Home Articole Dusa : “O minoritate trebuie sa respecta Constitutia”

Dusa : “O minoritate trebuie sa respecta Constitutia”

2700
7
  • Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea reprezentanţilor românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, că o minoritate trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării în care trăieşte, iar disputele referitoare la autonomia teritorială ”nu îşi au locul”.

7 COMMENTS

  1. Asta numai daca autoritatile nu sunt tradatori de neam lasi si cu suflet de sluga, si le impun asta! Altfel, toate zdrentele isi fac de cap.

  2. Intaresc si eu spunand ca doar daca autoritatile sunt ferme nu se lasa intimidate si impun litera legii. Problema romanilor din HarCov si nu numai trebuie sa constituie o problema de stat iar, masurile ar trebui sa fie in consecinta.

  3. De aceea se si cere autonomia, ca sa se respecte, din Constitutia tarii gazda, doar articolele favorabile libertatii de expresie, pastrarea identitatii culturale, etc. adica, drepturile, nu si indatoririle ce decurg din convietuire. Dl ministru Dusa a readus pe tapet problema indatoririlor cu autoritatea fireasca pe care i-o confera functia de ministru al armatei, cea care-si face, fara echivoc, datoria catre tara, deci in egala masura fatza de majoritate si fatza de minoritati. insa implicarea, chiar si simbolica, a armatei, intr-un conflict privitor la respectarea legii (fundamentale) provoaca intotdeauna neliniste. In Canada, de exemplu, unde problema autohtonilor (minoritari astazi) renaste ciclic (oridecateori capitalul mai inhata cate o rezervatie pentru proiecte industriale) batalia se duce in instanta, intre sistemul judiciar “alb”/modern si cel “indian”/ arhaic, politia ocupandu-se efectiv de orice forma de tulburare a ordinii publice/revolta, armata neamestecandu-se nici macar aluziv in conflict. Desigur, problematica e diferita, avand in vedere ca autohtonii lupta sa-si pastreze autonomia deja asigurata prin diversele antante cu statul (o federatie) in fata invaziei capitalului privat, tolerata de guvernele in functie si deci lupta are legitimitate din start. Esential este insa faptul ca teatrul confruntarilor este instanta de la care toate partile asteapta solutia. In Romania, instanta nu pare sa fie luata in seama ca teatru de operatiuni, ceea ce e normal avand in vedere derapajele sinistre de care da dovada in ultima vreme, cel mai sinistru fiind evenimentul privitor la “erata” care a viciat institutia referendum-ului (2012). Deci, multumim dlui ministru Dusa, si speram sa nu trebuiasca sa mai fiti deranjat, dvs si institutia armatei, cand Curtea Suprema si cea Constitutionala isi vor face cu adevarat datoria.

  4. “O minoritate trebuie sa respecta Constitutia”.

    Corect, oamenii cinstiti/integri (deci minoritatea) trebuie sa respecte constitutia, restul, voi majoritatea, cei precum oprescu, hrebenciuc, vanghele… fac ce vor.

Leave a Reply