Home Articole Noi nume de miniştri în Guvernul Cioloş

Noi nume de miniştri în Guvernul Cioloş

7121
27
SHARE

Deşi a fost desemnat ieri şi are la dispoziţie 10 zile pentru a-şi pregăti echipa şi programul de guvernare, se pare că Dacian Cioloş se grăbeşte să meargă în faţa Parlamentului cât mai repede.

Conform declaraţiei preşedintelui Senatului, noul Guvern s-ar putea instala chiar într-o săptămână.

Andreea Sava a prezentat miercuri, la “100 de minute cu Alessandra Stoicescu” de la Antena 3, ce variante de miniştri circulă în presă dar şi care este raportul de forţe din Parlament.

Miniştrii care ar putea rămâne în Guvernul Dacian Cioloş:

– Bogdan Aurescu, Afaceri Externe
– Marius Nica, Fonduri Europene
– Sorin Cîmpeanu, Educaţie

NUMELE NOI

– Mihail Dumitru, Agricultură – min. al Agriculturii decembrie 2009 – septembrie 2010, feb. 2014 dir. adj. DG AGRI (Comisia Europeană)

– Mihnea Motoc, Apărare – ambasador UK, fost reprezentant permanent al României la UE, ONU; n-a mai fost numit ministru Externe (incompatibilitate cu funcţia soţiei, judecător CEDO)

– Dan Dungaciu, Interne – sociolog, director Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (Academie), fost secretar de stat MAE

– Daniela Gheorghe, Finanţe – conduce Direcţia Resurse a Direcţiei Generale a Bugetului (Comisia Europeană)

– Tudor Constantinescu, Economie şi Energiei – Principal Advisor, DG Energy, Comisia Europeană

– Laura Ştefan, Justiţie – apropiată a Monicăi Macovei (director în Min. Justiţiei 2005-2007), coordonator la Expert Forum

– Sorin Moisa, Transporturi – europarlamentar PSD-UNPR-PC, a lucrat la Comisia Europeană

– Sorin Paveliu, Sănătate – medic, fost deputat PDL (2004-2008)

CALENDARUL GUVERNULUI CIOLOŞ

– 10 zile pentru a anunţa echipa
– miniştrii sunt audiaţi în comisiile de specialitate
– vot în plenul reunit

RAPORTUL DE FORŢE DIN PARLAMENT

– Total parlamentari –  547
– Majoritate necesară – 274

27 COMMENTS

 1. Cine-i cunoaşte pe aceşti viitori miniştri?
  Ce capacitate de reuşită au pt. noi?
  E piaţă de adunat adunături de prin toate colţurile strict pentru funcţii şi viitoare pensii grase! 🙂 🙂 se găsesc adunături şi lîngă containerele de gunoi mult mai receptive decît arătările impuse 🙂 🙂 🙂

  • Deci daca nu au stat toata ziua prin studioutile TV si nu s-au balacarit nici in parlament, locul unde s-a stans “spuma” Romaniei nu sunt buni. Ca doar asa auzea de ei unul ca tine dependent doar de televizor.

   • 1.Din start ţi-ai lipit pe frunte acel ”deci”: imposibilitatea de a accepta altfel de gîndire.
    2.Televizorul nu e tetină utilizată de cei care gîndesc altfel şi care nu au opţiuni politice.
    3. Cunosc destule metode prin care se manipulează mai ales prin metoda ”studii în străinătate” şi funcţii ocupate cu ”demnitate” în străinătate.
    Mai revizuieşte-ţi gîndirea şi pune-o pe linie obiectivă.

  • CANCERUL BASISTO-IOHANNIST DE DREAPTA NU ARE TREABA CU PROTECTIA SOCIALA.POATE UN MINISTRU AL CIORDELI SI PROTECTIEI INFRACTORULUI IN PERSOANA UNUI TEHNOCRAT PRECUM IORDACHE,CASUNEANU SAU POPOVICIU…

 2. Visan a spus in viitorul guvern vor fi 3 ministri numiti de Mihalache, 3 numiti direct de Coldea.
  Eu zic sa mai adaugam si cativa ai lui Soros si mai sunt unii de la alta Poarta si gata guvernul.
  Si ai romanilor unde sunt?
  Romania mai existi?

  • Ai poporului au demisonat! Revolutie! Pas cu pas, traiti Mai bine in romanica lucrului bine facut. De CE ca plangeti?

 3. Care GUVERN CIOLOS,poate GUVERN CIOLANNIS, ca si lista de ministrii se face la Cotroceni.CAT VOR BANTUI BASISTII PE LA COTROCENI se vor mai face diferite liste pe acolo CUM S-AU MAI FACUT,mai cu seama d’alea NEGRE.Ce de treaba au astia pe banii nostri.

 4. Am luat la cunostinta numele posibililor ministri insa as fi vrut si parerea unor specialisti sa cunosc si ce spun dansii referitor la acestia.
  Oricum este un cabinet venit si impus de afara, “tehnocrati” care nu vor da socoteala nimanui doar Portii daca nu-si vor indeplini misiunea.

 5. Cine/Ce este “COLECTIV” Vă mărturisesc că până acum 2 săptămâni,n-am auzit DELOC de Colectiv sau chiar de formația Goodbye to Gravity.Acum în schimb,toți îi ridică în slave și cum a dărâmat Colectiv,guvernul
  În schimb ce am auzit eu ZILNIC,și nu a fost colectiv,violurile și bătăile care se petrec în casele de copii din România,de umilințele bătrânilor la casele de bătrâni,de pensionari gazați în ptopiile lor locuințe,ca să nu dea drumul la calorifer ca să nu plătească
  Dacă NU dorim JOS SISTEMUL pentru bătrâni și copii uciși,atunci NU NE-am Trezit!Colectiv NU e un motiv să facem Revoluția

 6. Pentru că citii materialul cu vot pt. mărirea salariilor! Bă paraziţilor scăunaro-leneşo-hoţi , cînd e vorba de drepturile celor pe care i-aţi sărăcit , deîndată urlaţi că nu este productivitate şi nu sînt încasări , dar cînd e vorba de voi chiulangiilor: NU! Cum să dovedeşti a fi”porcovan şi prostovan” trăind din adunături de mită sau orice altă sursă financiară, decît prin dezinteresul sau amînarea pînă la anularea proiectului privind votul pe legea pentru ridicarea nivelul de trai: măriri de salarii şi pensii!
  http://www.antena3.ro/actualitate/virgil-popescu-vot-bani-salarii-323859.html
  Mi-am amintit de Ghişe”preşedinte”: oare cît de limitat să fii (să nu zic prosto-tembel)ca să votezi un individ care nu iese din matca manipulării şi prostiei la grămadă? De fapt: sînt prea multe capuri pătrate în care creierii aleargă sau patinează rîzînd prin colţuri! 🙂

 7. E bine să nu treceţi uşor peste aceste puncte care au la bază cam toate nemulţumirile oamenilor!
  -Gerea cu căldura în Bucureşti referindu-se la sporuri: pentru cărbuni şi limbi străine. Pote că nu vorbesc pe aceeaţi limbă cînd e vorba de fonduri electorale şi punerea în funcţii a unor mînăriţi de psd:
  http://www.antena3.ro/politica/ministrul-energiei-i-as-demite-pe-cei-din-radet-care-au-instigat-populatia-323087.html
  -Dar au făcut multe porcării şi PSD-iştii:
  http://www.enational.ro/news/business/ministrul-energiei-somat-sa-dea-explicatii-privind-electrica-508024.html/
  -Coincidenţă sau nu dar se ascunde cel puţin un adevăr:
  http://www.dcnews.ro/macovei-ii-traseaza-drepturile-lui-ciolo-are-o-datorie-morala-enorma_489419.html
  Şi rămîne întrebarea: ”Traian Băsescu şi Monica Macovei sînt consultanţii politic şi mentorii lui Klaus Iohannis”?
  🙂 🙂 🙂 din cîte se observă:DA!

 8. Sa ajunga unul ca Ciolos prim ministru in locul lui Ponta,chiar asa a ajuns tara asta sa decada?Toate vreascurile trebuie sa ajunga musai la Cotroceni si la Victoria? Se pare ca Ciolannis nu putea sa taie padurile tarii si frunze la caini decat cu “Specialistu” langa el.

 9. Iata schimbarea adevarata, in esenta ei: in loc de Popescu, Ionescu si Georgescu (ca sa nu zic si … Radescu :)), Iohannis, Csolos si Kovesi. Mai clar de-atit, ce vreti?
  Domnule Tudor, datoria si menirea primordiala a jurnalistului este DE A INFORMA CETATEANUL. In virtutea ei, spuneti-me: are Iohannis cetatenie germana? Are Csolos cetatenie franceza? Are Kovesi cetatenie americana? Are MRU mai multe cetatenii?
  Sint informatii de interes public, pe care cetateanul ARE DREPTUL sa le cunoasca. Nu?

   • Cind Mircea Basescu a primit mormanul, ati informat cetatenii fara sa mai cereti voie cuiva. Acum, cu noua putere pare ca ati dat cu un pic de emolient, ceva. Nu mai sinteti jurnalisti de investigatii, va multumiti cu ce (nu) va spune puterea?
    Pina de curind, ma uitam la Antena 3 cel putin 15 ore pe saptamina. De cind ati indulcit glasul, televizorul meu ramine inchis zile in sir (ca nici la B1 nu suport sa ma uit)
    Acuma, e alegerea voastra …

 10. Ce e cu cerinţa”Cioloş dublă cetăţenie”? Voi habar nu aveţi că prin căsătorie român cu un cetăţean străin din altă ţară, primeşte automat cetăţenie pentru ţara respectivă prin căsătorie şi totodată primeşte şi permis de muncă valabil pe o perioadă de timp(1-5 ani) în acel stat? Voi sînteţi întregi la căpuţ? ori o faceţi pe prostu? Ce fel de funcţionari care trebuie obligatoriu să ştiţi cum şi ce fel se face, cum dracu mai ocupaţi un scaun şi o funcţie în stat dacă nu sînteţi informaţi?
  ”reaţi ai naibii de ordinari limitaţi(nu e vorba neaparat de Cioloş ci de modul în care gîndiţi şi vă lăudaţi cu minciuni de tot felul!

  • Bati campii, tovarase.
   Nicio tara din lumea asta nu iti da in mod automat cetatenia, daca nu te-ai nascut acolo (si nici daca te-ai nascut acolo, in unele cazuri), ci trebuie sa o soliciti, dupa ce indeplinesti anumite conditii.
   Prin casatorie, in genere, se scurteaza perioada de rezidenta necesara pentru obtinerea cetateniei; dar tot trebuie sa o soliciti.
   Permise de munca nu mai sunt necesare pentru romani nicaieri in Uniunea Europeana.

  • Tovarasu’ parere, maninci cu polonicul!! Cunosc speta pe pielea mea. Nu-ti da nimeni cetatenie ca te-ai casatorit cu o cetateanca a tarii respective.
   Nici manipulatorii nu mai sint ce erau odata! Materialul prost! Tare prost!

   • @adiz şi @Augustin Radescu: voi bateţi cîmpii. eu vorbesc de elveţia unde legea e lege nu ca în alte părţi din europa! Polonicul e pentru voi la fel şi manipularea pe care o acceptaţi. Permisele de muncă au diferite categorii. permisul B cu drept de muncă ai mei l-au primit după 2 săptămîni pentru 5 ani şi nu cum se dă la alţii care vin şi pleacă dar sînt obligatorii în Zurich-Elveţia unde germana e cu dialect şi greu te poţi obişnui la fel şi cu legislaţia multor cantoane diferită! Radescu: numai tu ştii în ce situaţie te-ai afişat de ţi-a apărut eşecul.

 11. Teoreticieni și sociologi afirmă în Dicționarul de Sociologie(coordonat de prof.Cătălin Zamfir și Prof Lazăr Vlăsceanu) :TEHNOCRAȚIA și DEMOCRAȚIA devin incompatibile, datorită pierderii treptate a caracterului politic și democratic în actul de conducere tehnocrată a societății. Se arată că:,,Principiile ideologice ale TEHNOCRAȚIEI se bazează deci pe analiza raportului dentre TEHNIC și POLITIC și consideră intelectualitatea ca o categorie omogenă în raport cu CONDUCERA SOCIALĂ. În general ,TEHNOCRAȚIA operează reducționist în abordarea raționalității sociale economice sau politice ,întrucît o consideră doar ca o raționalitate instrumentală VIDATĂ de alte SCOPURI și VALORI ,în afara celor circumscrise EFICIENȚEI. ,,

 12. Se pare că domnul Cioloş vrea să prezinte lista în weekend. Asta îmi aduce aminte de o doamnă, care nu ştiu cum a reuşit să păcălească pe unu’ să o lase grea, şi care a născut în weekend ca să poată merge luni la serviciu.

 13. Ce e politica ? Speranta stim ca e cea mai draguta si traieste toata lumea cu ea, deci e o ……… Dar politica cum e neicusorule?
  Nu conteaza ce stii ci pe cine stii si te stie.
  Colectiv a fost picatura care a varsat paharul. Minunatii tineri intelectuali dupa zeci de ani de umilinta au rabufnit si au cerut NORMALITATE si ce sa crezi si acum sa vezi.
  Unele dintre persoanele propuse ca ministri, dupa umila mea minte de cetatean civic, nu indeplinesc cerintele morale, profesionale, civice , experienta, expertiza si instructia cerute de tinerii care au iesit in strada, adica solicitare confiscata. Cel mai bun este un guvern de import ca la antrenori. Cetatenii romani sa voteze utilizarea unor tehnicieni straini ca la multinationale si sa fie platiti dupa performantele economice ale tarii.
  Este o misiune grea, nu imposibila, dar cu constiinta, daca e , care este dupa necesitate.
  Pesimist e putin spus ca sunt caci la noi se aplica un nou principiu, cica sa nu mai moara capra vecinului, ci sa moara vecinul ca sa o iau si sa-i beau laptele.
  Ii doresc bafta noului premier desemnat si sa duca tara la prosperitate si multumire din partea cetateanului votant.

Leave a Reply