Autorităţile din regiunea italiană Puglia vor intensifica verificările pentru a evita infiltrarea teroriştilor grupului Stat Islamic printre imigranţi, după arestarea a patru sirieni ajunşi în Italia cu cărţi de identitate române, informează Corriere Salentino, în ediţia online.

Potrivit autorităţilor din regiunea Puglia (sudul Italiei), patru imigranţi sirieni au fost arestaţi duminică după ce au fost depistaţi că aveau cărţi de identitate române. Încă un sirian avea un document de identitate ceh.

“Nello scorso fine settimana cinque siriani sono stati arrestati perché trovati documenti falsi dell’Unione europea. In particolare quattro di loro erano in possesso di carte d’identità rumene e il quinto di una patente di guida della Repubblica Ceca”.

În contextul în care autorităţile se tem că militanţi ai grupului terorist Stat Islamic ar putea intra în Italia infiltrându-se printre imigranţii veniţi pe mare, Prefectura din Lecce a organizat miercuri o reuniune a şefilor poliţiei prezidată de Giuliana Perrotta, prefectul provincial. Autorităţile intenţionează să intensifice verificările pentru a evita intrarea teroriştilor în Italia.

Serviciile secrete italiene au avertizat că există riscul ca terorişti ai grupului Stat Islamic din Libia să încerce să ajungă în Italia pe cale maritimă, infiltrându-se printre miile de imigranţi veniţi săptămânal.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a lansat un apel la prudenţă şi la vigilenţă. “Deocamdată, nu s-a demonstrat nicio corelaţie între terorism şi imigraţie, dar nimic nu poate fi exclus”, a spus Alfano.

Angelino Alfano a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini. Ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, a anunţat că Italia este pregătită să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

http://www.corrieresalentino.it/2015/02/allarme-terrorismo-sbarchi-e-isis-il-salento-si-organizza-per-affrontare-la-minaccia/

2 COMMENTS

  1. Articol de nota 10 cu felicitări. Băsescu mai mult de 1 nu v-ar da şi în plus, după modelul “doamna Pivniceru după mine v-aş condamna imediat”, după el, v-ar aresta imediat pe toţi acei jurnalişti adevăraţi care aveţi curajul să criticaţi aceste japiţe care ne conduc. Cât despre învăţământ şi despre aceste rezultate la examenul de bacalaureat, “concordanţa” cu alte domenii de activitate este perfectă : tragedia de la Giuleşti, masa de operaţie ruptă cu pacientul pe ea în timpul operaţiei, dramele de prin Poliţie şi persecuţiile politice ale lui Băsescu, săgeata albastră reparată de revizorul general de siguranţa circulaţiei cu … crengi şi tot felul de “comicării tragice” care se întâmplă în ţara condusă cu mari “succesuri” de maneliştii portocalii. Vai de mama noastră cu alde Funeriu, Atilla, Boc şi cu Nuţi “preşedinte adjunct al României” !!!
    E vina noastra ca nu vrem sa intelegem si sa acceptam aceste schimbari ce ne conduc spre o societate multilateral dezvoltata schimbari impuse de unicul partid ce vrea binele tarii format din unsii lui dumnezeu. E o ,,performanta,, sa o duci in democratie mai rau decat in comunism. E o,,performanta,, sa fii liber si sa crapi de foame mai abitir decat detinutii lagarului Auschwitz. E o ,,performanta,, ca au adus oamenii in situatia de asi pune streangul de gat zilnic din cauza foametei a saraciei si a datoriilor. O mizerie pe care pdl-istii ne-o vantura in fiecare zi in fata cu diferite denumiri reforma,restructurare etc. In politica nu au ce cauta parvenitii. Vorba ta Tudor: pe Basescu si Marga ii despart 2 randuri de biblioteci si un hol de carti,sau ceva de genul.De asemenea sunt de acord cu opinia domnului profesor Bogdan Teodorescu in ceea ce priveste somnul adanc al institutiilor,lipsa purtatorilor de mesaj ai Academiei,ai bisericii,ai mediului social,etc. Nimeni nu vorbeste de nenorocitii de directori pusi politic in fruntea scolilor. Care la randul lor(stii ca daca pupi in c#r un sef devii si tu un sef mai mic) isi pun nepotii si fii, iar restul de posturi le dau la licitatie.
    Din cauza acestor oameni s-a ajuns in situatia de fata. Stiu personal cazuri in care profesori buni au fost schimbati cu niste incompetenti, chiar daca au castigat la concurs. Stiu un caz in care unul care nu stie sa scrie corect(celebrele s-a, m-a, si altele) le preda copiilor de generala.
    Vina directa este a profesorilor incompetenti pusi politic si pe spaga, iar cei care incearca sa schimbe ceva sunt ridiculizati de “manelistii” care il imita pe intaiul conducator. Vina indirecta este a pedelistilor care isi numesc oameni incompetenti si care accepta aceste compromisuri. Acum prin noua organizarea a bacalaureatului am putut vedea clar situatia elevului roman.Domnule Radu Tudor, eu sunt elev si ii cunosc foarte bine pe cei de varsta mea.NU INVATA NIMIC.S-au asteptat ca la bac sa copie, ba mai mult multi s-au dus cu hartiute de acasa ca sa copie.Surpriza a fost ca majoritatea nu au putut.Au ramas doar cu ,,propriile cunostiinte”.Asta e purul adevar: elevul roman a devenit un trantor, o putoare, un parazit care stie numai de bani, sex si distractie.Cultura…nimic. Puterea politica “dauneaza grav sanatatii”
    Lipsa perspectivei dupa absolvire ar putea fi o cauza a dezinteresului elevilor.Ce le ofera societatea actuala?
    Inainte de ’89 se stia ca repartitia pentru obtinerea unui loc de munca o obtineai in functie de media de la finalul anilor de studii.In plus, la facutate se dadea admitere.Numarul de locuri era in functie de locurile de munca existente la acea data.Acum, cam toata lumea face o facultate (pentru prestigiu), de regula tinerii nu pot folosi diplomele deoarece,nu exista o concordanta intre numarul acelora care termina o facultate si oferta de locuri de munca.
    Tuturor li se cere experienta de lucru, dar nimeni nu le ofera stagii de practica pe timpul studiilor.Eu zic ca tampiti e un cuvant prea mare.Mai mult cred ca e o generatie sacrificata din start.Cultura nu mai este valorizata, ceea ce conteaza este doar situatia financira(banul).Dumneavoastra nu sunteti doar un jurnalist talentat ci sunteti un om caruia ii pasa.Sunt de parere ca trebuie facut ceva pentru tineri.Incepand cu ajustarea programelor scolare, si eleborarea unor subiecte cu nivel mediu de dificultate la Bac.
    Au facut profesorii simulari pentru examenul de anul acesta?Dumnezeu stie.Ei de ce sa fie interesati sa predea daca au salarii mizerabile?Daca ne referim strict la educatie, ambele parti au de suferit:profesorii stim deja, nu se mai preocupa ca elevii sa inteleaga din clasa principalele notiuni, astepta ca acestia sa vina la meditatii(sursa de completare a veniturilor); elevii asa cum am zis, stiu ca trebuie sa aiba o viata lipsita de griji pe timpul scolii,(inclusiv cea a invatatului) deoarece cand termina studiile,incepe nebunia.Asa ca nu sunt ei tampiti,ci tot cei care ne conduc.Funeriu are pe drept cuvant aspectul unui om cu probleme(nu stim de care):).Felicitari pentru emisunea de duminica 3 iulie.Dumneavoastra stiati dinainte cam ce facea Base cu variantele de manipulare; oricum va credeam pe cuvant daca le prezentati dumneavostra. Acest executant-marioneta travestit în ministru al (non)educatiei, dupa parerea mea, a avut doua tinte.
    Prima, sa -i faca pe plac stapânului sau aratându-i ca a avut dreptate când a zis ca “scoala româneasca produce tâmpiti” si a doua,a creat motivatia pentru a închide niste scoli care le “stateau în gât”, a da afara cadrele didactice, iar pe elevi sa-i lase pe dinafara, doar doar or renunta la scoala.Ca de,scoala deschide mintile oamenilor, îi desteapta si îi face nesupusi si astfel mai greu de stapânit! Ei au nevoie de vite în jug nu de inteligenta si cultura, pe sistemul “noi muncim,noi nu gândim !
    În fiecare an s-a cazut la Bac, dar niciodata pâna acum nu a existat ca dintr-un oras, de exemplu Timisoara,din 4 licee sa nu existe macar UN SINGUR ELEV care sa PROMOVEZE examenul.Timisoara este un mic exemplu, dar acest lucru paradoxal s-a întâmplat în toata tara, exceptând zonele unde NU S-A VRUT sa se aplice sistemul Big Brother.
    Si…minune, în acele scoli promovabilitatea a fost maxima ! Daca adjectivul flagrant, ar avea grad de comparatie, am putea spune ca “mai” flagrant de atât nu se poate. L-am vazut ieri pe slugoiul puterii Calian de la Cluj, cum se împauna cu “succesurile” liceenilor de acolo si râzând de “ZÄ ESEC” -urile din alta parte. Îti vine sa faci praf televizorul de revolta, când vezi cum aceste târâtoare sordide îsi arunca veninul portocaliu,ori de câte ori au ocazia.
    Cât despre Demisia de Onoare, sa fim seriosi, ati vazut vreo picatura de onoare la acesti oameni ?!
    Am convingerea ca nici nu cunosc sensul acestui cuvânt.
    Nu numai ca nu-si dau demisia, dar se agata cu atâta forta, de putere, încât fac corp comun cu aceasta. Se cred vesnici si pereni, ca palamida ! Oare crede cineva ca T. Basescu ii iarta pe profesorii care au scandat impotriva lui? Ca si alte categori de cetateni vor plati cu varf si indesat toate “razvratirile”, devenind astfel exemplu pentru societate in ansamblul ei.
    Oare comunisti ai iertat pe cineva care s-a opus sistemului?
    Ce este oare mai grav, lipsa de interes a elevilor pentru educatie sau lauda unui ministru al educatiei ca a organizat un examen care a aratat care este nivelul de cultura, dar in conditii inegale?
    Ce spune constitutia ROMANIEI:
    Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    Decidenti actuali sustin ca nivelul educational din romania este foarte scazut, de parca au ajuns la putere saptamana trecuta, iar tara are nevoie de “meseriasi” si nu de filozofi, asa o fi, dar ei au vazut dotarile unor scoli profesionale? Sa ajungi un bun mecanic auto cand vezi masina doar intr-o plansa?
    Ce poti spune despre acest ministru al educatiei “colegu neutru” care e mandru de ce se intampla in sistem, in conditiile in care varfurile educationale aplica in proportie de 99% la universitati din alte tari in primul rand pentru ca la noi nu sunt respectati? Din punctul meu de vedere, la esecul examenului de Bacalaureat din anul acesta, si-au adus aportul un cumul de factori.
    1. In primul rand, este vorba de Funeriu si de Guvern. Este imposibil, ca intr-o tara unde ai asemenea legi tampite in invatamant, sa ai si performante. Mai apoi, au dat afara profesori, cu miile, au inchis scoli si au pus in fruntea Ministerului un om fara experienta. Pe baza caror criterii au concediat profesorii? De unde stiu eu sau oricare alt cetatean, ca oamenenii ramasi la catedra sunt cei mai buni? Daca i-au dat afara pe cei dedicati profesiei si au ramas cei nepregatiti corespunzator?
    2. Am o mare intrebare in ceea ce privesc subiectele din anul acesta. Se pare ca subiectele la Bac au fost pentru copii cu performante medii si avansate. Ba mai mult, unora le-au dat aceleasi subiecte ca acelora de la clasele cu predare intensiva. Domnul mininstru si ”suita sa” nu inteleg ca nu avem doar copii care vor sa devina savanti? BAC-ul ar trebuii sa fie diferentiat, in functie de ceea ce vor urma, de specilizarea pe care au facut-o in liceu si mai ales, trebuie sa arate ceea ce au dobandit in anii de curs, ca o sinteza, nu sa-i testeze ca la un concurs.
    3.Nu ma indoiesc, ca o parte din vina, o au si elevii. Au fost copii care nu s-au pregatit suficient si nu au luat in serios acest examen. Mi se pare logic, din moment ce nu mai au repere de urmat. Vad la televizor numai porcarii, persoane inculte promovate ca si in perioada comunista, in functie de banii si conexiunile pe care le au. Cel putin, la varful guvernului, avem oameni de o joasa speta morala si dovedesc o incultura crasa.
    4. Parintii sunt si ei raspunzatori, intr-o oarecare masura, de esecul copiilor lor. Fie nu s-au ocupat suficient de ei, fie nu i-au indrumat cum trebuie, fie nu au putut sa-i ajute din motive independente de vointa lor.
    In concluzie, as spune ca mi-a placut faptul ca nu s-a putut copia si ca am vazut, ca in starea deplorabila in care se afla tara, avem totusi si copii de nota zece. Nu mi-a placut felul cum Funeriu a tratat toata aceasta chestiune. Pentru el, BAC-ul a fost un succes, nu un esec. NU a incercat sa gaseasca cauzele dezastrului si sa incerce sa remedieze ceva. Nu poti privi toti candidatii la BAC prin ochii celor care sunt olimpici. Sunt parinti si copii cu probleme financiare sau de alta natura, care nu si-au putut permite, sa-si trimita copiii la un liceu bun si i-au dus acolo unde s-a nimerit. Daca sunt doar 10 clase obligatorii, sa fie examen la sfarsitul acestui ciclu si unul mai serios, pentru cei ce vor urma 12 clase si mai apoi facultatea. Nu ma indoiesc, iarasi, de faptul ca Funeriu a vrut sa demonstreze ca el si Basescu au dreptate, ca avem un sistem de invatamant idiot care produce tampiti. Subiectele au fost construite sa puna in dificultate candidatii.Nu au fost formulate limpede si concis, sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba.
    PS. Am o singura intrebare pentu dl. Ministru al Educatiei : Nu va este rusine sa faceti ”reforma” in invatamant, dumneavoastra, care nu stiti ca substantivul ”coleg”este de genul masculin(COLÉG, -Ă, colegi, -ge, s. m. şi f. Persoană care învaţă, activează, munceşte împreună cu altele într-un anumit loc, considerată în raport cu acestea. – Din fr. collègue.) si nu este de genul neutru? Si din nou s-a scos chiombila. Ca sa respectam totusi adevarul, de data asta nu s-a mai scos el cu scenarii securiste, ci l-a scos ministru’ fara Bacalaureat, dar cu pretentii de purtator de “pixuri datatoare de premii Nobel”, a lu’ Funeriu cel bata la gramatica. Si l-a scos de doua ori. In primul rand, dupa tot rahatul pe care l-a starnit cand a debitat imbecilitatile cu adresa Federatia Rusa, si alianta Romaniei cu regimul hitlerist, rahat care l-a determinat pe Medvedev , de frica zbanghiului, sa ordone confiscarea clopotelor din bisericile moscovite si sa le transforme in tunuri pentru a se apara impotriva nebunatecului, la momentul cand acesta le va ordona romanilor sa treaca Prutul. A doua oara a fost si mai si. Mai tineti minte cand chiombu, timorat de alaturarea de marele ‘telectual liicean, vrand sa para si el om de spirit, a trantit ditai ghirlanda de muci in fasole, categorisind Scoala Romaneasca drept o fu..elnita (sa-mi fie scuzata expresia) buna doar pentru scos tampiti pe banda rulanta?
    Ei bine, Funeriu cu reforma lui de tot rahatu’, care a dat un procentaj de promovabilitate de sub 50% la examenul de Bacalaureat, i-a confirmat chiorului spusele, mai bine de o suta de mii de tineri ramanand pur si simplu de caruta. Da, da’ nu-i bai! Ii face nea Traian ospatari, mecanici auto, lustragii etc. Ups, nu poate ca si astora li se cere Bacalaureat!
    Oricum, de la cat de prins era in corzi si la cati pumni si suturi in c..r a luat zilele trecute, atat de la presa si opinia publica din tara noastra, dar mai ales de prin strainataturi, chestia cu schimbat subiectul zilei i s-a potrivit ca o manusa si l-a scos din ditai c…atu’.
    Un singur lucru se poate spune cu siguranta, Romania este tara in care daca nu ne ofera Cotroceniul o facatura securista de scandal mediatic care sa ia ochii prostimii de la situatia dezastruoasa in care ne-a bagat chiombu si gasca sa de mafioti, tot se gaseste cineva din apropierea uratului, care sa ne tina cu sufletul la gura, mai ceva decat Apocalipsa in varianta 3D. Poate sa zica oricine orice parerea mea este ca, acesta este nivelul educational al elevilor care acum au dat acest examen de bacalaureat.
    In opiniea mea, vina este impartita:
    1. a societatii, care a promovat ca si “modele” toate “monicile, zavorancele, pamelele, etc” si nu a promovat oamenii care au cultura, inteligenta si bun simt;
    2. a parintilor care nu isi mai educa copiii corespunzator, acestia fiind preocupati doar “de a face bani”;
    3. a elevilor care sunt doar de 3 categorii:
    a) curve;
    b)manelisti;
    c) elevi care inteleg ca pentru a putea face ceva bun cu viata lor, trebuie sa invete carte.
    Spre dezamagirea noastra, a tuturor, ultima categorie este pe cale de disparitie.
    4. politicilor din Romania si a sistemului de invatamant romanesc.Romania, la ora aceasta investe in orice pe lumea asta, mai putin in OAMENI, lucru foarte grav, in opinia mea. Cred, sincer, ca in ritmul acesta, Romania, va deveni o tara de tampiti si retardati. Sa nu credeti cumva ca am 100 de ani si ca nu inteleg “noua generatie”, am 35 de ani, locuiesc la Viena si am ales sa plec din Romania, deoarece, am absolvit Fac. de Drept si Stiinte Administrative, dar…ptr ca in Romania, orice se cumpara, inclusiv examenul de intrare in orice barou….am spus “Ales gute Romania”…. Decembrie 1989 m-a prins in facultate mincind din doua in doua zile si invatind ca o disperata. Situatia de acum este reala, se cunoaste de mult si toata lumea implicata are cite o parte de vina. Sistemul este prost, nu functioneaza, programa e rupta din filmele SF (am vazut o astfel de programa pentru istorie, la o scoala profesionala – daca s-ar fi predat tot ce era acolo, lucru de altfel fizic imposibil, absolventii scolii ar fi iesit direct istorici, ceea ce nu era rau, era insa nepotrivit), avem un lung sir de ministri complet neinteresati de invatamint la fel de tristi si nepotriviti ca si dl Funeriu. Am prieteni profesori – unii dintre ei au renuntat sa profeseze, altii inca se mai incapatineaza. Cita vreme profesorul nu are niciun instrument, nu poate lasa corigenti,nu poate da note mici pt ca vin parintii si fac scandal la scoala – pe vremea mea, veneau parintii la scoala cind luai note proaste si te faceau de ris in fata clasei, nu se dadeau la profesor… – nu pot sa scada nici macar nota la purtare iar in familie nu se mai pune accent pe scoala pentru ca societatea ne arata ce vrea ea (cum sa fim smecheri cu bani nu fraieri cu educatie), astea sint rezultatele. Funeriu nu are niciun “merit” aici, s-a nimerit sa fie pur si simplu. Dinsul probabil nu a stiut cum sa schimbe programele ca ceilalti ministri si atunci a pus camere video ca sa faca si dinsul ceva memorabil. Un lung sir de renuntari si decizii proaste ne-au adus unde de fapt stiam ca sintem – nu in pragul ci sub pragul dezastrului. O tzara fara educatie medie este o tzara slaba.
    Eu nu am mai prins celebrele repartitii, am inceput facultatea inainte de 1989 si am terminat in plina “democratie” dar asta nu ne-a facut sa renuntam, ci dimpotriva, ne-a facut sa invatam si mai abitir, stiind ca de acum incolo numai de noi depinde sa avem un loc de munca si sa fim buni in meseria noastra – sau cel putin, asa am crezut noi ca va fi.
    As vrea un ministru al educatiei care sa redea tarii si copiilor ei demnitatea de a fi elev, profesor, student…
    As vrea un ministru al educatiei care sa iubeasca educatia si sa o reinvie, incepind de la gradinita pina la nivel academic
    As vrea un ministru al invatamintului care sa sprijine talentele romanesti
    As vrea un ministru al educatiei care sa…….. as vrea un ministru al educatiei care sa fie chiar ministru al educatiei, nu un trist si nepotrivit arivist politic. Isi pune cineva problema, in tara asta, ca de ani de zile, acesti copii NU STIU sa invete ? Toata lumea se preocupa de CE se invata la clasa ( este buna sau programa sau varianta de manual); ,CUM se preda (eventual in conformitate cu procentul ramas din salariu la plata);UNDE este scoala (in centru sau la periferie); CAND se preda si cand se fac temele. Dar despre CUM ??????? Elevii si studentii nostrii nu stiu sa invete, nu au METODA ! Si nici nu sunt motivati sa o faca, nu sunt orientati nici macar in anii de decizie (clasa a VIII-a si a XII-a).
    Avem o armata de psihologi – mai mult sau mai putin pregatiti, criticati sau nu ca au absolvit “la stat” sau “la parti”. DE CE nu sunt lasati sa-si faca treaba in invatamant – inca de la nivel de prescolaritate? Exceland sau nu, dar tot vor face un lucru bun in materie de orientare si de motivare a copiilor. Daca ei someaza si generatii intregi de absolventi de Psihologie muncesc ca secretare in tara sau menajere in strainatate, este mai bine? Castigam mai mult ca popor? Lupta dvs.(si a multor colegi ai dvs.) impotriva portocaliilor implicit pentru o Romanie democratica imi (mai) da sperante, ca “ nu mor caiii cand vor cainii. Va rog sa abordati in emisiunea d-nei Dana Grecu sau in emisiunea dvs duminicala , ca si propunere, problema punerii in discutie publica a necesitatii scoaterii inafara legii a PDL-ului cu interzicerea unor drepturi acelora care au condus nemijlocit faradelegile la care sau dedat indivizi ai acestui partid. Motive garla:
    1.genocid
    2 subminarea si subordonarea institutiilor statului
    3. legiferari declarate neconstitutionale (deci cu intentia vadita de legiferare a ceva neconstitutional)
    4. incalcarea legilor
    5. anularea “in masa” a altora (vezi comasarea alegerilor).
    Etc…etc
    Parerea mea este ca (a)cei ce atenteaza la democratie, trebuie sa plateasca. Trebuie eliminat cancerul acesta care face atit de mult rau tarii cat si democratiei.
    Daca pentru un accident banal se plateste cu puscaria cred ca ce ni se intimpla e un sir neintrerupt de accidente .Si nu numai din prostie ci si cu intentie. Deci cu circumstante agravante.
    Cat despre USL,acesta merge cu frina trasa si-i mare pacat. Are si oameni de calitate dar si “franari santajabili”, sau cu metehne portocalii. Si-si mai da si cu stangu’n dreptu (cum corect ati semnalat inclusiv in emisiunea dvs. din 13nov.-scoasa o vreme, de neinteles, din arhiva, de parca v-ati fi dezis de pozitia din acea emisiune). Este , cum ati accentuat cu “insistenta”, mai intai, vorba de “cuvant” si dupa aceea de un asa zis “cec in alb”. Totusi imi suna o intrebare de ceva vreme in cap. De ce nu s-au dezis de fostul nr. 2 in stat fata de alocutiunea(remarcabila) a acestuia in Parlamentul Romaniei ocazionata de prezenta si cuvantul Regelui M ihai I?!. Sau nu era pozitia “partidului”(n-a avut mandat de la ponta) si de la asta i se trage……?!

Leave a Reply