“Trebuie să înţeleagă şi LCK însă că epoca în care cu cît mai mulţi miniştri erau inculpaţi, cu atît mai mare gloria, a trecut. 

Anticorupţia trebuie depolitizată pe cît se poate, nu e vorba de a ocoli miniştri, dar nici a-i face ţinte predilecte. Iar înainte de a trimite în judecată pe opozanţi politici care sunt numărul 1, 2 sau 3 e bine să ai un caz solid, nu să trimiţi ca să dai arme politice, cum par unele dosare ale lui Ponta (spălare de bani???), Dragnea şi Tăriceanu.

Altfel riscurile sunt mai mari decît cîştigurile. Între altele, nu aveam destabilizarea de azi dacă, aşa cum era normal, Dragnea, ca şef de partid, putea fi prim ministru.

O dădea în bară şi pierdea alegerile data viitoare, asta e calea politică şi democratică, nu prin fault că a scos lumea din casă la referendum, cînd la votanţii EBEI transferaţi de la PDL nu a fost deranjat nimeni”. (Alina Mungiu Pippidi, editorial adevarul.ro)

27 COMMENTS

 1. Vezi bre, nea Radule, asta e problema cu americanii, ca atunci cand o frigi si prea si foarte pro-american tu de fapt nu mai esti stapan in tara ta si iti impune stapanirea ce si cum sa faci. Iti pune cativa vatafi din astia care le execute ordinele si sa le rezolve problemele lor pe-aici, si tu in tara ta nu mai poti sa faci nimic, pentru ca tu nu mai conduci in tara ta, te conduc americanii.

  Romania apartine strainilor care detin capitalul romanesc aproape in totalitate si care in consecinta au dreptul sa isi aleaga si sa isi puna administratorii pe care ii vor ei.

  Vrajeala din DNA este ca o lupta a servitorilor in vestiarul slugilor din casa boierului.

  P.S. Atata timp cat Kovesi a executat si a facut exact si fix ce i-au ordonat americanii, pe Kovesi n-are cine sa o dea jos din scaun. Ea poate fi data jos numai de cei care au numit-o in functie si aceia nu sunt romani, nu sunt de la noi din tara pentru ca Romania nu mai apartine romanilor, ci celor care detin capitalul si aceia nu sunt romani. Frectia asta cu coruptia/anticoruptia deja e expirata, mai incercati si voi sa stoarceti rating si din altceva, eventual monden gen emisiunile lui Dan Cacaos. Restul e cancan.

  Respekt deosebit

  P.P.S. Mircea Badea cand isi ia revansa cu motoretciclistul ala chel? Sau Mircy a lasat-o asa, cum ca si-a luat dauna in singurul lui meci pe care l-a avut in toata cariera lui de mare super-fighter? Haus. Mai bine baga si el un razboi mondial, ne mai amuzam si noi, nu de alta… Sal

 2. Si…care-i lovitura decisiva??? Ca unele dosare “par” a fi arme politice? Fara suparare, ce a fost DNA-ul sub conducerea lui Morar? Eu sper ca inlocuirea lui Kovesi sa nu fie o rafuiala si in locul ei sa fie numit vreun Iordache

  • Iordache este un om corect in comparatie cu persoana imorala ce a demonstrat din plin ca este Kiovesi.

  • Eu propun sa-în schimbe numele în Dictatura Națională Absolută …Nu de alta, dar să fie pe măsura Barosanei …denumirea actuala nu are nici o legătură acțiunile lui BigCur.

   • Eu propun sa o desfiinteze de tot! Ce s-ar bucura dragnea, tariceanu , basescu, elena udrea, pinalti, ponta ,sova, bercea mondialu, etc toti astia cu dosare facute si masluite ca doar ei si-au facut averile din salariile de 2000 ron pe luna cat are un bugetar normal. Ma prosti sunteti!

    • “Preaînțeleptule”, BigCur le-a făcut mai întâi dosare și apoi a căutat/inventat fapte, tocmai pentru a-i scoate pe tușă pe cei incomozi sistemului. BigCur acționează în afara cadrului constituțional, dar #suntprost nu are cum să înțeleagă pentru ca e analfabet şi leneș, pe deasupra, ca să gândească cu propriul creier…Pentru voi, BigCur reprezintă absolutul…Ea este micul vostru univers care vă motivează să existați.

 3. In loc sa vorbim despre faptul ca parlamentarii primesc de la 1 iulie cu aproximativ 7000 de lei mai mult in locul promiselor mariri pt profesori si medici carora li s-au amanat pt 2018, vorbim despre vrajeala asta cu Tulus !

  • Lumea civilizata din Romania nu sustine stalinistii ca kiovesi si alti tortionari aflati in lucrari dubioase contra intereselor romanilor,asa cum erau securistii pe vremea ocupatiei sovietice. Asa ca LA NEREVEDERE.

   • Bați câmpii, stimabile , în modul cel mai grosolan posibil. Lumea civilizată nu vrea să-i fie ciordite taxele și impozitele de către anumiți inși tupilați în ,,partide politice”. Pricepi ori ba? Iar interesele românilor nu este linsul în c..r al celor susnumiți, ba din contră , să fie pedepsiți în modul cel mai exemplar posibil. Pe urmă , unde vezi d-ta staliniști , nu cumva în răgălia de coaliție sau cum s-o fi numind marafetul ce ați ales în decembrie trecut?

  • Corect,decisiv este ca kiovesi sa zboare din Bucuresti ca o ratza calatoare,iar dupa ea cu toti politrucii ce o protejeaza,inclusiv ratoiu cu geaca rosie.

 4. Marea doamna analista politico-civico-morala berlineza, acu 3-4 luni:
  “Sunt contra demiterii lui Kovesi, sau demisie…”
  http://adevarul.ro/news/politica/alina-mungiu-pippidi-revocarea-kovesi-e-idee-proasta-1_58cf650b5ab6550cb87fffb1/index.html
  Daca cineva se gindea ca notiunile de “pirueta” si “Mungiu-Pippidi” sunt ireconciliabile, iata, s-a inselat…

  Coroborat cu zicerile din oficiosul DW, mesajul distinsei se poate traduce prin “ba, gata cu anticoruptia la virf, acum am ajuns noi la butoane, e si rindul nostru acum, las-o mai moale ca nu mai e la moda cum ai facut cu ailalti, cei pe care vroiam noi sa-i inlocuim!”

 5. Domnule Radu Tudor, ne mai spuneti cum e afectat omul normal de lupta anticoruptiei cu kovesi ?
  Adica sta romanul si e revoltat cum e prins pe nedrept un primar, un senator, un demnitar , dupa ce a fost furat toata viata de ei ? Pentru ca primarul nu avea de facut altceva in viata asta decat sa ajute oamenii, concetatenii lui sa prospere , sa le fie bine si au venit brutalii de la dna sa-i ridice.
  As crede ca e revoltat ca se recupereaza foarte putin din pagube.Asa stiam.
  Mai sunt o parte dintre cetateni corupti de televiziuni, dar aia sunt care nu s-ar spala pe dinti si nu si-ar aduce baia in casa nici daca le dai 100000 de euro.

   • las’ ca la voi orice greseala e abuz. Si vorbiti de DNA de parca numa’ abuzuri s-ar face acolo, utati in mod suspect sa spuneti, macar din cand in cand, ca totusi DNA are o rata de condamnari de peste 90%. Sau asta nu e de luat in considerare atunci cand judecam activitatea DNA? Cum ramane cu echidistanta si prezentarea obiectiva a faptelor? Minciuna prin omisiune tot minciuna este, si cand e facuta in mod constant devine propaganda.

   • Lupta impotriva abuzurilor implica modificarea unor legi, nu a unei persoane. Trebuie sa se ocupe parlamentul de asta. Nu v-am auzit luptand pentru recuperarea hotiilor si anepotismelor.

     • Atunci de ce un parlamentar ca Liviu Plesoianu protesteaza impotriva unei persoane ? Parlamentul stiam ca face legi.
      La voi aud mereu de kovesi si cum afecteaza capitalul romanesc. Este fals, capitalul romanescu nu depinde de dna.

 6. Nu sunt un mare fan Alina Mungiu Pippidi insa, toate spusele domniei sale sunt punct ochit, punct lovit, odservatii mai mult decat pertinente.

 7. dosarul lui Dragnea arma politica? Care?
  Primul? Ala confirmat de judecator si terminat cu condamnare? Sau judecatorii sunt buni doar cand dau achitari (si eventual condamnari pentru basisti, dusmanii antenei 3, desi in ultimul timp nici de asta nu mai esti sigur cand vezi cum iau cu valoare de adevar orice atac la justitie al Elenei Udrea).

  Sau al doilea care e pe rol dar in care o droaie de inculpati deja au recunoscut ca au furat bani de la stat? (plata salarilor la stat unora care nu lucrau la stat e furt in cazul in care are cineva dubii. Poate ca juridic se incadreaza la alt articol in codul penal, dar tot un furt din buzunarul nostru al tuturor e pana la urma).

 8. Alina Mungiu Pippidi nu s-a “sucit”, sau mai bine zis, nu s-a întors împotriva abuzurilor marca LCK alaltăieri, ci in momentul precis in care “corupția ucide”a încercat pt prima oară sa scoată lumea in strada împotriva CCR ( “securiști din toate părțile, opriți-va” pe Romaniacurata) la instigația combinata Koveși-Macovei. Ca mulți intelectuali formatori de opinie, specialiști in politica s.a.m.d. Alina (o veche prietena, de altfel) se vede ea însăși confruntată pe deoparte, cu lipsa de scrupule a foștilor săi “discipoli”(vezi USR) deveniți politicieni activi, pe de alta, cu propriile iluzii față de conceptul de corupție si de metodele combaterii eficiente a corupției, mai pe scurt, se vede confruntată cu diferenta majora dintre unde dai si unde crapă in materie de lupta anti-corupție de la noi. Si cum Alina, spre deosebire de Liiceanu, de exemplu, nu e nici “încremenită” in propriul proiect, nici, asemenea unui Gotiu, nu suferă de prostie (agravata de clisee înghițite la breakfast la Bruxelles) nu-i e prea greu sa recunoască unde-a greșit, punându-si încrederea in capacitatea proștilor si-a lichelelor, adică, de a materializa ideea anti-corupției. In plus, sa nu uităm domeniul de cercetare al Alinei, cel inițial, in care si-a dat doctoratul, anume psihologia maselor–tot articolul “împotriva” LCK se bazează pe ideea ca psihologia publicului românesc s-a “sucit”, ca epoca “decapitarilor” de înalți demnitari a apus si ca oameni ca LCK, care s-au ridicat pe valul urii populare împotriva bogatilor si puternicilor zilei, nu mai au ce cauta la “butoanele” ghilotinei, ba chiar nici ghilotina nu mai are ce cauta in peisajul “reformator”. Daca vrem, articolul Alinei e un ultim gest de sprijin acordat “Fecioarei morale a nației”(Iertare, nu știu cine-a poreclit-o pe K in felul asta) in sensul c-o avertizează pe respectiva “fecioara” ca publicul s-a plictisit de sânge de politician si vrea alt tip de spectacol, alta piesa, in care LCK nu poate sa joace rolul principal fiindcă n-are cu ce, nici talent, nici minte, nici vreo alta calitate care s-o apere de roșiile si cartofii stricați aruncați de la galerie peste actorii prosti. E un soi de adio de la propriile iluzii, o revenire la rațiune (Alina practică religia Rațiunii cu toate înfloriturile sec XVIII) a carei scânteie s-a produs la momentul marii imbecilități, susținută de manipulatorii “străzii”, cum ca statul de drept e periclitat de existența CCR. Desigur, “Fecioara” fiind de-o prostie remarcabilă si “cavalerii” ei așijderea, daca nu si mai prosti (vezi Lăzărică Ochelari de soare) sprijinul Alinei va fi ignorat pe moment si valorificat, eventual, intr-o noua opera a autoarei dedicată, desigur, psihologiei de masa in epoca post-Basescu?
  PS. Asteptam profitorii, adică pe “intelectualii” care se vor “suci” față de Koveși Atribuindu-si ideile expuse de Alina in articolul citat. N-ar fi primul caz de plagiat exhaustiv (furtul de idei, nu doar de text tot plagiat este deși foarte greu de probat chiar in lumea civilizata) si-ar da si ceva luciu obișnuitelor trădări din “lumea justiției”(nici o legătura cu Luju.ro, Doamne feri’). Si venind vorba de plagiat: disciplina ar putea fi introdusă in programa Academiei de Intelligence Romane iar KOVEȘI numita șefa de catedra la departamentul Etica universitară al respectivei academii! Ca oricât ar fi ea de eroina de success story (apud Chirieac) pt Dept de Stat su de Justice american, pot sa va garantez ca nici un departament “academic” din Nord-America n-o mai angajează pe LCK profesor, nici măcar Quantico (academia FBI), rezon pt care se si zbate amărâta sa rămână cu posteriorul de fosta sportiva pe jilțul de la DNA.

Leave a Reply