Am intrat in saptamana de foc pentru securitatea Europei si a lumii.

Confruntarea Biden – Putin are loc in Estul Europei.

Maine, presedintele american Joe Biden descinde pe Flancul Estic al NATO, efectuand o vizita la Varsovia, unde va avea un discurs crucial pentru securitatea Europei. Vor fi transmise mesaje directe Rusiei si lui Putin, avertismente sa inceteze razboiul, sa-si retraga trupele invadatoare din Ucraina si sa nu ameninte securitatea Aliantei Nord Atlantice. In caz contrar, reactia NATO va fi devastatoare pentru Rusia.

Presedintele Rusiei Vladimir Putin va avea marti un discurs in fata Dumei Ruse pentru a marca un an de razboi declansat in Ucraina, acolo unde Moscova a generat peste 300.000 morti si pagube de peste 500 miliarde euro in 12 luni.

Secretarul General al NATO va merge joi si vineri in Estonia in vizita oficiala, pentru a intari mesajul aliat de aparare si descurajare in fata Rusiei razboinice. Declaratiile sale vor fi esentiale ca semnal pentru Moscova.

Vineri, 24 februarie, comemoram un an de cand Rusia a declansat razboiul brutal, ilegal si neprovocat in Ucraina.

Toti liderii NATO si UE vor avea declaratii despre aceste evenimente majore pe fondul razboiului Rusiei, cea mai mare provocare de securitate de la terminarea Razboiului Rece.

#NATO
#SUA
#Rusia
#razboi
#Ucraina

Leave a Reply