Alina Mungiu-Pippidi, unul din cei mai importanti ideologi ai schimbarilor ce au loc azi in Romania publica un comentariu in care se refera intr-un mod ciudat la Antena 3. Editorialul din Adevarul se intituleaza “La ce a servit revolutia populara?”.

Iata pasajul Alinei Mungiu despre Antena 3 :

“Anul câştigat cu guvernul tehnocratic poate fi pierdut dacă la finele lui nu se reuşeşte traducerea unui mandat popular real pentru o formaţiune politică reprezentativă care să facă toate acestea, sau măcar să le termine. Nu e vorba de figuri noi individuale, avem destule în societatea civilă, deşi dacă mai fac multe emisiuni la Antena 3 mă tem pentru ei. E vorba de o asociere solidă, separată de planurile de salvat ţara făcute prin laboratoarele serviciilor, una care să prevină iarăşi formarea unui FSN de sus în jos. Soluţiile pentru noi sunt ca pentru o societate care nu există şi e mereu pe respiraţie artificială de la ambasadori, UE, FMI şi Departamentul de stat. Ne trebuie o mişcare de jos în sus, şi e cu atât mai greu cu cât în afara partidului cu trei membri, care va avea pobabil trei sute de votanţi, mari reforme electorale nu vom avea. Ca atare, deciziile nu doar că sunt deja luate pentru popor şi în numele poporului, şi aşa va rămâne dacă peste un an tot nu va exista capacitatea de asociere politică în societatea asta.”

Intrebarile mele pentru ganditorul si planificatorul Alina Mungiu-Pippidi ar fi urmatoarele :

1.Daca va temeti pentru cei ce fac emisiuni la Antena 3, inseamna ca exista o lista neagra?

2. In ce consta concret ideea de temere?

 

 

 

74 COMMENTS

 1. radule, nu cred ca se referea la temerea pentru un angajat de la a3.
  SE REFEREA LA FAPTUL CA A3, CA SI TELEVIZIUNE CU AUDIENTA MARE, POATE JUCA POLITIC , POATE INFLUENTA SI ATACA ANUMITE PERSOANE, ASA CUM SE INTAMPLA ACUM CU CIOLOS DE UNII DINTRE ANGAJATII A3.
  televiziunile pot sa distruga niste proiecte politice sanatoase.

    • Ba, vezi ma ca in limba romana se zice corect “ca televiziune”, nu “ca si televiziune”. Invata mai bine sa te exprimi corect in limba romana mai intai si abia dupa aceea apuca-te sa emiti rationamente.

     • Ce ai facu tu,mai Glumetzule, “mai important”? Ai… rationat? Bai,esti cu capu’? Ce te-a apucat?

     • “”A fost o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”
      Senatorul Ioan Ghişe ne-a trimis la redacţie o documentaţie teribilă, despre care spune că ar fi „DESFĂŞURĂTORUL PROTESTELOR”, pe care am publicat-o mai devreme. Ghişe nu contestă că mulţi dintre protestatari au venit din bună credinţă la manifestaţii, însă crede că totul a fost regizat de specialişti în arta manipulării, care au urmărit anumite interese politice evidente.
      Ioan Ghişe spune că „aceste proteste au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, dejucată de demisia lui Victor Ponta”! Conform declaraţiei sale, a încercat să deschidă acest subiect la o televiziune, însă moderatoarea l-a împiedicat într-un mod agresiv pe care nu şi-l poate explica. Atunci a decis să ne pună la îndemînă întreaga documentaţie. Înainte de a o publica, l-am rugat să ne acorde acest interviu pentru a-şi motiva susţinerile absolut spectaculoase.

      Rep.: Nu vă întreb cum aţi intrat în posesia acestei documentări, ci care a fost prima dvs. impresie cînd aţi constatat că acţiunile de protest erau programate din 4 noiembrie pînă pe 1 decembrie, stabilindu-se şi localităţile unde urmau să aibă loc?
      IOAN GHIŞE: A fost o confirmare că marile manifestaţii de stradă sînt organizate de specialişti şi că ele nu se petrec spontan. Mă bazez şi pe experienţa personală, din august-septembrie 2012, cînd m-am plimbat timp de o lună în jurul Palatului Cotroceni, cînd s-a demonstrat că şi dacă este vorba de lucruri importante (atunci era vorba de 7,4 milioane de voturi care nu fuseseră luate în considerare pentru demiterea lui Traian Băsescu), cetăţenii nu sînt prea entuziasmaţi să iasă în stradă pentru a manifesta.
      Or, manifestaţiile acestea planificate pe zile, pe ore, pe oraşe, în ţară şi în străinătate, cum s-a întîmplat şi în ţările arabe, cu aşa-zisele primăveri, sau evenimentele de la Kiev cu Maidanul de acolo, ne arată că există un anumit scenariu care se aplică în anumite locuri pentru a folosi politic celor le iniţiază, le organizează şi, la sfîrşit, le orchestrează şi profită de efectele lor.
      A fost o asemenea miză în cazul acestor proteste?
      Sigur. Miza a fost dărîmarea Guvernului Ponta, care vine într-o succesiune deschisă de moţiunea de cenzură, depusă în aceeaşi zi în care DNA anunţa punerea sub acuzare a premierului şi cînd preşedintele Iohannis i-a cerut demisia prima oară.
      Dar tragedia de la „Colectiv” a fost un accident pe care nu-l putea anticipa nimeni.
      E adevărat. Dar materialele pe care vi le-am pus la dispoziţie arată că scenariul era planificat să culmineze odată cu Ziua Naţională a României, cînd urma să se petreacă acea Revoluţie politică. Tragedia de la Clubul „Colectiv” a fost un eveniment emoţional atît de puternic încît a devansat planul iniţial, de care autorii scenariului iniţial au profitat pentru a obţine scopul politic, pe care-l vedeţi în acţiunile multora dintre organizaţiile implicate în aceste proteste.
      Spuneţi că aceste organizaţii se bazează pe manipulare în scop politic?
      Bineînţeles. Dar se ştie că ele sînt finanţate din exterior de ani de zile şi se lipesc de interese politice concrete. Este o listă întreagă de ONG-uri care au la dispoziţie o serie de mijloace de comunicare inteligentă şi o bază de date construită în timp, pe care au folosit-o din plin, aşa cum se vede din materialul pe care vi l-am trimis la redacţie! Vă spun sincer, prima oară cînd am tresărit a fost cînd i-am văzut în Piaţă pe mulţi tineri cu rucsacul în spate, cu sticluţa de apă în mînă şi cu smartphone-ul permanent la ureche. Uitaţi-vă şi alte acţiuni similare din lume că apar aceleaşi obiecte! Nu-mi plac scenaritele, dar observ că scenariile acestea sînt similare. În toate, se valorifică nişte mulţumiri ale oamenilor sau emoţii colective. Însă scopurile sînt totdeauna politice!
      Nu este o exagerare? Un rucsac sau un telefon inteligent sînt lucruri normale mai ales în rîndurile tinerilor. Toţi erau din grupul de manipulatori?
      N-am spus asta! Eu ştiu că în Piaţă au fost cei mai mulţi veniţi din bună credinţă, crezînd că participă la o acţiune de protest faţă de tragedia de la Colectiv. Spun, însă, că majoritatea lor a fost manipulată! Tot protestul firesc faţă de tragedia de la Colectiv, la care aş fi participat şi eu, a fost deturnat de acel grup foarte influent care avea pregătită acţiunea împotriva guvernului Ponta pentru 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României! Cum, adică?
      Exact aşa cum vă spun. După mine, a fost o tentativă de lovitură de stat, care era programată pentru 1 Decembrie, dejucată de demisia lui Victor Ponta chiar după prima zi de proteste! Poate că o fi avut şi el, în calitate de prim-ministru, informaţii despre acest plan. Uitaţi-vă pe „Desfăşurătorul” pe care vi l-am trimis! Erau programe acţiuni de protest în toată Europa, în zeci de oraşe, dar şi în ţară. Cine credeţi că poate să organizeze în acest fel o acţiune de protest? Numai tinerii de pe Facebook? Eu cred că rolul important îl au alte structuri.
      Dar de ce în ziua de 1 Decembrie?
      Domnule Spânu, eu, fiind mai bătrîn, am mai trăit chestiuni din acestea. Tot aşa am fost manipulaţi şi în decembrie 1989, cînd lumea ieşise în stradă tot din bună credinţă, iar cei de meserie au deturnat chiar sensul unei Revoluţii adevărate! Vă daţi seama că acum le-a fost mult mai uşor. Vă amintiţi mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie?
      Sigur, toată lumea îşi aduce aminte.
      Aţi văzut atunci ce efect a avut acea grenadă sau ce-o fi fost, aruncată în mulţime? La fel era programat şi acum. În Piaţă ar fi fost o mare adunare populară şi era de ajuns ca un grup să strige „Jos Ponta”! şi totul s-ar fi transformat în „Noua Revoluţie”! De-asta vă spun că „meseriaşii” ştiu cum să procedeze. Şi vă mai întreb ceva: dacă n-ar fi fost manipulaţi, oamenii nu ar fi fost acum tot în stradă, căci, după cum se vede, cererile „Străzii” nu s-au îndeplinit nici după ce dl. Iohannis s-a dus acolo?
      Dar de ce credeţi că şi-ar fi propus cineva să doboare Guvernul Ponta exact în acest moment?
      Pentru că, de un an de zile, preşedintele Iohannis ne tot spune că vrea „Guvernul său” personal! În decembrie se împlineşte un an de la investirea sa şi ar mai recupera din popularitatea pierdută dacă ar reuşi să realizeze măcar acest lucru! Cei care se vehiculează acum ca viitori miniştri nu au nici o susţinere, de aceea premierul desemnat aleargă disperat pe la partide să-şi găsească o majoritate. Asta demonstrează că majoritatea lor este scoasă din mînecuţele prestidigitatorului cunoscut care este fostul preşedinte Traian Băsescu. Credeţi că asta au dorit tinerii prezenţi în Piaţa Universităţii?
      Ce vreţi să spuneţi?
      Foarte simplu. Că premierul i-a fost dat în plic domnului Iohannis de la Bruxelles, în persoana consilierului preşedintelui Comisiei, iar acesta va fi obligat să ia în guvern oameni care vor enerva pe toată lumea pentru că cei mai mulţi sînt dintre cei care au fost susţinătorii lui Băsescu. Nici nu ştiu de ce domnul Iohannis a mai chemat partidele la consultări, din moment ce avea deja numirea în plic!
      O ultimă întrebare. Cum rămîne cu Guvernul Cătălin Predoiu, despre care liberalii şi dl. Iohannis au tot spus că va fi premierul pe care-l vor desemna în locul lui Victor Ponta?
      Cei care au urmărit atent viaţa politică din ultimii ani ştiu că Predoiu a mai fost folosit de Traian Băsescu în diferite momente tensionate, cum a fost bătălia sa cu guvernul Tăriceanu. Cătălin Predoiu a fost folosit doar pe post de iepure. Uitaţi-vă la numirile făcute de dl. Iohannis pînă acum: la SIE l-a repus pe MRU, fostul şef numit de Traian Băsescu, Dacian Cioloş, propunerea lui Băsescu pentru funcţia de comisar european, este acum desemnat Premier şi multe altele. Practic, cei care au reprezentat fostul regim sînt puşi acum în funcţie unul după altul de către actualul preşedinte al ţării! Nici măcar nu asistăm la rotirea cadrelor, ci la revenirea lor pe funcţii! Asistăm, dacă-mi permiteţi să spun aşa, la o resuscitarea unei mase politice formate de Băsescu şi serviciile secrete în cei 10 ani ai regimului trecut.”

 2. Probabil ca sunt unii dintre ei in pericol sa-si auto-linseze mediatic, de jos in sus, frumusetea si libertatea, oferindu-le Antena 3 posibilitatea sa caste gura.

 3. Cu siguranţă întrebările sînt reale dar şi motivante de acte. La aceste întrebări nu cred că vor răspunde real şi motivant, toţi se ascund de ilegalităţile legale-legi aprobate după ce s-a înfăptuit totul!
  -Cu siguranţă se tem ca răul de tămîie după ce au ocupat funcţii şi încasat venituri grase pentru care nu au adus niciun beneficiu acestui popor. Temerea e uriaşă pentru toţi perindaţii fie ei numiţi sau din societatea civilă(autonumiţii), se vor ”liberaliza” gurile şi mîinile încît vor spune cu amănunte totul!
  Nu o să încetez să-i bag pe toţi perindaţii de 26 de ani de zile în oala numită”minciuno-furt”! Pe zi ce trece se dovedesc toate furăciunile şi susţinerile ”curaţilor” pentru perindaţi. Aţi avut emisiunea cu satul Nadăş-retrocedat în totalitate. Unde vor locui acei oameni? I-au obligat să investească veniturile personale şi ce să vezi: acum nu mai sînt proprietari ai imobilelor cumpărate sau moştenite din tată-n fiu!
  – CE SCRIAM EU CU CEVA TIMP ÎNAINTE? CĂ TOŢI SÎNTEM PROPRIETARI AI UNOR HÎRTII CUMPĂRATE DENUMITE: ACTE!
  -ACESTE REFORME SE ÎNTÎMPLĂ DE PRIN 2010-2011-2012 ŞI NIMENI NU E INTERESAT SĂ PUNĂ CAPAC LA ACESTE FURĂCIUNI LEGALE! NU E SINGURUL SAT ÎN ŢARA ASTA. MAI E O ZONĂ ÎNTINSĂ(parcă Zarand) LA FEL.
  OALA CU MINCINOŞI ŞI HOŢI SE PERINDĂ LA FUNCŢII NUMITE SAU POLITIC ALESE!
  DACĂ AR FI SINCERI SĂ SPUNĂ ADEVĂRUL, AŞ ÎNCETA SĂ-I MAI ARUNC LA COMUN ÎN TĂUL SMOALO-CATRAN-MINCINOŞI PLIN DE JEGOŞI ŞI HOŢI! Cu scuzele de rigoare dar se au mînă pe mînă unii cu alţii şi se acoperă pentru a se susţine reciproc. vezi cazul udrea şi nu numai! Vedeţi circul şi haosul în care ne menţin de un timp destul de mare, vedeţi balamucul cînd e vorba de drepturile oamenilor care muncesc real neplătiţi pe măsura muncii, vezi haosul şi nemernicia care este aruncată pe medici cu aluzia ”să plecaţi dacă nu vă convine”, vezi zicerile în permanenţă” numitul-alesul are studii în străinătate” dar ce a studiat sau cum a studiat? Voi credeţi că nu se ştie cum se studiază în străinătate? Vă înşelaţi amarnic! Vă pot da amănunte pentru care se tem destui cu studii şi diplome în străinătate!
  Mi-e greaţă de lăudători şi lăudaţi cu direcţionare pe manipulare reală!
  Sînteţi varză la capitolul manipulare şi laude din punctul meu de vedere!

 4. Madame Pippidi nu trebuie sa se teama de ceea ce s-ar putea intimpla cu jurnalistii Antenei 3 , pentru ca Antena 3 este toata Romania . Dumneaei este cam singura si cam nebagata in seama .

 5. Nu se teme pentru ei, ci se teme de voi,asta e clar. Se tem să nu le-o luați înainte cu îndoctrinarea virginilor,imaculaților din stradă.

 6. Ați înțeles greșit, domnule Tudor. Dosia nu se teme pentru dumneavoastră, ci DE DUMNEAVOASTRA. Exprimarea ei arată fără echivoc faptul că se teme pentru cei din așa-zisa societate civilă că vor fi prezentați în emisiunile postului așa cum sunt și nu așa cum vor să pară. Cu interese, cu legături, cu finanțări, cu foloase urmărite sau obținute.

 7. Japita asta asa zis intelectuala, putreda din cap pana-n picioare profereaza amenintari. Cum e “strada” tace ? S-a dovedit asa cum am spus de la inceput ca totul e o facatura orchestrata de asemenea scursuri. Dupa parerea A M-P asta a fost reolutie populara ? Vai de ideoogia ei bolnava.
  Ce fac aia cu interesu’ national n-o vad pe japita asta vanduta cum face ea si desface, prin tot felul de ONG-uri dubioase ?

 8. Normal domnule Tudor, ca in tenebrele acestor ONG-uri sunt tot felul de liste negre despre toti cei care nu gandesc ca ei. Daca lucrurile acum nu se rezolvau repede cine stie la ce mai asistam prin “vocea strazii”.

 9. Ia dovada neamule de românaş nai şi credul sau nu prin genă ! 🙂 🙂 🙂
  http://www.cotidianul.ro/pe-net-exista-din-prima-zi-un-desfasurator-al-protestelor-pina-in-decembrie-271258/
  ”Senatorul Ioan Ghişe ne-a adus la redacţie un documentar incredibil care arată că protestele generate de tragedia de la Clubul „Colectiv” au fost deturnate. Este vorba de un desfăşurător al protestelorîn ţară şi în străinătate care, încă din 4 noiembrie, erau planificate în diverse localităţi din ţară şi din străinătate!

  Pentru a lăsa cititorilor libertatea de interpretare a acestui documentar, vom încerca să prezentăm detaliat doar cîteva pasaje care nasc serioase semne de întrebare, iar în final veţi putea citi întreg materialul primit la redacţie. De asemenea, în minutele următoare, vom publica şi un interviu exploziv cu senatorul Ioan Ghişe pe marginea acestui documentar.”
  RECOMAND PENTRU INFORMARE CELOR CARE VOR SĂ AFLE INFORMAŢII!
  PS. fiecare are dreptul la opţiunea de a analiza şi gîndi pe măsura capacităţii proprii.

 10. Nu, nu cred ca exista o lista neagra in schimb un om ca mine se teme pentru ca dumneavoastra ca si post sunteti complet decredibilizati, cel putin pentru mine. Aveti intradevar telespectatori care va vizioneaza si va cred. Aveti si telespectatori ca mine care se uita pe TOATE canalele pentru ca este singurul fel in care se poate forma o opinie.

  Dumneavoastra, ca si ceilalti de altfel, scoateti adevarul din context si in felul acesta il transformati in neadevar. Dumneavoastra, ca si ceilalti de altfel, faceti politica de partid. Ati facut politica PC, acum faceti politica PSD. Nu este rau, nu este ilegal, este un fapt. Asa ati ales sa faceti. Toate televiziunile de stiri fac politica de partid.

  Pe “vremea ziarelor” PNTCD avea ziarul Dreptatea, FSN avea (parca) Dimineata samd. Ele aveau semne distinctive insa. Scria pe pagina I, langa titlu: “Organ al Partidului…”. Posturile de stiri din vremea noastra au in opinia mea un rol asemanator gazetelor de partid. Convenabil pentru ele, nu scriu carui partid “apartin”.

  In concluzie, sunt de acord cu doamna Mungiu-Pippidi: venind des la Antena 3 acesti oameni risca sa fie asociati cu Antena 3 in mod direct si cu PSD in mod indirect. De asemenea pot fi asociati cu manipularea adevarului.

  Singurul fel in care ei pot ramane credibili este prin prezenta la TOATE posturile. Se poate?

  • Bolnavilor ?! Naivule de unde ai scos-o ca ANT 3 ar fi psd-ista ?
   Toata lumea primeste invitatie la ANT 3, unii raspund invitatiei altii nu.
   De atata “strada” ati luat-o razna. Da’ cred ca unii ca voi sunt pe campii de mult.

  • Raspuns pentru domnul care a postat cu numele Radu. Se pare ca dumneavoastra mirositi a baseala. A3 traieste din audiente. Nu va place schimbati postul. Labe1 are audienta minuscula. Puteti sa-i ajutati sa iasa din insolventa. Lasati telespectatorii sa decida daca A3 trebuie sa existe sau nu. Cat despre PSD… vorbim de partidul cu cel mai numeros electorat. Un partid care din punctul meu de vedere nu este ok, dar in niciun caz nu e mai odios ca pdl-ul. Mesajul de la tanti mungiu se apropie de modelul statului islamic. Nu-mi convin emisiunile tale… nu ma pupi in cur… pun organele statului pe tine. Foarte ciudat ca toti insolventii care nu dau un leu la stat sunt “de dreapta”. In tara noastra democratia se stinge pas cu pas. Trist dar adevarat.

 11. Eu mai degraba inteleg ca coana Pippidoaica se teme ca baietasii, figuri noi, care vin pe la antena 3 risca sa fie adusi la realitate de contactul cu diferiti comentatori de pe acolo si sa devina ei chiar figuri importante in asazisa societate civila carora sa transmita,sa duca mai departe, anumite idei care sa-i ridice pe tineri din naivitatea in general specifica varstei si sa se lamureasca tot mai multi de cum sunt manipulati de structuri subterane cu sloganuri generaliste dar in realitate in favoarea tocmai a celor care sunt producatorii adevarati ai cauzelor care revolta nu numai pe tineri dar si pe toti cetatenii.Cucoanei ca si tuturor basisto-iohannistilor, le este frica sa nu se trezeasca pustimea la realitate si sa nu mai poata fi manipulata si pe viitor.De ce credeti ca in strada diferiti tovarasi strigau:tinerii sa treaca de o parte,sa nu stea langa PSD-sti(care pesedisti???),care erau doar niste cetateni oarecare care aveau mai multa experienta de viata si ceva intelepciune dar considerati intrusi,agitatori,instigatori.De ce,pentru ca le spuneau adevarul acolo in strada iar papusarii lor iohhanisti se temeau de asta?ACUM SE TEM TOTI BASOII CA TINERII UMBLA PE LA TV IN LOC SA STEA PE FEISBUCI SI SA ASTEPTE CONVOCAREA PENTRU NOI LOVITURI IOHANNISTE.

 12. Şi domnia voastră vreţi să fim decenţi, când citeşti şi vezi aceste lucruri tot calendarul ortodox îţi vine în cap.Îmi pare rău că anumiţi oamenii expiraţii tot revin în viaţa noastră ca o modă retro şi caută să ne arate calea cea dreaptă.Oare de decenţă nu a auzit chiar nimeni?

 13. Dl. Tudor,

  Nu va mai faceti d-le griji, ca si-asa daca e ceva sunteti total descoperit, nu are cine sa va apere. Pana nici Mircea Badea cu “pregatirea lui fizica de exceptie” (v-am citat), nu are cum sa va apere pentru ca ati vazut ce omor calificat si-a luat de la motoretciclistu’ ala care la randul lui si-a luat catalepsie in doar 10 secunde in ring de MMA, deci va dati seama cine vi l-a batut si pe colegul dvs. Mircea Badea. De asemenea, nu trebuie sa va faceti niciun fel de iluzii ca v-ar putea apara comentatorii fideli de pe blogul dvs., pentru ca ati vazut cand stegarul Pietei Universitatii era pe sediul CCR, l-au lasat singur acolo, n-a iesit nimeni sa il sustina in demersul lui in cazul Rarinca. Deci, cu romanii in general nu trebuie sa va faceti mari sperante, pentru ca ei ori sunt foarte slabi si doar tari in clanta, ori sunt parsivi clantai pe forumuri si bloguri, caci despre feisbuci ce sa mai zic?! Acolo isi posteaza doar albumele foto cu boracii cand ii duc la joaca in parc si pozele de la cununie si botez cu mandrele meltence aprozariste, in imensa lor majoritate.

  P.S. Va rog sa imi scuzati sarcasmul exagerat, dar totusi realitatea nu pare ca fiind copie la indigo cu cele precizate de mine? Atunci, ce vina are realitatea?! Pa pa

 14. Gura bucălată adevăr grăiește: destui acoperiți în societatea civilă, să trăiți!
  V-a venit apa la meliță? Vă trece!

  • Emanația johannista, de jos în sus, desigur, pute rău a diversiune encavedistă!
   Și când au luat comuniștii puterea, tot așa s-au zdrăngănit unii prin piețe, multi infiltrați, dar și mulți gură-cască. Altă orchestră, alți dirijori, doar scena și producătorul rămân aceiași!

  • “Ca atare, deciziile nu doar că sunt deja luate pentru popor și în numele poporului, și așa va rămâne dacă peste un an tot nu va exista capacitatea de asociere politică în societatea asta.”
   Chiar așa a emis bucălata? Noaptea minții!

 15. Am asistat la unul de la PNL iesit in conferinta de presa pe sticla, care cica zicea ca PNL vrea sa se depolitizeze toate structurile administrative ale statului si ca nu se vor lasa pana cand nu vor inlatura toti PSD-istii din structurile administrative ale statului. Pai, asta inseamna ca o sa isi demita si propriu lor consiliu de administratie de la RADET pe care si l-au pus in scaune in luna februarie 2015? Sau doar o sa ii inlocuiasca pe PSD-isti cu garoii lor, care sa mulga dupa aceea bugetele institutiilor prin licitatiile pentru lucrari de reparatii, intretinere si investitii cu firmele trimise de la partid? Nu reusesc prea bine sa ma prind, adica nu prea reusesc sa imi dau seama! Va dati seama, suntem toti prosti parnae, patent, calificati …

  P.S. Toti liberalii din Consiliul de Administratie al RADET au amenintat ca isi dau demisia in bloc daca nu li se suplimenteaza fondurile de reparatii, toti consilierii PNL-isti in frunte cu viceprimarul PNL-ist Pieptea, care la fel si el a militat frenetic pentru suplimentarea fondurilor de reparatii la RADET, pentru ca cica dintr-o data s-au invechit toate tevile, care au 40 de ani vechime cica. Tevile nu au 40 de ani vechime asa cum mint toti, pentru ca asa cum bine isi aduc aminte bucurestenii, retelele primare au fost schimbate in urma cu 10-15 ani in sector 6 tot Bd. iuliu Maniu pana la Politehnica, Crangasi, sector 2, sector 4 Berceni etc. De asemenea, s-au schimbat si multe dintre conductele retelelor secundare, adica cele care sunt intre punctele termice si consumatori (blocuri, firme etc.). Asa incat, toate aceste povesti cf. carora trebuie sa le dea bani la RADET ca sa se apuce de treaba, se refera poate la alegerile de la anul si la finantarea partidelor politice din banii publici prin metoda mulgerii bugetelor institutiilor de stat cu oamenii numiti politic in conducerile acestor institutii, care au ca rol sa directioneze contractele de reparatii/investitii catre firmele trimise de la partid. La anul sunt alegeri, PDL&PNL au luat guvernarea si vor sa inceapa mulgerea, ca la anul e an electoral si le trebuie bani la greu pentru campanie. Sa ne lase cu vrajeala.

  Sursa: http://cetateanul.net/articol-principal/grupul-pnl-din-consiliul-general-vrea-sa-si-impuna-oamenii-consiliile-de-administratie-de-la-radet-si-ratb/

 16. Într-adevăr, e cel puţin ciudată afirmaţia referitoare la A3, dar pe fond cred că are mare dreptate. Dar îmi pun o întrebare: există cu adevărat o societate “civilă”?

 17. La mine pe bulevard, intre doi stalpi de pe mijlocul bulevardului era pus un afis de panza alba pe care era scris cu spray cu vopsea neagra: “Ne-am trezit!”.

  Va dati seama cata prostie ordinara zace-n tara asta? Pute tara dreac si noi zicem ca vrem schimbare, cica.
  In tiganie, cf. rezultatelor recensamantului din 2012 publicate pe site-ul INS, peste 10 milioane de romani au sub 8 clase studii. Pe la televizor in cazul plagiatului lui Ponta se vehicula ca acum “in Romania toata lumea are doctorate”, cica. Probabil se refereau la procentul de mai putin de jumatate din populatia Romaniei care a ramas si care are peste 8 clase studii, cf. propriilor declaratii pe care le-au dat in formularele de recensamant. Noroc ca le-a bagat la toti agricultorii feisbuci preinstalat pe smartphone. Acum si tata Safta si tanti Marioara poate sa-si dea cu parerea, chiar daca habar n-are sa scrie!

  • Nu e distractiv sa faci un dezacord intre subiect si predicat – cel mai urat, in numar – chiar in fraza in care zici ca altii “n-are” habar sa scrie?

   • Ba, ma scuzi, ai dreptate. Initial vrusesem sa scriu doar “tata Safta” dar m-a lovit inspiratia si cu “tanti Marioara” si n-am mai recitit textul ca sa il verific inainte de validare. Pe bloguri nu prea mai stai sa iti pierzi timpul cu verificarea, deci de-aia nu m-am prins cand mi-am dat singura carlig. Deci, ai dreptate dar ai inteles care a fost considerentu’ pe care baza m-am automascat si anume foamea in delirare, adica mi-a venit prea mult la gura si n-am mai verificat ce trag pe nara, ca sa zic asa. Te rog frumos sa verifici si textul acesta dpdv. morfologic, gramatical si sintactic, ca vad ca ai competente. Am incredere in calitatea ta de inversor speranta. Pa pa

    P.S. Vezi ca nici textul asta nu l-am recitit inainte de a da postarea lui. Vezi, poate gasesti ceva … Caz real. S-a intamplat in tiganie (Romania, undeva in Univers).

  • Acum am inteles! stati pe bulevard, intre doi stalpi. De aici limbajul si agramatismul. Pe bulevard nu se uita nimeni la asa ceva…

 18. VADEŢI CĂ ”ÎNTÎUIL INFRACTOR AL ŢĂRII” A PIERDUT DEFINITIV AZI PROCESUL CU RETROCEDĂRILE DE IMOBILE ÎNTOCMITE ”PRIN ACTE FALSE” DIN CARE ÎNCASA VENITURI LA SIBIU!
  E CERTITUDINE!!!

 19. PAS ALERGATOR, “CIVILI”!
  *
  Probabil incerca sa spuna (sper!) ca figuri reprezentative ar fi in societatea civila, dar, vezi Doamne, daca mai fac multe emisiuni pe la Antena 3, se compromit!
  *
  Sa stea linistita, urmeaza statia “basism” cu peron pe DREAPTA.

 20. Sigur ca nu s-a referit la realizatorii emisiunilor d’le Tudor. S-a referit la cei din ,,societatea civila” care-s vanturati prin studiouri in scopul informarii opiniei publice, desigur. Si, in opinia d-nei fricoase, persoanele ar avea mult de pierdut.
  Dar realizatorii emisiunilor n-au de ce sa-si faca griji, zic eu, atata timp cat sunt in gratiile americanilor si cat mai au nevoie de forma asta de tinere a poporului ocupat. Deabia cand se va trece la alt nivel va trebui sa fiti pe faza pentru o eventuala reorientare.
  Dar pana atunci mai este …

 21. Trebuie sa luam aminte ce zice madam,pentru ca informatiile provin de la MOSAD ,direct ,sau de la Soros edilul Europei democratice colorate din Est…….banii folositi sunt VERZI >….

 22. Radu , sti ce-i aia ‘codorisca’ , nimic peiorativ , e o nuielusa relativ flexibila cu care se loveau caii si boii , pt a-i indemna la efort sau a schimba directia de mers ? Ce vreau sa spun e ca aceasta dna e chiar mai mult , e o ‘coada de topor’ , spre bucuria mea si a altora este frustrata si asta inseama ceva !

 23. Doru ai multa dreptate, stie madam multe si la timp.
  Oare cine si cu ce bani au mobilizat parti din galeriile bucurestene de fotbal in strada?
  Au disparut protestatarii ,,motivati” cand unele televiziuni au inceput sa filmeze si sa dea pe posturi grupurile organizate de strigaturi. Au ramas putini cei autentici si care tarziu au aflat ca au fost ,,grefati”.
  Probabil A3 le incurca din nou socotelile, dezvaluind profilurile unor viitori ministri ,,tehnocrati”, de tipul celei vehiculate la justitie.
  Continuati cu dezvaluirile la A3 , romanii sunt cu voi. demascatii, destul au avut sorosistii influente nefaste asupra societatii civile. ce tupeu la ei sa propuna o colaboratoare a unui fost procuror comunist, anchetator al celor din 13-15 iunie, ca ministru al justitiei. Huo !

 24. De ce se teme aceasta dna gat pentru cei de la A3.II va baga la puscarie?,va trimite in sediul A3 un comando?Cu cateva zile inainte de vinerea incendiata era la realitatea si povestea cum trebuie dat jos Ponta si distruse cele doua posturi tv.

 25. Vă rog să nu vă lăsaţi influenţaţi de vorbele venerabilei doamne care vrea să lase impresia că ştie ceva! Nu am remarcat să existe în emisiunile postului Antena 3 ceva de genul minciună sau rea voinţă, care să vă pună în pericol. Nu văd decât preocupare pentru informarea corectă a publicului şi vă mulţumesc pentru asta! Cu toată dragostea, ca să folosesc o expresie de bună cuviinţă cunoscută prin grija Antenei 3. Poate ar fi timpul să facem un inventar să vedem câte cuvinte frumoase am învăţat în ultimii ani şi de la care posturi de televiziune.

 26. Aceasta doamna este cea care se bucura enorm atunci cand a ajuns Basescu presedinte pentru primul mandat ?????? Se arata numai la momentele grele prin care trece tara……………

 27. Buna ziua sau buna seara.As dori sa pun si eu o intrebare scurta, si ca atare vreau si un raspuns.Sa incepem cu o mare nedumerire;(un muncitor lucreaza sa spunem la o fabrica de mobila,si e remunerat cu 1000 lei luna.materialele pret de occident,produsul finit pret de occident.Toate bune , mutam fabrica in germania,aceiasi angajati aceleasi materiale ,acelasi produs finit ,doar ca acum un muncitor =1000 euro.si nu gasesc nicaieri 3400 lei per angajat)Avand in vedere, ca 99,9%din produsele romanesti sunt mai scumpe ,cel putin egale cu cele similare europene,si nu numai. Acum dupa acest preambul iata intrebarea; <Unde naiba sunt 3400 lei????????(cel putin 3mil de salariati,au acest salar x 3400 o ho ho multe zerouri !!!!!!!!

 28. Iată răspunsul meu:
  Eu citesc astfel textul care a produs(unora) confuzie ba chiar îngriorare:

  “Anul câştigat cu guvernul tehnocratic poate fi pierdut dacă la finele lui nu se reuşeşte traducerea unui mandat popular real pentru o formaţiune politică reprezentativă care să facă toate acestea, sau măcar să le termine. Nu e vorba de figuri noi individuale, avem destule în societatea civilă, DEȘI DACĂ ĂIA (nota ss) mai fac multe emisiuni la Antena 3 mă tem pentru EI*(sublinierea ss).”
  Concluzie :Antena 3 trebuie sa dispară.
  EI*=guvernul tehnocratic/figuri noi/societatea civila /Sursa:A.M.PIPPI

 29. Eu apreciez e a facut echipa de la A3 pe perioada regimului jegos Basescu, dar, raman putin dezamagit ca nu sunt la fel de vehementi si cu “regimul” PSD. Inteleg ca “you dont shit where you eat”, dar, guvernul Ponta trebuia tocat la fel de vehement cand:
  1. a semnat “pactul de coabitare” cu basescu.
  2. au cazut de acord cu Kovesi la DNA
  3. au introdus supraacciza la combustibil (sa se faca autostrazi, vezi doamne)
  4. in anul de gratie 2015, cu excedent bugetar enorm, cand ANAFul a adus 2,5 mld E extra la buget, tu guvern tai exorbitant de mult din investitii si colac peste pupaza ajung la un nivel negativ la constructia de autostrazi? adica tu cand o sa raportezi (ma rog, acuma nu mai raporteaza) la sfarsit de ani “nr de km autostrada: -x” te poti numi un guvern competent?
  5. tu cand faci exact ca basescu si spui : “daca voi fi cercetat penal, imi voi da demisia di functia de premier” si faci exact pe dos, nu esti tot o apa si un pamant?
  Da, dpdv al cifrelor economice, este OK, a avut si cativa ministri competenti, jos palaria, dar asta nu-l salveaza.

  Semneaza,

  un votant dezamagit USL.

   • Hadeti domne’ nu va impacientati, astia se uita si nu stiu la ce.
    Pacat de eforturile Dvs si a celorlalti colegi.

   • Da, i-ati reprosat chestia cu coabitarea, la fel si dorinta de a-i chema la guvernare pe cei de la UDMR imediat dupa alegeri (cand ei aveau 70% dupa redistribuire, culmea). Dar, tocat insemna ca sa-i faceti sa se simta in asa fel ca cei din PDL cand nu mai vroiau sa calce la voi in studio. In fine, in faza cu “coabitarea” inca speram toti ca USL sa fie altceva, pot sa accept cum ati procedat atunci. Dar, dupa 3 ani, cu autostrazile suntem la fel (Boc a trantit acolo cativa kilometri din orgolui ca Mircea sa-si puna penele), dar Ponta, din acest punct de vedere a fost mai dezastru ca Boc… Investitiile publice la un minim (si ne laudam cu excedent). Trebuie sa recunosc efortul de a repara veniturile bugetarilor dupa mocirla Basescu si ca au facut o relaxare fiscala (CAS redus cu 5ptc% la angajator). Si da, inca va mai urmaresc la TV, ca si in 2013 – 2014.
    Stima,

 30. Din intamplare, o cunosc bine pe Alina Mungiu-Pippidi, sau mai bine zis, am cunoscut-o in tinerete, imediat dupa Revolutie. I-am citit primele carti, am fost prietene, ne-am intalnit si mai tarziu, ea cu Fullbright la Harvard, eu studenta la Colegiul Emerson din Boston. Nu i-am urmarit cariera din ultimul deceniu dar ce mi se pare ca recunosc in discursul ei actual e un ecou al discursurilor din anii ’90. Teza ar fi urmatoarea: revoltele populare nu aduc niciodata “schimbarea”, guvernele de tehnocrati sunt o solutie de avarie, iar liderii ridicati spontan pe valul revoltei (“figurile individuale”) nu sunt, in mod necesar, liderii politici ai reconstructiei. Fara o ideologie solida, nu exista schimbare si ideologia e tocmai ceea ce a lipsit protestatarilor din Piata Universitatii 2015. Fara ideologie, nu exista decat manipulare, propaganda ieftina sau modele gata facute, luate din UE sau de peste ocean, aplicate precum capacul peste o oala clocotinda.Concluzia: trebuie o ideologie noua, un partid care s-o puna in practica si lideri carismatici care sa adune oamenii in jurul proiectului de reconstructie a societatii. Lideri si carisma se mai gasesc, cat mai rezista Antena 3 va exista si o tribuna de la care liderii pot vorbi natiunii, restul lipseste cu desavarsire. Deci, nu cred ca e vorba despre vreo lista neagra de care autoarea articolului ar putea avea cunostinta, nici de vreo temere speciala legata de eventuale represalii impotriva invitatilor Antenei 3; postul e vanat de multa vreme, invitatii stiu la ce se expun (galeti de noroi) cand participa la talk show-urile cu “cea mai mare audienta”, numai dl Johannis s-a temut de ceva cand a refuzat sa calce pragul studioului, in timpul campaniei prezidentiale de anul trecut. La d-sa, probabil, se afla “lista neagra”pe care apar “figurile individuale”. Pe vremuri, Alina Mungiu voia sa infiinteze un partid (cu Vosganian?), parca a si facut primii pasi, oricum, ideea pare sa revina in articolul citat pe blogul dlui Tudor. Nu stiu daca a construit si ideologia, necesara unei practici politice coerente, de care pomeneste in clipa de fatza; nu stiu nici ce fel de pozitie a luat, in trecutul recent, fatza de putere-dupa comentariile spumoase ale dlui Ciuvica inteleg ca a fost favorabila regimului Basescu. Dar Alina era, la vremea tineretii noastre, frondeur-ul cel mai autentic pe care l-am cunoscut si mi-ar parea rau sa aflu ca s-a schimbat. Daca nu raspunde intrebarilor, voi mai avea o intristare pe ziua de azi.

  • Acestea sunt singurele intrebari care v-ar intrista ca raman fara raspuns? Daca DA.e randul meu sa ma intristez.

 31. Are dreptate Gelu. Nu este scenariu ce a expus d-l Ghise. S-a vazut clar prezenta galeriilor: scandare la ordin, aplauze si salutul cu mana ridicata (oare nu seamana cu cel nazist).
  Cat despre criticarea lui Ponta decatre A3, a-ti facut-o cu brio, dar politica mai presupune si arta compromisului, dar intre gentlemeni. Nu era cazul ca ponta sa faca compromisuri cu Basescu, pentru ca lipsea omul cu cele mai elementare gesturi si trasaturi de fair play.
  D-le Radu Tudor am urmarit aseara aprecierile d-stra despre PSD , Dragnea etc., cred ca d-l Dragnea nu trebuia sa candideze la Presdintia PSD, este manipulat de binom prin prisma procesului pe care il are, nu are curajul unor decizii sa lupte cu sistemul. Acest lucru s-a vazut si cu ocazia referendumului, cand ma asteptam ca el sa dea in judecata tot staful PDL-ist in frunte cu Basescu pentru instigare la neparticipare a electoratului la Referendum, actiune pedessita penal de lege. Ce asteptari sa mai avem de la un asemenea om.
  Probabil ca Ponta s-a saturat de luptele interne din PSD, a demisionat din functia de Presedinte PSD, a urmat apoi tot felul de frecusuri in interiorul PSD conduse de Dragnea pana a pus mana pe presedintia PSD in cel mai pur stil PCR-ist (ma intreb si acum de ce nu era bun pentru Presedinte PSD d-na Ministru al Muncii, sau de ce n- a acceptat unul sau doi contracandidati). In concluzie un om de paie. Ce sa mai asteptam de la el (Dragnea).
  Nu mai mir ca a plecat Ponta. Cu cine sa lucreze in parlament, cine sa- sustina ministrii, proiectele de legi, cand Dragnea iesea mereu sa spuna ca mai intai trebuie sa aprobe PSD-l totul si apoi guvernul si parlamentul , uitand mereu ca exista o coalitie la guvernare, si ca decizia politica trebuia aprobata in sedintele coalitiei si apoi urmat cursul normal. S-a crezut precum broasca – vaca, si acum a explodat ajugand (trezindu-se in opozitie parasit de toti cei din coalitie) in opozitie.

Leave a Reply