Citesc o stire imbucuratoare pentru economia romaneasca : Amazon isi inaugureaza un mare oficiu la Bucuresti.

Amazon este cea mai mare companie de comert electronic din lume, cu o valoare a business-ului de aproape 1000 de miliarde de dolari. pe langa veste buna, exista si o intrebare justificata : pe cand www.amazon.ro, sa poata cumpara online si romanii produse din SUA si alte piete?

Sau tara noastra e buna doar pentru personalul foarte bine calificat in IT, dar nu merita sa i se ofere aceasta facilitate?!

Poate raspunde cineva de la Amazon… 

Amazon a inaugurat miercuri centrul de dezvoltare din București unde acum lucrează 50 de oameni și se vor adăuga 650. La București sunt dezvoltate soluții pentru divizia de cloud și pentru asistentul vocal Alexa. Amazon este prezentă din 2005 în România, unde are un centru și la Iași, unde lucrează 1.000 de oameni. Compania spune că a investit aproape 100 de milioane euro în România, de când este prezentă.

Biroul a pornit în 2017 în București, cu echipe mici ale diviziei de cloud Amazon Web Services. Biroul are 13.000 mp, iar echipele dezvoltă tehnologii software de virtualizare și tehnologii de securitate cloud. În acest domeniu echipele din București lucrează cu cele din Seattle și Dresda. Tot la București sunt dezvoltate soluții pentru asistentul vocal Alexa, prezent pe boxele smart care se vând extrem de bine în SUA, scrie hotnews.ro. Este vorba de soluții de testare și de tehnologii lingvistice.

Amazon a inaugurat un nou centru de dezvoltare în București

6 COMMENTS

  1. Câtă lipsă de minimă informare din partea acestui ziarist ignorant, Radu Tudor. Amazon are centru de dezvoltare în România, de ani de zile, la Iași! A aflat și Tudor după enșpe ani, c-a venit Amazon în România. Bună dimineața!

  2. Încă o dată, bună dimineața! Diferența ar fi că oamenii inteligenți se întrebau acum 13 ani „pe când amazon.ro în România”, ignoranții se întrebă abia în 2018.
    Bine măcar că ești preseverent în propria-ți dobitocenie.

Leave a Reply