L-am rugat pe Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, sa scrie cateva ganduri despre bilantul turistic 2015 si sa faca o predictie pe 2016. Iata ce spune Alin :

Qvo Vadis turismul romanesc?

Am avut un 2015 plin de peripetii.

Am avut o nebunie cu Grecia,care intra ,teoretic ,in faliment,si careia i se cinta prohodul, prevestindu-se numai drame – ca nu exista de mincare in hoteluri, ca nu exista cash in bancomate, ca nu exista suficienta benzina la pompe… Patronatele s-au mobilizat, am trimis ziaristi sa vada realitatea, am aplanat..am trecut..
Apoi au inceput atentatele… la Paris, in Tunisia, in Turcia, in Paris, din nou in Egipt…

Ba,mai mult, turcii au bombardat un avion rusesc… intr- un exces de zel… si pilotii cad in… Siria…

Europa nu mai merge in tari arabe, Tunisia si Egipt avand cel mai mult de suferit…

Mai mult, Tarul Putin interzice rusilor sa mai mearga in Turcia in 2016!

In 2015 a mers foarte bine Litoralul, atat romanesc cat si bulgaresc!

Ce se va intimpla in 2016, dupa un inceput de an cu citeva atentate deja?

Sper sa nu fie probleme in Antalya, unde merg 100.000 de romani.

Acolo toate cluburile sunt pazite, nu poti intra oricum.
Sunt convins ca vigilenta va spori.

In tarile arabe, in general, nu vor fi foarte multi turisti.

Antalya, pe de alta parte, daca nu vor mai veni rusii si vest europenii, va avea tarife foarte mici pentru romani… asta va fi, chiar daca motivul nu este unul placut…

Vor fi multi turisti in Grecia. Si din Rusia si din Europa si din Romania…

Litoralul romanesc va fi arhiplin!

Sa aveti vacante frumoase!

5 COMMENTS

  1. Din pacate litoralul romanesc este intr-un jeg de nedescris. Primariile nu fac macar minimul de bun simt: sa puna macar gazon, sa tunda iarba, sau sa puna o floare. Am fost la Eforie Nord anul trecut. Nu ma mai duc. Nu merita sa dau atatia bani pe cazare si mancare, ca sa ma enervez cand vad atata mizerie.

  2. Este bine! Dacă avem informaţia asta în ianuarie, există suficient timp pentru reparaţii şi amenajări. La începutul sezonului, staţiunile de pe litoralul nostru vor arăta la fel ca acelea din Grecia şi Turcia, iar turiştii mulţumiţi vor veni în România şi în 2017!

  3. Profesionistul in ale turismului dl. Burcea ne-a trasat foarte discret treseele turistice de urmat in anul 2016. Daca hotelierii si tot ce misca in jurul acestora isi vor schimba putin mentalitatea, litoralul romanesc va avea un an 2016 excelent daca nu lumea va veni de nevoie si va pleca cu un gust amar noroc ca Marea Neagra nu musca, e doar cateodata neagra de suparare.

Leave a Reply