Stiripesurse.ro a realizat un interviu cu Daniel Constantin, co-presedintele ALDE. El recunoaste deschis tensiunile de la varful partidului. Recent, senatorul ALDE Vasile Nistor i-a cerut demisia lui Tariceanu pentru ca este anchetat de DNA. Alti doi parlamentari si-au dat demisia si au plecat la PNL. Sunt zvonuri potrivit carora dupa 11 decembrie, o parte din ALDE se va rupe si va sprijini PNL pentru formarea unei majoritati parlamentare care sa-l sustina pe Dacian Ciolos inca patru ani. Recunoasterea publica a tensiunilor la varful ALDE intre cei doi lideri inseamna un lucru : dracul si-a bagat coada si mesteca, mesteca….

Iata fragmentul din interviul dat la stiripesurse.ro :

R.  Revenind la ALDE, care este relația dintre dumneavoastră și domnul Tăriceanu? În presă sunt o mulțime de zvonuri că este o relație foarte tensionată.

D.C. Este, cum să spun, o relație care a pornit bine, dar care de-al lungul timpului a avut parte de perioade puțin mai delicate, pentru că venim, practic, ca doi lideri de partide. Și eu și dumnealui am condus partide și iată că în februarie se fac șapte ani de când am condus acel partid. Așteptările, vis-a-vis de mine din partea Partidului Conservator au fost foarte mari. Au spus: mergem într-o fuziune în care toată lumea va câștiga din punct de vedere politic și anumiți oameni au simțit, la un moment dat, că din păcate anumite lucruri nu merg în direcția dorită, nu am ascuns lucrul acesta. Au apărut tensiuni, și la nivelul filialelor și la nivel central și între mine și domnul Tăriceanu. Acum, depinde cred că totuși de noi, dacă vom reuși ca aceste discuții să le transformăm în ceva constructiv și mai avem două luni de zile să vedem acest lucru.

5 COMMENTS

  • @7.4
   1. Măi nene, tu ce faci pe aici, dai și fugi? Am ajuns acolo că, dând în bășiști, sunt luat la smetii și de alde tine dintre de cei considerați până mai ieri, cât de cât, antibăsiștii? N-ai un punct de vedere, n-ai de dat, cumva, vreun răspuns după ”bâta” pe care mi-ai administrat-o, băi ultrașule, acu vreo săptămână?
   http://radu-tudor.ro/bomba-lui-iohannis-despre-acuzatia-de-plagiat-la-kovesi/#comment-712034
   2. Referitor la ce bălmăjești tu astăzi m-ai convins , ești un ultras orb, sau mai bine zis chior, care dând în băsescu fără cap și fără niciun orizont ești de partea ăluia de-a închinat PNL-ul și ppe-ului, care ne-a furat Referendumul , tu fiind unul care te bați, ca prostu, cu cărămida în piep și-n frunte cu acest 7.4, închinat și lui băsescu care și-a menținut de doi ani și oamenii, și controlul asupra Sistemului lui reformat(de kkt) începând cu koveshi și mru și terminând cu tot guvernul ciolos care-i mânăreala lui băsescu & macovei pe la bruxelles cu alde dual, weber & gașca înainte de a ști ceva , cât de cât, acest ngî…ngî.. joshannis care a primit numiri în plic,din prima zi de mandat al său și până la numirea guvernului ciolos, să nu uiți, ultrașule, cioloș fiind fost și consilier al lui băsescu și , până la desemnare ca P.M, consilier al președintelui Comisiei Europene, pp-istul Jean-Claude Juncker, bașca_că și-a tras un alt consilier băsist după el, (se putea ?!) Șef al Corpului de control al guvernului…

 1. E simplă-ncurcătura!

  1. Ca să nu facă PSD guvernul, trebuie să nu intre ALDE în parlament.

  2. Ca să nu intre ALDE în parlament, el trebuie spart în cele 2 partide componente. (Metoda anti-USL!)

  3. Cum atacarea lui Tăriceanu nu a dat roade, acum se atacă veriga slabă: Daniel Constantin – politician-făcătură, fără talente politice (ba chiar dimpotrivă!) dar cu ifose de mare sculă internațională.

  4. Ca să fie sigură dezmembrarea, se mijotează discuții între Daniel Constantin (cică ALDE!!!) și niște băsiști amărîți de la fantoma M10, mizîndu-se pe incompatibilitatea Tăriceanu-băsism și pe reacția violentă a lui Tăriceanu, care să ducă la spargerea ALDE, deci la ieșirea sa din parlament, rezultatul final fiind că guvernarea o va face PNL & gașca…

  Stau însă și mă gîndesc și altfel: dacă vine PSD cu vestea-bombă că premier va fi, de exemplu, Nicu Bănicioiu și că la Justiție va fi Șerban Nicolae, cred că PSD va face singur guvernul, trecînd de 50% în opțiunea electoratului, cu toate cele 2 milioane de voturi-fantomă aflate la discreția AEP… 😉

Leave a Reply