Peste 2 luni votam. Iata o sinteza a sondajelor cu scorurile partidelor

SONDAJ        PSD  PNL  ALDE    USR    PMP    UDMR

Avangarde     40%  30%   7%    5%     6%     5%  

Kantar TNS    45 %  25%  7%   10%    4%     5%

ARP                38%   30%  5,5% 9%     4%     5%

Sociopol        40%   31 %  6%    6%     6%     6%

8 COMMENTS

 1. Sa le fie de bine tuturor partidelor. Cred ca a sosist momentul ca toate acestea sa faca si ceva pentru tara si cetatenii acesteia, cam 40 % si ar fi bine. De 26 de ani fura, jecmanesc, inseala, escrocheaza si iar fura … .

 2. Diferența dintre cele două ”blocuri” de alianțe pe care le știm încă de astăzi este minimă, de sub jumătate de procent respectiv (47.125-46,75=0,375), de care DNA-ul și serviciile, fluierând, vor avea grijă ca-n 2009 și 2014 să inverseze procentele. Mai mult, dacă Țara asta ascultă, la îndemnul unor tâmpiți, să nu meargă la vot că, cică, n-au pe cine alege, în acest fel și PÎMPUL, și H-UDMR-UL intrând astfel în Parlament, ne vom întoarce DA, DA, DA…la anii de tristă amintire băsescieni.
  Reiterez faptul că omorându-I pe Ponta încă din vremea USL-ului iar după ruperea de către băsescu , via antonescu, această acțiune continuând mai vârtos, lapidându-I și pe Ponta și(mai puțin) pe Tăriceanu și înainte de venirea lui joshannis dar, mai ales , după, antibăsismul unora a devenit găunos, pe față, care mână în mână cu, așa-zisa, deontologie, și-a demonstrat ”valoarea” și efectul invers.
  Întrebările pentru mine rămân:
  1. Ce s-a vrut decât băseală puturoasă data cu parfum a cevava nou, în momentul în care a fost să se aleagă de către mase și, mai ales, de către.. mass-media varianta joshannis presedinte- cioloș(sau predoiu-tot un drac) prim-ministru, în detrimentul variantei Ponta, Presedinte – Tăriceanu , prim-ministru?
  2. Este posibil deci ca alegerea asta să-i aparțină profesorului Voiculescu, respectiv lui Ghiță cu ceva timp înainte dar și după, sau mă-nșel?
  Mai avem două luni și vom afla răspunsul care va fi exct așa cum gândesc eu.

  PS(d): 😀 Spunea (nu, chiar,mot-á-mot cum reproduc mai jos) Răzvan Savaliuc, dar cine să-l bage în seama, înainte de alegerea lui joshannis:
  ” singurii antibăsiști, buni, răi, baroni, conți , ciumați…în roșu, sunt, vrem nu vrem, tot PSD-ul , tot Ponta”

  • … daca e asa cum spui, atunci e bine sa ne facem bagajele.Daca DNA-ul si serviciile fac legea si cartile ( fluierand ) in RO, nu e bine deloc, e chiar de speriat.Adica vrei sa spui ca DNA-ul si serviciile spun: cand vrem noi sa fluieram, fluieram?

    • bășcălie, nici a treia oară nu intra la moderare! Ce, doamne iartă-mă, poate fi , că era un comentariu cât de poate de domestic?

     • …iarăși , și iarăși, și iarăși încerc să dau replica și , ghinion !!!!(13-o fi sau.. cucuveaua mov o fi…pasa-mi-te) nu intra la moderare. 😀

     • În concluzie: trebuie, e necesar,cum spune ”tizul” mai sus, să-mi fac bagajele…
      Și-apoi mi-ajunge.Pe 6 dec. împlineam cinci ani de p(r)ostări, mai din suflet mai cu parul așa că, vorba aia: Basta!

 3. Vazand aceste procente, wow! -partidele, cat de frumos au fluturat ei niste programe- schite program despre cat de luminos va fi viitorul tarii noastre sub conducerea lor.
  Totusi …..
  da, da, la teorie sunt f. buni, practica ii omoara. Ce sa vezi? E usor sa promiti, restul e bla bla, ca de ex. punerea in practica.
  Pe nici unul nu l-am vazut sa raspunda la niste probleme REALE, asa cum EXCELENT Maestrul Ilie Serbanescu a subliniat.
  Cred ca absolut TOATE partidele ar trebui sa raspunda si cu responsabilitate!
  Nu-i asa? Toti vor sa castige alegerile si sa ne arate ei cat de BUNI SUNT! sa se bata cu pumnii in piept cat de mult ii intereseaza soarta romanilor. ZAU? Parca am mai auzit placa asta de prea multe ori.
  Ce ar fi vina sa raspunda la aceste probleme IMPORTANTE.
  Sau nu pot? sau sunt lasi? sau nu ii intereseaza?
  Si ATUNCI NOI DE CE SA II VOTAM?
  Cotidianul : Ilie Serbanescu -Nu este mai convenabil să se discute despre plagiate?!
  “Cum se face că România ”furată de români” (cel puţin aşa rezultă din demersurile Justiţiei!) este aproape în totalitate (ca decizie şi control) în mâna străinilor? Cum se face că DNA nu descoperă decât hoţi şi corupţi români, în ciuda faptului că investighează în majoritate dosare privind ilegalităţi în achiziţiile publice şi peste 70% dintre aceste achiziţii publice sunt contractate cu străini, şi nu cu români?!
  De ce nu se discută despre faptul că de trei ani România avea drept la alte redevenţe, mai semnificative, de la străinii care exploatează petrolul şi gazele româneşti, iar guvernele de la Bucureşti – atât politice, cât şi tehnocrate – se fac că plouă?!
  Și de ce se discută atât de rar şi de fără vlagă despre jaful pe care străinii, cu complicităţi româneşti, îl fac în pădurile ţării, de acestea au ajuns să reprezinte în România numai 25% din teritoriu, de la 33% până nu de mult, şi sub media de 32% din UE?!
  Ar fi cazul ca măcar după 10 ani de la aderare să se discute în sfârşit deschis despre un bilanţ adevărat, care să ia în considerare pierderile masive de zeci de miliarde euro pe an – subliniem, pe an! – ale României de pe urma mecanismului generalizării pe ansamblul UE a preţurilor, dar nu şi a salariilor, rămase de câteva ori mai mici în România decât media UE,
  Cum se face că de când PIB-ul tot creşte, partea din PIB ce-i revine muncii tot scade (de la peste 40% la intrarea în UE la 31% acum, după de 10 ani de apartenenţă la UE)?! Cum se face că din toată creşterea economică din ultimii ani (despre care se spune că ar fi chiar prima din UE), salariile se aleg mai cu nimic?! Cum se face că, în energie, consumul scade şi facturile cresc?! Cum se face că de la privatizările în domeniu în urmă cu 10-12 ani, plăţile pentru toate utilităţile (apă, electricitate, gaze) au sporit de două ori pentru consumatori la aceleaşi servicii?! Cum se face că, deşi economia privată a devenit atotcopleşitoare şi a pus la colţ economia de stat, România tot în subdezvoltare a rămas şi tot la coada Europei se află! Toate acestea au legătură cu preluarea economiei din România de către capitalul străin şi sunt efectele directe şi indirecte ale acestei preluări. Dar, vai!, tocmai aceste dramatice realităţi trebuie ascunse! Nu este mai convenabil atunci să se discute despre plagiate?!”
  Cand voi vedea ca politicienii din fiecare partid vin sa raspunda la acestea, atunci imi voi da votul. Altfel, consider ca mascarada asta cu alegerile este doar un teatru ieftin, cum a fost mereu. Ei au rolul de castigatori, iar noi de eterni perdanti. No, thx.!

Leave a Reply