Asa cum era de anticipat, anul electoral 2019 aduce cu sine atacuri din cele mai diverse intre competitori, dar si perle scoase de unii lideri. USR Plus, alianta lui Ciolos, si-a facut un harakiri de toata frumusetea cu 70 de zile inainte de vot. Un ideolog al acestei aliante a sustinut ideea bolsevica potrivit careia proprietatea trebuie desfiintata. O astfel de afirmatie, in plina campanie electorala pentru europarlamentare, poate avea efecte catastrofale, indiferent cate dezmintiri si/sau demiteri/demisii ar urma.
Iata ce spune un ideolog USL Plus, elogiat de Ciolos :
”Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am în credere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, a scris Oana-Maria Bogdan.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Oana Bogdan redă un interviu acordat unei publicații belgiene, în care a fost întrebată ce ar schimba dacă ar avea puterea să schimbe trecutul.
”Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”, a spus Oana Bogdan.
Cum a descris-o Dacian Cioloș? „Oana-Maria Bogdan este genul de femeie de care politica românească are nevoie pentru a căpăta substanță, omenie și justețe”.
———–
Ca sa nu ramana mai prejos, PSD isi da in mod regulat cu firma-n cap. Nu doar prin rasturnarea propriilor guverne si zeci de schimbari haotice. Ci prin mesaje incarcate de populism anti-european, cu o incarcatura ideologica radical diferita de cea a partidului in mandatul caruia Romania a aderat la NATO si a incheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeana. De altfel, aici e socul major, intre ce a fost si ce a ajuns PSD.
A contrapune oamenii si corporatiile, a trimite mesaje impotriva companiilor ce au un rol esential in realizarea bugetului de stat si in mentinerea mecanismelor economiei de piata reprezinta un demers periculos.
Accept orice idee decenta, rational fundamentata si bine intentionata de a smulge cateva procente in plus la taxarea marilor companii. Printr-o negociere inteligenta, obiectivul acesta ar putea fi atins in mod necontondent.
Iata insa cateva argumente pe care stanga romaneasca la ascunde in dezbaterea publica :
– In “corporatiile” blamate de atatea mesaje ale socialistilor romani muncesc foarte multi romani. Din cei 6 milioane de romani forta activa de munca, 4,5 milioane lucreaza in mediul privat. Multi, la corporatii.
– Din top 100 mari contribuabili la bugetul de stat, peste 80% sunt firme private. Printre ele si corporatii. Daca facem un clasament al sumelor (taxe, impozite, tva, utilitati, chirii, salarii, etc) vom constata ca topul este masiv dominat de corporatii. Statistica ANAF nu minte
– Bugetul de stat al Romaniei este constituit in proportie de 70% din contributii private. Deci si de la corporatii. Tara noastra n-ar fi atins un PIB de 200 miliarde de euro (adevarat, de 20 de ori mai mic ca al Germaniei…) daca nu exista dezvoltarea economica, angajarile, contractele si activitatea intensa a corporatiilor.
– Nicaieri in lume corporatiile nu sunt iubite. Nu asta este sensul lor. Dar sunt apreciate pentru ceea ce produc, milioane de tineri primesc salarii bune, conditii de lucru civilizate iar profitabilitatea lor contribuie la dezvoltarea tarilor in care se afla. Ca pot fi impozitate suplimentar? De acord. Insa prin masuri rationale, prin propuneri cu studii de impact, prin dialog cu fiecare domeniu economic-financiar-bancar-IT-energie. Vedeti ce face Franta cu gigantii IT. Nu cu parul. Si nu asmutind lumea in mod populist si periculos impotriva corporatiilor. Astfel de mesaje a dat in mod repetat si regimul Basescu (grasul/slabul, pensionari/oameni activi, militari/civili…etc) si genul acesta de evolutii dihotomice artificiale cu scop politic a prabusit in ura, dezbinare si manipulare o intreaga societate.
Asadar, dragi socialisti, daca vreti sa va alegeti o tinta, incercati cu binisorul. Prin dialog si convingere. Altminteri, se numeste violentare..
—————————
Postare PSD pe Facebook :
CETĂȚENII SAU CORPORAȚIILE? PE CINE REPREZINTĂ PNL ȘI USR ÎN PARLAMENT?
PNL și USR i-au cerut ieri primului-ministru să abroge Ordonanța 114, așa-numita „ordonanță pe lăcomie”. Să vedem însă care ar fi efectele:
• Scăderea salariului minim pentru angajații cu studii superioare și pentru cei din construcții;
• Creșterea facturilor la gaze și electricitate după 1 aprilie;
• Anularea majorării punctului de pensie prevăzută pentru 1 septembrie;
• Creșterea ratelor la creditele în lei;
• Comisioane mai mari plătite de români administratorilor privați din Pilonul II de pensii.
Asta cer PNL și USR de dragul unor corporații supărate că trebuie își reducă puțin profiturile din cauza Ordonanței 114.
Nu vom permite acest lucru!