleanțe familiilor celor doi cetățeni români care și-au pierdut viața în urma acestei tragedii și acordă întreaga asistență necesară în continuare”, se arată într-un comunicat MAE transmis, joi, AGERPRES.

De asemenea, sursa citată menționează că au mai fost identificate alte două persoane de cetățenie română printre răniți, care se află internate pentru îngrijiri medicale.

Echipele consulare mobile s-au deplasat la unitățile medicale unde se află internați cei patru cetățeni români răniți și mențin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informații actualizate cu privire la evoluția stării acestora de sănătate.

“Totodată, menționăm faptul că cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenței consulare pe parcursul întregii nopți, deplasându-se și la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiți 10 cetățeni români. În ceea ce privește semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetățenii români dați dispăruți, menționăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situație. Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acționează coordonat și întreprind verificări la unitățile spitalicești din zonă pentru a identifica dacă printre răniți sunt și alți cetățeni români”, se mai arată în comunicatul MAE.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

 

3 COMMENTS

 1. Vad ca in comunicat se spune de doi morti si doi raniti apoi se spune ca echipe consulare s-au deplasat la cei patru raniti. Pai cati raniti sunt, patru sau doi?!

 2. Am observat ca doctrina salviniana functioneaza si la cutremur:
  Denis Lucci @denislucci78
  Questi merde di rumeni che vanno a rubare dai poveri terremotati.cacciateli via.#terremoto
  Massimo Manfregola @masman007
  Terremoto e sciacallaggio: bande di rumeni sorpresi dalle forze dell’ordine a rubare fra le macerie delle case distrutte dal sisma

  MAE sa fie pe faza la ofensiva online

 3. Moartea loveste din nou….
  multe nenorociri si evenimante fatale au loc in batranul continent si din dorinta unei vieti mai bune , multi concetateni au ales sa place din aceata tara.
  Acesta este pretl platit si de fratii nostrii care locuiau in zona afectata de cutremur. Ma inclin in fatza lor , as vrea sa spun un cuvant de mangaiere familiilor ramase …dar vorbele sunt de prisos. Natura ne da palme cand vrea aratand cat de mici suntem in fata ei.
  Sunt parinte si am vazut ca multi copii sunt printre victime, pacat de aceste aripi frante prea devreme.
  Acum nu mai putem face nimik decat sa ne rugam bunului Dumnezeu sa aiba grija de sufletele lor.
  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !

Leave a Reply