Home Articole Alerta la Est : Cade o noua cortina de fier pe Prut?

Alerta la Est : Cade o noua cortina de fier pe Prut?

4151
2

Dupa invadarea estului Ucrainei si anexarea Crimeei, agentii Moscovei vor sa ingenuncheze (din nou) si Basarabia (Republica Moldova). Situatia devine dramatica la Chisinau, acolo unde fortele pro-romanesti sunt din nou asaltate din toate partile de agentii Rusiei : partide, politicieni, miliardari – toti finantati de noul KGB. Va cadea o noua cortina de fier pe Prut?

===========

Liderii moldoveni pro-ruși Igor Dodon și Renato Usatîi au dat startul așa-numitului “plan B”, cerându-le susținătorilor lor să ocupe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, astfel că multe dintre cele circa 300 de corturi care erau amplasate până acum pe trotuare au fost mutate pe carosabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează sâmbătă Unimedia, care adaugă că cei doi amenință acum cu paralizarea drumurilor naționale.

Potrivit sursei citate, Igor Dodon, liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), a scris în rusă pe pagina sa de Facebook că “acesta este doar începutul. Mai departe și mai mult”. Potrivit PSRM, acest așa-numit plan B a fost realizat după ce președintele Nicolae Timofti a refuzat să-și dea demisia după ultimatumul lansat de proruși.

Totodată, Igor Dodon și controversatul om de afaceri Renato Usatîi, lider al formațiunii “Partidul Nostru”, au anunțat că ar putea bloca unele drumuri naționale dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite. De asemenea, cei doi au anunțat într-o conferință de presă comună că anumite străzi din Chișinău ar putea fi blocate de corturi nu doar în zilele de weekend.

“Noi am închis bulevardul central pentru două zile. Acesta este abia începutul planului B. Dacă nu va fi nicio reacție, adică demiterea președintelui, atunci ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută se va repeta, doar că în zilele de lucru’, a declarat Renato Usatîi.

O alta cerință este convocarea pentru duminică, 4 octombrie, a unei ședințe extraordinare a Parlamentului “pentru a pune în discuție cerințele poporului”. “Mâine (duminică), cei 24 de membri ai fracțiunii socialiștilor, la ora 11.00, se vor afla în clădirea Parlamentului. Îi îndemnăm pe deputații independenți să se alăture. Încă mai avem posibilitatea de a soluționa problema fără destabilizarea situației sociale din Moldova’, a spus Igor Dodon, potrivit IPN.

2 COMMENTS

  1. Parcă pe 2 octombrie după amurg am scris”dacă se întîmplă ceva în V, S-V, S, S-E, intervine cineva?(era vorba de seara de 2 octombrie sau 48 de ore). Ce să vezi: tocmai se adeveresc scrisele mele prin ceea ce se întîmplă în est(în vest sau sud încă nu a spus nimeni nimic=totul e bine ascuns)!
    Cortină sau zid? Căderea puterii sau anexarea? Am convingerea că românul e isteţi încît trage concluziile deîndată: nimic nu se mai poate opri/totul sau nimic şi pas cu pas se întîmplă toate! Intenţiile duplicitare verbale şi faptice sînt departe de realitatea zilnică.

  2. Intrebarea e daca numita cortina de fier a cazut, cu adevarat, sau doar s-a mutat “mai la Est” dupa anul fatal ’89?

Leave a Reply