Daca acest parlamentar PSD (rector pe deasupra, deci cu ceva pretentii de intelectual) este definitoriu pentru gandirea partidului socialist aflat la guvernare, ne-am ars! Ne conduc niste inapoiati, cu mentalitati de Ev Mediu !

Daniel Breaz, senator PSD de Alba şi rector al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, că o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie.

„Dar o mama singura cu doi copii nu este o familie?”, a fost întrebat Breaz, în contextul în care angajaţii unui cinematograf din Capitală i-au spus unei mame care îşi creşte singură copiii că o familie este formată obligatoriu din doi adulţi şi doi copii.  „Nu. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”, a raspuns senatorul PSD citat de adevarul.ro

Cinematograful Hollywood Multiplex din Capitală a lansat noi pachete de bilete pentru familii, de care pot beneficia inclusiv cele monoparentale. Măsura vine după ce Raluca Zdrobiş, o mamă singură cu doi copii, a acuzat cinematograful de discriminare. Concret, vânzătoarea nu a acceptat să-i acorde pachetul Family pe motiv că familia acesteia este cu un singur adult.

9 COMMENTS

 1. Ei spun asemenea enormitati ori pentru ca sunt foarte ticalosi, ori pentru ca atat ii duce capul, ori pentru a-i ridica o minge la fileu lui Dragnea(in cazul asta si lui Firea) ca acestia sa vina sa pozeze indignati de cele auzite in adevarati familisti, in oameni echilibrati, in fiinte cu adevarat umane adica sa puncteze la imagine stiind ca au un deficit de recuperat la acest capitol. Eu merg pe aceasta a 3-a varianta, Breaz e o unealta.

 2. Acuma ce-i drept daca e sa iei Constitutia si sa o interpretezi adliteram avem asa:

  “(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

  Daca familia se intemeiaza pe casatorie… ca la matematica… fara casatorie nu avem familie.
  Deci daca doamna a fost casatorita atunci vorbim de familie, daca nu… intr-o interpretare extrem de simplista… nu

 3. Breaz asta a luat drept reper Constitutia si atat! azi a explicat ca el s-a pronuntat astfel conform Constitutiei. De aceea a si raspuns asa: ” Nu. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”.
  Sigur daca nu era un “robot mecanic” pe langa exemplul Constitutei ar fi putut sa spuna ca el considera familie si pe cel/cea care nu mai este casatorit/casatorita si isi creste singur/singura copilul (mama, tata).
  Pentru un rector este uimitoare lipsa de flexibilitate a gandirii, capacitatea de proprie analiza. Daca o Constitutie e proasta /incompleta la anumite capitole, nu trebuie sa o citezi ca un papagal. Mai gandesti si cu propria minte! Asta e uimitor pentru un rector sa nu gandesti! Si cati or fi ca el! De aia invatamantul nostru si rezultatele acestuia sunt cele pe care le vedem.

 4. VREAU SA INTELEGETI ACESTE ACHITARI ! Le tremura chilotii la toti “magistratii” care au facut abuzuri.Cum de ce? Pai se grabesc sa le achite acuma ca dupa ce intra in vigoare legea raspunderii magistratilor, fiecare achitare inseamna abuz care inseamana raspunderea procurorului care a inceput abuzul (urmarirea). De ce Ficusul intarzie cu orice pret promulgarea? Sa aibe timp “Statul Paralel” sa achite toate dosarele facute la comanda ca sa nu raspunda penal pentru abzuri.
  O sa vedeti sute de achitari inainte de promulgarea legii raspunderii magistratilor. Repet O SA VEDETII SUTE DE ACHITARI INAINTEA PROMULGARII LEGII RASPUNDERII MAGISTRATILOR !

 5. Domnule Tudor, a slobozit provincialul de la Cotroceni aberatii infinit mai mari, si nu l-ati categorisit cum ar fi meritat. Oare de ce? Ala are voie?
  In al doilea rind, declaratia e chiar interpretabila, cu textul legal in fata. Sigur, acceptiunea curenta, fireasca, spune altceva, iar eu consider ca declaratia respectivului a fost cel putin neinspirata, ca sa nu zic mai mult. Dar nici reactia dvs disproportionata nu se justifica.
  In fine, pentru un analist politic si jurnalist ca dvs., faceti o confuzie penibila intre socialism si social-democratie, ceea ce va cam descalifica!
  Mai cititi, se pare ca pe latura asta, cam subtire cu lecturile!

Leave a Reply