In paralel cu disputele pro și contra pe tema ordonanței, e important ce conține cu adevărat Ordonanța 13 a Guvernului Grindeanu. Iată 10 întrebări și răspunsuri pe această temă, potrivit Antena 3.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat vineri că a decis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale. Decizia lui Ciorbea vine după o săptămână extrem de agitată, în care sute de mii de oameni au ieșit în stradă contra Ordonanței. Presedintele Romaniei a sesizat si el CCR pentru un conflict de natura constitutionala.

 

46 COMMENTS

 1. Un raspuns incomplet la intrebarea ” A reglementat ordonanta de guvern o situatie ce nu putea fi amanta ? ”

  Nu a zis nimeni ca nu puteau instantele judeca. Tocmai asta e problema ! Instantele judeca neunitar ! Pe aceeasi speta dau solutii diferite. Si atunci, cum iti e norocul… Asta este cel mai intemeiat motiv de “urgenta”.

  Mai este un lucru important ! Dau un exemplu sa inteleaga toata lumea:
  ai pe masa niste mere. Merele sunt neconstitutionale. Guvernul inlocuieste merele cu pere. Daca apoi guvernul retrage/abroga perele, ce mai ai pe masa ??? Nimic. Asta in instanta va insemna: infractiunea nu exista !

  • Prin invitarea usristilor, pnlistilor, tehnocratilor si asa zisilor protestatari in studionul Antenei 3 doar pentru ca acestia sa aiba ocazia sa-i jigneasca pe cei din PSD si Alde, acestea fiind singurele lor argumente, fara ca moderatorii sa-i atentioneze la primul val de jigniri si sa-i scoata din emisiune, Daca se continua cu jignirile incet dar zigur postul de televiziune va scadea drastic in audienta. Aseara d-na Andronescu a fost jignita in mod aberant si impardonabil de tehnocratul si pnlistul inviati in studio fara ca Adi Ursu si Oana Zanfir sa-i dea afara din emisiune asa cum meritau. Rusine si pacat ca Antena3 a avut asemenea derapaje in ultimele 3 zile, situatia de ieri nefiind una singulara.

   • Ati urmarit emisiunea lui Ursu si Oana Zamfir??? Cand o sa va pierdeti audienta din cauza acestui motiv o sa ajungeti la vorba mea.

     • Eu continui sa ma uit la antena3 chiar daca a inceput sa informeze mai echilibrat si echidistant. Asta imi doresc!

    • Aseara d-na Andronescu la Adi Ursu si Oana Zanfir a fost jignita in mod impardonabil de un pnl-ist s-un tehnocrat invitati in emisiune Exces de putere. Fara ca moderatorii sa intervina ferm, dupa ce aceeasi mitocani au proferat jigni la adresa liderilor PSD. De 3 zile de cand Antena3 invita de asemenea reprezentanti ai asa zisilor manifestanti din PV, moderatorii emisiunilor respective ii lasa sa bata campii cu gratie fara sa le spuna verde-n fata ca bat campii. La astea ma refer, Antena3 mergand in continuare pe aceasta linie va pierde audienta. Nu sunt singurul care afirma asa ceva si sunt multi pe diferite forumuri care spun acelas lucru. Ca sa nu mai vorbin de faptul ca unii jurnalisti ai Antenei3 se bucura ca iese lumea in strada la mitinguri neautorizate pentru a demonstra impotriva PSD s-a da obtine astfel caderea guvernului Grindeanu.

     • ne cerem scuze ca ascultam democratic toate opiniile. cand vreun invitat sare calul, se reprezinta pe el, nu pe noi sau altcineva

     • Vai doamne cum nu te-ai ofensat 15 ani cand atat antena3 cat si RomaniaTv demonizau adversarii politici…niste acuzatii nefondate ingrozitoare erau…dar tu jubilai la batjocura. Acum iti pute la nas …ce sa zic. Vezi cum.se intoarce toata?

     • Ascultarea democratica a opiniilor nu inseamna ca unii invitati sa aiba dreptul sa-i jigneasca mai rau ca la piata pe ceilalti invitati PSD si PNL care dau dovada de fiecare data de buna crestere. Jignirea fiind folosita ca o arma de discreditare a adversarilor in timpul emisunior tv de catre cei care-l sustin pe Joha. E de datoria realizatorilor emisiuilor sa-i puna la punct la prima abatere iar la a doua sa fie invitati foarte frumos sa paraseasca platoul tv.

     • @Camelia esti pe langa gard pe langa drum. Antena3 si nici PSD si Alde nu au apelat la injective si injurii adresate acelora pe care-i criticau. Spre deosebire de pnlisti, usristi, pmpisti, tehnocrati si reprezentati ai celor iesiti in strada care folosesc injectivele si injuriile ca singur lor mod de a dialoga.

   • De ce mai este nevoie de dvs in platou? dati tema si lasati-i sa vorbeasca daca asa ganditi dle Tudor. Eu in atatia ani de televiziune nu am auzit un argument mai jalnic

  • Bomba bombelor, UE prin Curtea de Justitie a dat unda verde dezmembrarii Romaniei, De aceea Romania trebuie sa iasa de urgenta din UE. !!! Asa ca sa-i mai pupam in fund pe cei dee la Bruxelles. “Curtea de Justiție a UE, decizie în favoarea unei acţiuni prin care UDMR militează pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc”, decizie care vine ca o manusa pe instigarea lui Joha Klauss ca lumea furioasa din strada sa darame guvernul Grindeanu. Ceeace va duce in final la dezmembrarea Romaniei, acesta fiind miza acestor razmerite anti-democratice din tara noastra din aceste zile.

 2. PSD , la presiunile votanților lor , ăia adevărați , organizează o contra-manifestație ! Bun ! Este timpul să ofer combustibil natural acestor contra manifestații și asta e contribuția mea :
  USR și PNL au pornit protestele !
  Iohannis și gașca lui , sunt dușmanii votului !
  Cioloș și tehnocrația au golit economia !
  Milioane au votat , pentr-un trai mai ridicat !
  Anul trecut am cedat pentr-un club incendiat !
  Anul ăst-am câștigat , milioane ne-au votat și puterea ne-au redat !
  Ne vom folosi puterea , stimulând economia !
  Protestele în prostie ne aduc doar sărăcie !

  • Ce dumnezo o sa strigati: vrem eliberare nu penitenciare! Dragnea si poporul rus libertate ne-o adus! Dragnea te iubim căca tine nu gasim! Vrem hotie nu vrem cinste! Sa furăm tara sa o-ngropăm! Voi sunteti normali ?

   • Ce-mi mai place, ha, ha,ha !!! “EXCLUSIV – Nicușor Dan, denunțat pentru fapte de corupție. Campania USB, finanțată ilegal

    Autor: Florin Pușcaș, Redactor
    Publicat: 12:42
    Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
    nicusor dan usr Inquam Photos
    Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvanți România (anterior al Uniunii Salvați Bucureștiul), a fost denunțat la Parchet în baza unui raport al Autorității Electorale Permanente, cu privire la fapte din campania electorală pentru alegerile locale din 2016 și din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. Raportul AEP asupra finanțării campaniei USB relevă o serie de ilegalități sancționate contravențional, cărora li se adaugă două infracțiuni de care este suspectat președintele formațiunii, Nicușor Dan.

    Nicușor Dan a fost denunțat în baza articolului 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie: „Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.” În baza acestui articol au fost condamnați, printre alții, Adrian Năstase și Liviu Dragnea.

    În plus, președintele USB (în prezent USR) a fost denunțat pentru conflict de interese și încălcarea regimului incompatibilităților din Legea 161/2003.

    Prima faptă se referă la folosirea în scopuri personale a unor donații primite de Uniunea Salvați Bucureștiul, iar cea de-a doua faptă se referă la închirierea contra cost a unui spațiu de către USB de la Asociația Salvați Bucureștiul, asociație al cărui membru fondator este Nicușor Dan.

    Lista ilegalităților din campania electorală a USB

    Nicușor Dan, în calitate de candidat al USB la Primăria Capitalei, a primit o donație de 90.000 de lei de la Bogdan Stroe, candidat al USB la funcție de consilier general. Contractul de donație, autentificat pe 24 mai 2016 la Societatea Profesională Notarială Confides, stipula clar că banii sunt destinați campaniei electorale pentru funcția de primar general. Cu toate acestea, doar 70.000 de lei din cei 90.000 au fost depuși în contul de campanie deschis la Garanti Bank, iar pentru sumele rămase nu au fost prezentate documente justificative, rezultând că au fost cheltuite în scop personal. AEP a solicitat informații suplimentare de la băncile la care au deschise conturile personale Nicușor Dan și Bogdan Stroe, BCR și ING. BCR a refuzat să pună la dispoziția AEP datele solicitate, invocând secretul bancar.

    De altfel, pentru că niciun candidat al USB nu a depus integral extrasele de cont pentru conturile în care au fost încasate donațiile, AEP a trimis adrese la 39 de bănci, pentru eliberarea extraselor de cont aparținând formațiunii politice, solicitând și informații despre eventuale conturi nedeclarate.

    O altă problemă o reprezintă donațiile primite prin intermediul platformei http://www.salvatorii.ro, gestionate de Asociația G2. Colectarea s-a făcut înainte și în timpul campaniei electorale, dar a continuat și după alegeri, până în prezent. Pentru a lămuri situația veniturilor din contul central de campanie, AEP a solicitat Garanti Bank extrasul de cont. „Din verificările efectuate rezultă că în perioada 09.05 – 03.06.2016, deci în campania electorală, dl. Nicușor Dan a beneficiat de un cuantum total de 101.938,80 lei, sume depuse de Asociația G2 în contul bancar personal al candidatului. În extrasul de cont se evidențiază și mișcare unor sume din donații în interes personal sau transferate în alt cont drept cheltuieli personale (peste 8000 de lei), chiar dacă sumele în cauză reprezentau donații pentru campania electorală”, se arată în raportul AEP.

    În contractele încheiate de Asociația G2 cu USB, se stipulează un comision de 5% încasat de asociație pentru sumele colectate, sume pentru ca nu sunt emise documente financiar contabile justificative. Mai mult, chiar dacă operează această comisionare, suma este reîntregită la momentul depunerii în contul de campanie, fără a fi indicate sursele. Alte probleme în privința colaborării cu Asociația G2 vizează existența unei copii a cărții de identitate a donatorilor, fără semnătură, ceea ce lasă loc unor posibile donații fictive, continuarea virării banilor în contul USB și în campanie, în loc ca sumele să fie virate în conturile de campanie ale candidaților, așa cum prevede legea, virarea sumelor în conturile personale ale candidaților și folosirea în campanie a unor sume care puteau fi legal folosite doar la activitatea curentă a USB.

    „În această situație, se poate constata fără dubiu că formațiunea politică a folosit în campania electorală alte surse de finanțare față de cele prevăzute de lege”, inclusiv prin faptul că Asociația G2 este persoană juridică, este concluzia AEP. Se dispune în acest caz o amendă între 10.000 și 50.000 de lei, precum și confiscarea sumelor care au făcut obiectul contravenției.

    Problemele au existat și cu finanțarea publicității pe Facebook. Din verificări a rezultat că pentru suma de 215.310,36 lei formațiunea politică nu a efectuat nicio înregistrare contabilă. Din documentele verificate, nu s-a putut stabili din ce sursă de finanțare și prin ce cont a fost achitată această sumă. AEP invocă suspiciunea că plata a fost efectuată prin conturi paralele, altele decât cele declarate și înregistrate la AEP. Suspiciunea este confirmată de extrasele de cont remise de Garanti Bank. În cauză sunt șase conturi deschide personal de Nicușor Dan la Agenția Magheru a băncii, la data de 11 martie 2016.

    Din totalul de 686.703,95 lei din cererea de rambursare depusă de USB la AEP, suma de 135.821,94 de lei nu a fost validată, reprezentând cheltuieli ilegale. Pe lângă sumele primite ilegal prin intermediul Asociației G2 de către Nicușor Dan, alte donații prezintă probleme prin faptul că nu se cunoaște modul în care s-a efectuat donația și nu există niciun act de predare sau acceptare a donației. Vizați sunt Elena Iancu (candidat la funcția de consilier local sector 4 – 4800 de lei), Dumitru Dobrev (candidat la funcția de primar sector 4 – 8250 lei), Mihai Daneș (candidat la funcția de primar sector 6 – 5000 de lei), Adrian Alexandru (candidat la funcția de consilier local sector 2 – 1500 de lei).

    Alte sancțiuni contravenționale au vizat neinscripționarea materialelor electorale, o donație de 20.000 de lei făcută de soțul lui Clotilde Armand în contul de campanie, deși acesta nu avea nicio calitate oficială pentru a putea face acest lucru legal, o donație de 500 de lei de la un cetățean străin și o donație online anonimă. Lista ilegalităților din raportul de zeci de pagini al AEP continuă cu alte proceduri pentru care USB a fost sancționată contravențional.

    Campania electorală pentru parlamentare și denunțul penal

    Verificarea AEP pentru campania USB de la alegerile locale s-a desfășurat pe mai multe luni și s-a încheiat exact în perioada în care șefa instituției, Ana Maria Pătru, a fost reținută de DNA. Verificările făcute și asupra campaniei USR de la alegerile parlamentare au arătat o continuare a practicilor ilegale. Pe baza constatărilor, s-a formulat un denunț penal cu privire la operațiunile din cele două campanii, în baza articolului 13 din Legea 78/2000, cel vizat fiind Nicușor Dan, ca președinte al formațiunii.

    „În ce privește sumele efective, utilizate în campanie, așa cum apar ele declarate la AEP, s-a constat deja că au fost utilizate conturi paralele, și nu toate sursele de finanțare au fost și declarate în mod legal. Ceea ce poate duce la concluzia unei finanțări paralele, nedeclarate. Această concluzie este întărită și de faptul că președintele USR, dl. Nicușor Dan, nu a depus declarațiile de avere și de interese, deși în derularea contractului de colectare online a donațiilor cel puțin pentru alegerile locale de către Asociația G2, a fost desemnat ca beneficiar al unor sume colectate. Modul de utilizare al acestor sume, care pot fi reale ca și sursă, deși modul de încasare nu asigură nici o verificare a sursei, este discreționar, fiind pur și simplu redirecționate conform indicațiilor competitorului electoral, respectiv USR. Deși destinația inițială și declarată este una, respectiv campania electorală, unele sume au putut fi redirecționate în conturi personale, urmând același mecanism ca la alegerile locale. Deși donațiile trebuiau înregistrate la nivelul candidaților, o simplă lecturare a declarațiilor de avere depuse de parlamentarii USR denotă lipsa oricăror mențiuni privind înregistrarea sau declararea de donații către aceștia, ceea ce înseamnă că aceste sume au fost operate/redirecționate în alte conturi bancare, în afara celor de campanie. Modalitatea de a prezenta ca fiind reale anumite operațiuni, doar pentru a obține rambursarea de la bugetul de stat a unor cheltuieli electorale nereale, nu poate fi imputată decât reprezentantului legal al formațiunii politice, conform statutului, respectiv președintelui de partid care asigură relația cu terții”, se arată în denunț.

    Raportul AEP precizează și temeiul pentru denunțul cu privire la un posibil conflict de interese: „În timpul campaniei electorale, Uniunea Salvați Bucureștiul – Organizația municipiului București a închiriat un spațiu pentru organizări de eveimente de la Asociația Salvați Bucureștiul pentru care a plătit suma de 350 de lei. Având în vedere că dl. Nicușor Daniel Dan este membru fondator al Asociației Salvați Bucureștiul, considerăm că în situația existentă se poate crea o stare de conflict de interese.”

    STIRIPESURSE.RO a solicitat în urmă cu 24 de ore o reacție oficială din partea președintelui USR, Nicușor Dan, însă acesta nu a răspuns nici telefonic, nici la mesajele scrise prin sms și email.”

 3. Domnule Radu Tudor imi pare rau sa constat ca in afara catorva ziaristi care raman foarte obiectivi si foarte echilibrati( spre admiratia mea) restul Antenei 3 incet incet se lasa dusa de val promovand o serie de tristi(ex:Becali si al sau discurs despre cum e posedat Dragnea si cum Dumnezeu il va distruge pentru ca a vrut un musulman in fruntea tarii) facand fara sa vrea sau cu intentia unor acoperiti din trust jocul sistemului.Si apropo un reporter obiectiv ar fi trebuit sa precizeze macar ca ce propaga respectivul impotriva doamnei Sevil Shhaideh intra in contradictie cu legea romana.

  • nu sunt fan Becali, dar va atrag atentia ca intr-o tara libera, fiecare om are dreptul la opinie. in paralel cu becali sunt invitati din psd, pnl si alte zone. de peste tot

   • Fiecare om are dreptul la o opinie dar nu are dreptul sa-i jigneasca pe ceilalti interlocutori mai ales cand acestia sunt din PSD si Alde. Tot le fel cum nici cei care spun numai minciuni sa fie lasati sa bata campii-n voie fara a li se atrage atentia ca mint cu nerusinare, manipuland astfel privitorii Antenei3.

     • Ati vazut ce oameni redusi va iau la rost? Nu mai au discernere…nu mai stiu ce sa creada…nu mai pot gandi! Libertatea de exprimare si constructia de idei, socializarea le-ati furat-o acestor oameni si uite in ce hal au ajuns:dezorientati. Va felicit ca incercati domnule Tudor! Va sustin!

   • Nu trebuie sa-mi atrageti atentia la nimic pentru ca nu e cazul.Nu cred ca macar odata am aratat ca as fi impotriva libertatii de exprimare . Dar una e opinia si alta XENOFOBIA. Daca eu as face apologia KKK intr-o postare pe blogul dvs oare nu m-ati bana sau nu a-ti avea nici o replica care sa-mi arate ca bat campii? E opinia mea de om dintr-o tara”libera”.

  • flo12: daca n-ar avea valoare de intrebuintare, daca n-ar fi importanta, presa, in feluritele ei forme de manifestare, n-ar exista sau n-ar beneficia de atita atentie. Fiecare post are dreptul sa-si faca politica editoriala, sa adopte o pozitie, sa sprijine mai mult sau mai putin voalat pe unii sau pe altii.
   Nenorocirea e ca in vreme ce la altii treaba asta e asumata, declarata, cunoscuta si ziaristii respectivi sunt coerenti cu ei insisi peste ani, peste guverne, etc la noi “bias”ul e mascat, ca toti vor sa fie fecioare, independenti si onorabili si sa aiba mai tirziu loc de intors. Mai mult, “bias”ul are geometrie variabila, chiar la nivel de zi, dupa cum “bate vintul”.

   In cazul de fata A3 a inceput sa fie extrem de corecta, amabila si sa aiba cuvinte frumoase, mai putin critice si “dezvaluitoare” referitor la astia cu protestele incepind de marti seara dar mai ales, mai ales, miercuri seara si de atunci incoace. Relatari corecte, idei normale, echilibrate. Diferentele sunt subtile, aparent minore (de ton, de cuvinte, de invitati) dar sesizabile pentru un ochi experimentat. Ori, stie si A3 sa faca campanii, si pro si contra…

   Te vei intreba de ce asta. Nu stiu, dar stiu ca marti Dragnea s-a intilnit cu Klemm. Sa mai adaugam ca Jianu, ministrul-erou, recent a intrat pe CNN, post la care e si A3 afiliat? O fi auzit Wolf Blitzer de Jianu asta sau auzise inainte de el aia de la AmCham si sigur auzise si Gidea? Nu stiu daca e o legatura, dar e cam ca si coincidenta cu incendiul din Colectiv, din Bamboo… simple coincidente…

 4. Daca erati la fel de echidistanti si inainte nu era nevoie sa veniti in Piata cu microfoane fara sigla si cu masina pe care e acoperit numele postului dumneavoastra.

  • Marius, am fost mereu echidistanti, prezentant toate opiniile. Si pro si contra. Din pacate oamenii nostri au fost acum 2 saptamani scuipati, injurati, agresati. Aceasta intoleranta bolnava ne-a determinat sa ne ferit de agresiuni si de oameni fara creier care lovesc. Desi la Antena 3 gasesti toate opiniile acestui subiect fierbinte, intoleranta se manifesta uneori animalic, nu decent. Asta nu inseamna ca toti protestatarii sunt violenti si prost crescuti

   • intoleranta aceasta va face sa abandonati pozitia ferma pe care ati avut-o intotdeauna ? …parca dana grecu spunea ca se asaeaza in genunchi doar in fata telespectatorilor …fiti voi …nu se intampla nimic …

     • Asta nu inseamna sa transformati Antena3 intr-un mijloc de propaganda in mainile USR, PNL si tehnocratilor care spun numai minciuni manipuland astfel cetatenii ce se uita la Antena3, acestia bat campii cu gratie la Digi24 si nu trebuie sa fie lasati sa faca acelas lucru si pe postul vostru.

     • gelule, ti-am mai spus : esti nepermis de frustrat si subiectiv. cand vorbesti de propaganda A3 esti exact in retorica basista. cand vei vedea ca de la nici o emisiune nu lipseste un reprezentant psd, o sa devii mai rezonabil in aprecieri. sanatate

 5. îmi aduc aminte ca militați pentru verticalitate …parca dana Grecu a spus ca nu se așază in genunchi decât pentru telespectatori …fiți voi înșivă si nu se întâmplă nimic …

 6. Serios acum! Amintiţi-vă ce spusese Tăriceanu după ce a fost invitat la Cotroceni!
  Citez ”’„La această discuţie, subliniez, nu am fost singur, am fost cu colegul meu, co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, deci există martori la această discuţie, preşedintele era singur. Preşedintele ne-a prezentat care este dorinţa domniei sale de a realiza o altă majoritate decât cea rezultată din alegeri, pe zona centru dreapta, alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorităţi, care pe hârtie ar fi însumat puţin peste 50%, dar evident ar fi desconsiderat opţiunea majoritară a electoratului…. A spus: ‘Eu nu voi accepta sub nicio formă un guvern PSD cu un premier PSD. Este o luptă în care eu mă voi angaja şi merg până la capăt. Şi atenţie voi cei de la ALDE că o să cădeţi degeaba în acest război, care nu e războiul vostru’. Eu am considerat că este un bluff care să ne determine să ne schimbăm atitudinea. La vremea respectivă am considerat-o ameninţare, dar cu un scop politic, de a obţine crearea majorităţii de centru dreapta”! Duminică, 29 ianuarie 2017, cînd la un miting neautorizat,Klaus Iohannis făcea pe Facebook apologia „voinţei cetăţenilor”: „Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată!…”
  E destul de mare articolul scris de un”fost băsist” dar real!
  http://www.cotidianul.ro/agresorii-organizatorii-provocatorii-si-mai-ales-instigatorii-trebuie-sa-dea-socoteala-295604/

 7. Domunul Tudor nu are cum sa fie echidistant,dumnealui fiind un antipesedist convins…ceea ce face,incearca sa mascheze doar acest fapt !.Pare rau,dar de una saptamana nu mai urmarresc postul..vorba lor..exista telecomanda !

 8. Vad ca tot echidistsnt,stergeti postarile…nu l am jignit( sau,poate) pe Dl Tudor cand l am facut antipesedist convins !

 9. Antena 3 a cotit-o. În stradă, fiind intervievată o femeie simplă care a înțeles să fie grațiate cazuri ușoare (era la obiect), a fost întreruptă. În studio sunt aduși cu grămada numai din cei care până mai ieri erau indezirabili, iar postul, la rândul său, era nefrecventabil pentru aceștia. Asta ca ”să înțelegem ce se întâmplă și, mai ales, de ce se întâmplă”.

 10. Laura Nureldin a făcut toată ziua apologia abrogării, parcă își dorea să se întâmple în emisiunea ei. Deși numai zvon, burtiera afișa că premierul este așteptat cu anunțul. Nu lipsea mult să scrie că e posibil să-și anunțe demisia. Au început să fie mai rezervate posturile care zilele trecute erau într-o totală frenezie.

 11. Buna seara Dnul Tudor, ne uitam cu surprindere la ce se întâmpla in România. Din păcate, mulți primesc bani. Se oferă 50 lei/adult si 30 lei/copil. Va spun cu certitudine

 12. Va straduiti degeaba sa explicati, ei vor jos guvernul. Asta e tot. Asta a fost de la inceput. Daca nu e clar nici macar acum…

 13. Ciorbea era suparat ca i-au taiat din buget. A zis ca el a vut cea mai buna guveranre. Cred ca iar a vazut luminita de la capatul tunelului: era sasul care ranjea

 14. Dle Radu Tudor,
  Orice explicatii nu mai sunt ascultate , dar si cu riscul de a suna ca teorie a conspiratiei, am sa spun ca inca de la primele semne din strada, s-a dorit mult mai mult : caderea Guvernului, dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate. Nu neaparat strada a iesit cu ideea asta de la inceput, e adevarat.
  Insa acela e “mediul” bun unde pe o “constructie minora” dezvolti o constructie si un plan MARE. Ce Dzeu?, cred ca in arta gestionarii si fructificarii protestelor /mitingurilor, asta face parte din abc-ul “tehnic”.
  Nu mai retin exact o declaratia mai veche data de Iohannis dar a spus ceva aprox. : “Nu vreau guvern PSD, Premier PSD”.
  Si se urmeaza un scenariu tras la indigo, prea evident incat sare in ochii oricui.
  Stim si evenimenul in oglinda : Guv. Ponta. Manifestanti care nu cereau caderea Guv. sau Ponta, dar exact la asta s-a ajuns.
  S-a vazut acum cat de simplu este, de la pancarde & voci strigand – abrogare ordonanta…etc. , sa se ajunga la Jos Guvernul, dizolvare Parlament. Iar “tehnica” asta e atat de simpla incat te sperie tocmai faptul ca se poate atat de usor sa se ajunga la scopul real si final, urmarit de la inceput. Mimetism! -2, 1000… striga ceva, apoi striga TOTI. 1, 2, 10 au pancarde Jos Guvernul – a doua zi 5000 au pancarde cu acelasi text.

  Si sa nu uitam : The Big Picture!
  Guv.Ponta ….amintiri din …trecut (recent)
  Titlu articol (6 nov. 2015) : Noaptea Mintii: protestatarii care cer resetarea clasei politice sustin institutiile de forta ale statului.
  “incidentele violente de asta seara din P. Universitatii. Roman cu pancarda “Jos Iohannis” imbrancit de protestatrii manipulati de servicii secrete.
  Protestele din ultimile zile se reduc la atacuri impotriva PSD si Parlament nu impotriva Iohannis si SRI. Se pare ca protestele din Piata Univ. se transforma intr-o parodie prezindentiala controlata de servicii”
  Déjà-Vu …ce spuneti Dle Radu Tudor?

  Nu stiu cum e ptr. unii, dar cred ca ar trebui sa fie ca un dus rece!

  Da, sa rezolve ceea ce trebuie – abrogare ordonanta, sau alte masuri corecte ce trebuie luate.
  Insa mai departe STOP!, nu pot sa accept CEDAREA dreptului fundamental, SINGURUL, pe care poporul inca il mai are , unde el decide direct, NU ALTII in locul lui.
  Ce se incearca acum asa cum a fost si episodul Ponta, este ca acest drept sa dispara…anulat…deturnat… orice MAGARIE!…. si altii sa decida in locul majoritatii.

  Iohannis : “Dreptul la vot este un drept fundamental al cetățeanului, nu o lozincă”.
  Sa stie Iohannis clar si explicit! , acest drept fundamental a fost exercitat in dec. 2016, in mod democratic, iar Poporul a decis!. Prin urmare SA RESPECTE CEEA CE POPORUL A VOTAT!

 15. Vad ca unii sunt infierbantati de ce face sau nu face A3. Exista telecomanda dragi telespectatori!
  Sper doar sa ramana echidistanta in acest tavalug de emotii la scara astronomica ( OMG ).

Leave a Reply