România a cerut activarea mecanismului de protecție civilă pentru imunoglobulină. Asta înseamnă că în calitate de țară membră a UE și a NATO, România cere sprijinul partenerilor și aliaților europeni pentru procurarea acestui medicament esențial pentru viața a mii și mii de bonavi.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a venit cu noi precizări în emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.
 „Lipsa imunoglobulinei de pe piață și faptul că pacienții noștri au rămas fără medicament. Am făcut toate eforturile necesare pentru a rezolva această problemă. Statul român a suspendat claw-back-ul pentru acest produs pentru o perioadă de doi ani și totuși nu s-a întâmplat nimic, pe 6 februarie am anunțat că vom apela și la acest mecanism. Pentru martie nu se preconizeaz să intre nicio fiolă, iar în aprilie am ceva promisiuni. Prin urmare l-am informat pe primul munistru și am primit acceptul să declanșăm această procedură. Această procedură este o alertă la nivel european, prin care se solicită medicamentul pentru România”, a declarat ministrul, citat de flux24.ro

15 COMMENTS

 1. Radu Tudor in emisiune: romanii nu sunt interesati de coruptie, deci DNA sa dispara.
  UE e interesata de coruptia din Romania si conditioneaza fondurile europene.
  Furtul e interzis in lumea civilizata.

   • Aici ai dreptate. Nasol pt mine daca mai stau in tara daca nu ar mai fi DNA. Hotii PSD de unde ar mai fura daca nu ar mai fi fonduri ue ?!

  • Coldea a vrut sa mearga la Comisia SRI si iata ca Comisia nu-l primeste…De ce oare? Poate pentru ca ar fi declarat la comisie ca Dragnea i-a taiat porcul si ii oferea sorici si tuica fiarta? Cum ar suna asta in lumina congresului PSD unde Dragnea face pe luptatorul anti securisti??? Codrin Stefanescu a pus bine problema: Ce facea Dragnea la taiatul porcului si la chermezele SRI?

  • Ai o problema grava, te uiti la tv si nu intelegi nimic.
   In legatura cu subiectul propus e foarte ciudat cum Romania ramane fara medicamente uzuale. Ma uit in jur si peste tot vad numai farmacii.

 2. Este exact ce a spus raposatul, suntem la mana strainilor, fie ca ne place fie ca nu, din pacate noi nu mai suntem condusi de romani ci din afara treziti-va……….

 3. Spre deosebire de perioada Banicioiu, cand ministrul a omorat oameni in cunostinta de cauza, acum cauta ajutor extern.
  De mai bine de un an Dragnea era multumit de ministrul sanatatii, dar Radu Tudor nu are niciodata o nemultumire fata de adevatul om care conduce Romania, adica Dragnea. Se doreste Partidul Unic pe Viata PSD.

  • Le bate Dragnea microfonul iar daca au curaj sa spune ca el e de vina, de prostia aia cu “ieftinirea medicamentelor” pana au ajuns de negasit !

 4. Cel care a avut curajul să spună adevărul este Raed Arafat. Este un șantaj ordinar al importatorilor la adresa ministerului sănătății. Merităm cu prisosință ceea ce ni se întâmplă! Culegem roadele sclaviei voluntare pe care am îmbrățișat-o cu atâta ușurință!
  Tocmai ce m-am întors din Polonia. Polonezii sunt la mii de ani lumină depărtare. Chiar dacă și ei sunt divizați, au și ei Macoveii lor pe la Bruxelles, nu se mai lasă călcați în picioare! Și sunt foarte hotărâți!

  • Polonezii au fost si sunt un popor mandru iar, pentru asta au platit cu mult sange de-a lungul vremii de la conducatori pana la simplul cetatean. Pentru acest fapt merita tot respectul.

 5. Deci acum cerem sprijin european. Pai nu ies plesoianu, Tariceanu și alții ca ei sa spună ca nu avem nevoie de imuglobina lui Soros?

 6. In romania sunt stocuri doar de prostie si banditism. Daca incepeti si o intrebati pe dancila si alti bagatori de seama guvernamentali despre stocuri o sa aflati ca acestea nu exista sau va spun cifre din planuri nu vazute de ei. daea o sa va vb despre stocurile din recolta viitoare despre alimentele care sunt pe tiruri, sanatate despre socurile din farmacii sau de pe listele ce urmeaza a fi contractate,-transporturi despre stocuri de sare aflate in mina si benzina motorina care urmeaza sa se extraga……….. isarescu despre stocurile de valuta si metale pretioase aflate pe teritorii straine sau in buzunarele hotomanilor comunisti de dupa 1989. Planurile de aparare au stocuri insuficiente sau doar pe hartie. Daca mergeti pe teren o sa vedeti stocuri doar in camarile taranilor si alea ascunse sa nu dea ministra patrunjel sau vosganian sa le impoziteze. Nu se realizeaza dimensiunea dezastrului in care am ajuns condusi de acesti banditi.

Leave a Reply