Generalul rus Iakov Riazantsev ar fi fost ucis de forțele ucrainene, potrivit unui anunţ făcut de deputatul Oleksiy Goncharenko, pe pagina sa de Facebook.

Ucraina ar fi ajuns la un al şaptelea general rus ucis de la începerea războiului.

„De data aceasta, comandantul Armatei 49 de Arme Combinate a Districtului Militar Sudic al Federației Ruse, locotenent-generalul Iakov Riazantsev, a plecat în iad. Vom răzbuna fiecare ucrainean care a avut de suferit de pe urma inamicului!”, a scris Goncharenko, pe Facebook, potrivit presei ucrainene.

Iakov Riazantsev a fost numit comandant al Armatei 49 a Districtului Militar Sudic, cu sediul în Stavropol, în 2020. În anul 2021. Iakov Riazantsev a primit gradul de locotenent-general. Acesta s-a născut pe data de 17 iunie 1973, în satul Elbanka din regiunea Ust-Pristan. De asemenea, a absolvit cum laude cele mai importante școli militare ale Rusiei, scrie www.antena3.ro

Potrivit sursei menționate anterior, Iakov Riazantsev a îndeplinit misiuni speciale în Siria, unde trupele lui Vladimir Putin au luptat alături de cele ale lui Bashar al-Assad.

„Mortalitatea mare a ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși”, scria în urmă cu cinci zile negocitorul şef la lui Zelenski, Mihailo Podoliak, pe Twitter subliniid că Armata rusă este complet nepregătită și luptă doar cu rachete de croazieră.

Ucraina foloseşte un program de recunoaştere facială pentru identificarea soldaţilor ruşi care au fost ucişi pe teritoriul său.

Clearview AI a afirmat că a oferit liderilor politici ucraineni acces gratuit la serviciile sale, ce permit obţinerea unei corespondenţe între imagini difuzate pe internet şi fotografii salvate online pe serverele companiei de către utilizatori care încearcă să identifice o anumită persoană.

Leave a Reply