4 COMMENTS

  1. Vremea ca vremea dar vremurile? @ Daea A inceput afacerea pesta porcina. Au fost instalate bataile de joc pe sosele(covorase verzi udate cu galeti pline cu solutie de agiazma sfintita de ministerul agriculturii. Se confisca porcii cu arcanul fara evidenta sub protectia jandarmilor si ajutorul primariilor. Noroc ca a inceput ploaia in ialomita si nebunii lui daea iau o mica pauza la birt. Urmeaza sa auzim ca oaia are si ea galbeaza si sa inceapa vanatoarea de melci si furnici. Porcii astia nu stiu ca daca se deplaseaza cu pesta spre sud risca sa dispara pesta porcina . In sud sunt crescatori de oi si capre Eminentele cenusii de la agricultura dezinfecteaza soselele ( nu am auzit de pesta cauciucului) iar apele care stationeaza prin santuri cu fecale din gospodariile taranesti cu porci infestati sunt lasate pentru adapat. Astea sunt vremurile. Vremea este inca buna. Nimic diferit de acum 100 de ani
    Vremurile noastre sunt vremea mediocrităţii, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacităţii de a te apuca de treabă şi a dorinţei de a avea totul de-a gata.
    Dostoievski în Adolescentul (1875)

  2. Anunturile privind seceta ingrozitoare in Ro.au fost valabile doar cateva zile. Seceta a cuprins europa, tarile in care ploua de cel putin 3 ori pe saptamana se vaita ca e cea mai ingrozitoare vreme,seceta crunta! Si au dreptate! Toata ziua si noaptea functioneaza pisatorile cu apa peste tot in agricultura si terenurile din preajma blocurilor si nu se vede nicio schimbare! Parca se usuca totul din ce in ce mai repede!
    In romanica, e precum sufletul omului rautacios, cand e cald…e rau, cand ploua…e rau, cand e vijelie…e rau! Cand e multumit cetateanul traitor in romanica?!

    • Completare: sa vedeti cum vin bondarii si albinele sa soarba o picatura de apa din vasul florilor sau plantelor! Imediat ce pui apa la plante,apar ca din senin,parca stiu ca acolo gasesc apa,ca e locul perfect pentru a sorbi picatura de apa pentru supravetuire! Nu e bascalie! Initial am crezut ca ma ataca,dar nici gand din partea lor!

Leave a Reply