Alina Gorghiu, copresedinte PNL, face o sugestie clara premierului Dacian Ciolos :

“Eu și Vasile Blaga avem niște obiective foarte clare: câștigarea alegerilor locale, alegerile locale sunt definitorii pentru alegerile parlamentare. Odată alegerile locale câștigate, alegerile generale îți conferă premisa de a coagula o majoritate care să propună prim ministrul. Noi avem un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu, nu vă ascund că suntem deschiși către orice infuzie de capital tehnocrat dacă performează în cabinetul Cioloș, este un foarte clar “dacă”, domnul Cioloș are oricând deschisă ușa în Partidul Național Liberal dacă va dori să devină membru al acestui partid, înțeleg că opțiunea domniei sale este rămână tehnocrat și să nu se implice în viața politică. Dar știți cum e, viața e lungă și până la sfârșitul anului sunt multe lucruri care se pot întâmpla“, a spus Gorghiu citata de Agerpres.

Liderul PNL a mai spus că după alegerile generale liberalii doresc un guvern politic.

“Cert este că ne dorim un guvern politic, un guvern tehnocrat este ceva care poate fi aplicat în România doar pe scurtă durată și ca o situație tranzitorie. Am fost de acord cu toții să mizăm pe acest guvern tehnic până la sfârșitul anului, dar democrația înseamnă asumare politică și răspundere politică“, a completat Gorghiu.

11 COMMENTS

 1. Întreb doar:
  – pentru ce mai încasaţi voi politicienii venituri dacă guvernul e tehno, doar pentru interviuri sau emisiuni tv ca invitaţi şi vă daţi cu părerea pe post de jurnalist sau părerolog?
  Aşa serviciu mi-aş dori şi oricine, mai ales că banii sunt de pomană chiar fără să prestezi la locul de muncă nicio oră pe zi şi poţi chiuli sau hiberna!
  🙂 şi de ce a ajuns românica, ţara tuturor hoţilor şi nemernicilor!
  România! Patria nimănui!

 2. ce perceptie gresita. ciolos e socialist adevarat, are in cap agricultura, descentralizarea, ruralul etc. eventual intra intr-un partid socialist, dar nu cred ca psd. psd-ul e comunist – bolsevic.

  • PSD-ul e condus direct de Lenin iar Stalin da ordine personal dupa ce se consulta si cu Castro si cu Kim ir Sen. Stim asta unori chiar Napoleon intervine acum du-te si fa-ti plimbarea si mai citeste din istoria ta imaginara catev apagini.

   Ma intreb de unde vine PDL-ul ascuns in PNL? Pai nu e PDL-ul cel care era PD? Si care s-a desprins din PSD pe vremea cand era PDSR?
   Iar basescu este luptatorul anti-communist trimis de Elena Ceausescu la Anvers sa lupte acolo impotriva bolsevicilor. Si notele lui informative nu erau la securitatea comunista ci la rezistenta anti-comunista din munti. Dar A3 a deformat tot si ne-a spalat pe creier.

   • daca ai vrut sa fii ironic nu ti-a iesit. esti foarte aproape cu ideea ca este un partid bun pentru un kim ir sen, sau un lenin.

 3. Probabil ca dl. Ciolos va fi atent la cele declarate de d-na Gorghiu. De fapt este vizibila implicarea in politica a acestui guvern.

 4. Ha, ha, ha deci PNL are prim ministru desemnat pe Predoiu, ha, ha.
  Pai si il tin la pastrare intre timp il invita pe actualul prim ministru tehnocrat acoperit sa intre in PNL. Si dupa ce intra Ciolos in PNL il dau jos de la conducerea guvernului si-l pun pe Predoiu ???

 5. Parlamentarii se “fac ca muncesc” si sunt platiti gras , iar tehnocratii au venit “doar ” pentru un an , ca nu pot “lipsi” mai mult de la Bruxelles , unde incaseaza mult mai mult decat aici …
  Asa ca PNL nu are pe nimeni “in frunte” dupa alegerile prezidentiate din Noiembrie 2014 , iar Ciolos nu cred ca va “musca” momeala de aici si sa lase huzurul de la Bruxelles ….

Leave a Reply